Ultima poză cu maestrul Gică Petrescu te va impresiona până la lacrimi

Ultima poză cu maestrul Gică Petrescu te va impresiona până la lacrimi

Ultimii ani ai maestrului Gică Petrescu nu au fost cei pe care-i merita cu adevărat. Inegalabilul artist a plecat dintre noi la data de 18 iunie 2006, uitat de cei care altădată îl aclamau, sărac și singur.

Ultima poză cu maestrul Gică Petrescu te va impresiona până la lacrimi

Gica Petrescu 91 de ani

Cei care l-au cunoscut spun că Gică Petrescu a suferit un șoc imens la moartea soției sale Cezarina, în anul 1989 pe care a jelit-o până la sfârșitul vieții.

Gică Petrescu a murit la 91 de ani în garsoniera sa de pe Bulevardul Elisabeta vizavi de Cercul Militar, încununând o carieră de peste 75 de ani. A fost aplaudat la scenă deschisă de mari personalități din vremurile trecute: Yehudi Menuhin sau Regele Mihai, compozitorul Ion Vasilescu sau Louis Armstrong.

Gica Petrescu

Pentru că nu a avut moștenitori, Gică Petrescu a lăsat cu limbă de moarte ca garsoniera sa din centrul Bucureștiului să fie transformată în Muzeu. Singurul lucru de valoare care a fost găsit în casa maestrului a fost un pian vechi. Din păcate locuința nu s-a transformat în muzeu…

Primele șlagăre purtând semnătura inconfundabilă a maestrului au fost înregistrate la patefon, apoi peste câțiva ani se inventează o noutate tehnică uimitoare: microfonul. Ușor, ușor toată lumea începe să fredoneze 'Suflet candriu, de papugiu',  'Căsuţa noastră', 'Of, of, of măi şpriţule', 'Dă-i cu şpriţul pân’ la ziuă', 'Uite-aşa aş vrea să mor' sau 'Du-mă acasă măi tramvai'.

Deși a cântat cântece despre petrecere și voie bună, Gică Petrescu nu pierdea nopți și nu bea alcool.

În dimineața zilei de 18 iunie 2006 când a fost găsit fără suflare în pat, medicii legiști au spus că adevărata cauza a morții este… tristețea. Pur și simplu, maestrul nu a mai vrut să trăiască. Cu un an în urmă, la aniversarea de 90 de ani maestrul Gică Petrescu declara: “Să dea Dumnezeu ca la peste 90 de ani să mai fiu pe pământ, nu în pământ. Mă rog ca oamenii să se facă mai buni, nu mai răi. Am încredere ca la noi în țară o să fie bine.”

Foto: Facebook

Citeste și:

DOSAR SPECIAL Români care au schimbat lumea: Mareșalul Ion Antonescu

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete