Tudor Gheorghe, protagonistul unui scandal de proporții: “Pune-te, mă, în genunchi în faţa copiilor acestei ţări şi cere-le iertare!”

Pe 21 decembrie 2019, Tudor Gheorghe a susținut, la Sala Palatului, spectacolul „Degeaba 30. Spectacolul a fost transmis de televiziunea publică pe 26 ianuarie 2020, moment care a declanșat un scandal de proporții.

Tudor Gheorghe, mesaje controversate în timpul unui concert

O ţară care plânge, care geme şi aşteaptă un decret de la Bruxelles sau Strasbourg, „Cui va mai rămâne această ţară?, „Procurorii sunt nişte veleitari, nişte oameni mici ce nu gândesc, „Lanţul de minciuni cu care ne-aţi vândut – sunt câteva dintre cele mai controversate versuri din spectacolul susținut de rapsodul oltean.

Pe lângă aceste versuri, însă, artistul a făcut referire și la cei care au ales să protesteze în stradă în ultimii ani, la adresa cărora nu a avut cuvinte de laudă, notează adevarul.ro. „Protestăm pentru nimic şi „Ne-adunăm să ne-alergăm: noi, cu mâna pe pietroi, strigăm «Fără Violenţă!», au fost două dintre săgețile trimise de artist.

Daniel Funeriu, insulte la adresa rapsodului oltean

Daniel Funeriu, fost ministru al Educaţiei, a fost primul care a luat atitudine în spațiul public și i-a transmis cântăreţului un mesaj extrem de dur. „Băi, Tudor Gheorghe, fii atent aici, cât ai fi fost tu de talentat în muzică şi versuri! Primul meu coleg de bancă, Cristian Herbei, şi alţi 1.000 de oameni nu au murit pentru ca tu să-i dai cu zdranga, zdranga la mandolină spunând că a fost degeaba!', a răbufnit acesta pe Facebook.

Daniel Funeriu i-a atras atenția lui Tudor Gheorghe că trăim o peioadă mult mai bună decât trăiam în comunism, că acest lucru îl datorăm celor care au murit în stradă în urmă cu 30 de ani și că nimic nu a fost degeaba. Toate aceste observații au fost “asezonate” cu insulte care de care mai colorate la adresa artistului: mizerabile rapsod, canalie talentată:

Băi, talent: nu ţi-e ruşine la senectute să spui că e tot una să iei, când ai chef, avionul spre Paris, cu statul la coadă patru zile pentru 25 de litri de benzină? Băi, nenicule! E tot una să vezi banane doar în filme americane sau să cumperi la orice oră din zi sau noapte la colţ de stradă? Johnny Mandolină, e acelaşi lucru să stai iarna la 10°C sau să te lăfăi în Bali? Nu ţi-e ruşine ca de la înălţimea talentului cu care te-a înzestrat Dumnezeu să bagi minciuna că «a fost degeaba» în mintea oamenilor care au făcut, prin sudoarea frunţii lor, ţara asta să stea la masă cu Germania, Franţa şi Spania, în loc să facă plecăciuni dictatorilor din Congo şi Coreea de Nord? Mizerabile rapsod: dacă nu era omorât ca un vierme idolul tău, Ceauşescu, eu şi mii de români ca mine, care au luat calea pribegiei de tineri, ar fi murit fără să-şi revadă fraţii şi părinţii, şi tu spui că degeaba au trecut 30 de ani? (…) N-o mai lungesc, că e degeaba cu tine, şi îţi spun atât: să-ţi fie ruşine, canalie talentată! Să-ţi fie ruşine nici măcar pentru că ţi-ai bătut joc de eforturile a 20 de milioane de oameni! Ci pentru că, la bătrâneţe, ţi-ai bătut joc de ce-ai făcut o viaţă întreagă, ţi-ai bătut joc de talentul unic pe care l-ai primit de la natură, ţi-ai bătut joc de o ţară şi oamenii ei, pe care nu cred că ai să-i înţelegi vreodată! Pune-te, mă, în genunchi în faţa copiilor acestei ţări şi cere-le iertare!, a scris Funeriu pe Facebook.

Tudor Gheorghe nu este afectat de insultele lui Funeriu

Contactat de adevarul.ro, Tudor Gheorghe a declarat că nu este afectat de jignirile pe care i le-a adresat Daniel Funeriu: „Nici măcar nu le resping, nu le iau în seamă. Nu mă interesează prostiile pe care le debitează ba unul, ba altul. Nu mă ating. Fiecare om are părerile lui. Te laudă mulţi şi te înjură puţini. Dacă nu exista nici o reacţie mi se părea ciudat. Dar, bravo lor! Eu cred în ce am făcut şi nu numai eu. O vorbă frumoasă: câinii latră, caravana trece. Dacă ăsta e limbajul lor, să fie sănătoşi. Eu sunt mai delicat, a declarat artistul pentru sursa menționată.

Foto: facebook Tudor Gheorghe 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
Retete
Baby
ELLE
VIVA!
Shtiu.ro
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Mai multe din Vedete