Un bărbat a născut un copil după o sarcină șoc: „Nu am crezut că pot rămâne însărcinat”

Ryan Sanderson, în vârstă de 24 de ani, avea nouă săptămâni de trecere de la femeie la bărbat când a descoperit că va avea un copil. Aflarea veștii că este însărcinat în 10 săptămâni a fost un „șoc uriaș'.

Student la teatru din Rochdale, Manchester, a fost uimit de testul pozitiv, dar a decis să întrerupă imediat tratamentele hormonale pentru a-i da naștere fiului, Hendrick, acum în vârstă de doi ani.

Ryan susține că știa că este bărbat „de la vârsta de șapte ani' și de atunci s-a luptat cu identitatea sa de gen. Dar, în ciuda dificultăților sale cu disforia corporală pe tot parcursul sarcinii, a fost mândru că a dat naștere fiului său și acum așteaptă cu nerăbdare să-și crească mica familie.

„Nu am crezut că pot rămâne însărcinată când am luat testosteron până când am aflat că sunt. Cred că mai mulți bărbați trans trebuie să înțeleagă că pot rămâne însărcinate. Fostul meu partener avea impresia că este infertil, dar nu a fost cazul.

M-am luptat atât de mult să devin adevăratul meu „eu' și chiar a trebuit să merg la un medic de familie pentru a obține testosteron. Știam că sunt bărbat de la șapte ani și am devenit la 19.

De când am apărut ca Ryan, am simțit această libertate pe care nu am simțit-o niciodată ca fată, fac lucruri pentru mine în loc de ceea ce societatea consideră că anumite genuri ar trebui să facă.

Am ajuns să aflu în timpul unei vizite la medic că eram însărcinată în zece săptămâni după ce am luat testosteron timp de nouă săptămâni. A fost un șoc imens, dar, deși eram îngrijorat de ceea ce ar putea produce testosteronul asupra dismorfiei corpului meu, am știut imediat că vreau să am un copil.

Am crezut că este soarta, nu am fost niciodată un adept devotat al religiei, dar am simțit că este un semn să am un copil înainte de a continua tratamentele cu testosteron. De când îl am pe Hendrick, el a devenit totul pentru mine', a declarat Ryan Sanderson, potrivit Mirror.

TRANS MAN GIVES BIRTHSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

În ciuda luptei cu dismorfia corporală, Ryan a avut sprijinul deplin al prietenilor și familiei sale și a spus că sarcina a decurs fără probleme.

„Medicul meu de familie era ușor îngrijorat de complicații, dar cursul sarcinii mele a decurs destul de bine. Mama mea, Janette, în vârstă de 57 de ani, m-a susținut pe tot parcursul. Fără ea, aș fi pierdut, ea face atât de multe pentru mine și Hendrick și se comportă ca un co-părinte super-erou', a mai spus Ryan.

Noul tată a putut să-și „hrănească' fiul înainte de a fi supus unei operații pentru a-și îndepărta sânii, dar acum simte o oarecare tristețe că nu poate hrăni viitorii copii.

„A trebuit să-l hrănesc pe Hendrick când s-a născut, deoarece știam că este cel mai sănătos și cel mai bun mod de a-l ajuta în creșterea lui. În 2021, am avut o intervenție chirurgicală pentru a-mi îndepărta sânii, ceea ce s-a simțit uimitor, deși sunt trist la gândul că nu pot să-mi hrănesc pieptul pe niciunul dintre viitorii mei copii', a mărturisit barbatul trans.

Foto: Profimedia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate