Tudor Chirilă, reacție nervoasă după gestul făcut de o angajată a Teatrului de Comedie: „Nu puteam miza pe bunul simț al femeii”

Tudor Chirilă a răbufnit după ce a surprins o angajată a Teatrului de Comedie în timp ce fuma în interior. Actorul a povestit situația pe rețelele de socializare și a stârnit un val de controverse.

Juratul de la Vocea României s-a enervat la culme când a surprins o femeie că fuma în clădirea administrativă a Teatrului de Comedie. Tudor Chirilă i-a atras atenția, dar angajata nu a fost deloc mișcată de mustrarea pe care acesta i-a făcut-o. Fumatul în spațiile publice a fost interzis prin lege în urmă cu ceva timp.

Teatrul de Comedie este o instituție publică. Așa trebuie să înceapă postarea mea. În instituțiile publice nu se fumează. Mai mult, nu se fumează în spațiile publice. E o lege. Lege. Adoptată în parlament. Astăzi, după repetiție (Căsătoria de Gogol, regia Andrei și Andreea Grosu), a trebuit să urc la croitorie în clădirea administrativă, acolo unde există și contabilitatea și secretariatul literar, programare, etc. Pe holul dintre birouri așezată confortabil pe o băncuță tapisată, cu scrumiera lângă ea, o angajată a teatrului fuma liniștită. I-am spus că nu mi se pare ok și ea a fost de acord, spunându-mi că știe că e rău pentru sănătate. I-am repetat că nu e ok pentru că e o lege care interzice fumatul în spațiile publice. Un pic surprinsă (ce vrea și idiotul ăsta) mi-a zis că știe. I-am spus că ar trebui să coboare două etaje mai jos să fumeze afară, cum face toată lumea (oare?). Mi-a spus că e complicat. I-am spus că asta nu e problema mea, că eu sunt nefumător și am dreptul să beneficiez de legea asta. Ideea era că îi era dificil să meargă două etaje mai jos. Acuma, dacă eu chemam poliția eram ăla de căcat, nu-i așa? Pe tot parcusul conversației femia nici măcar nu s-a obosit să stingă țigara până nu am atenționat-o.

Femeia nu cobora la fumat. Pentru că era afectat confortul ei personal. Pentru că nu conteazâ libertatea celuilalt, important e să nu fie îngrădită a mea. E complicat să chemi poliția pentru așa ceva. Până ajung ăia nici nu mai ai fapta. Dar ar fi trebuit s-o fac pentru că e clar că nu puteam miza pe bunul simț al femeii. Pentru ea e o chestiune nevinovată și eu am părut un antipatic care se ia de ea degeaba, deși mirosea a fum de pe la etajul 1.

E foarte tare cum ne plângem că ne fură, că e corupție, că politicienii sunt mafia, dar pe tarlaua noastră mică, suntem și noi mai presus de lege, ca ăia. Dar e normal la noi, nu? Până la urmă Orban era prim ministru și de ziua lui fuma cu ăia în birouri la guvern. Semnalul e dat de sus. Dar pe principiul ăsta schimbarea nu poate veni: fură ăla de sus? păi bag și eu două facturi false, ce mare căcat? Fură ăla de sus? Păi angajez și eu la negru, ce mare căcat și uite așa, politicienii se ocupă cu marea corupție și poporul are grijă de aia mică, pe modelul celor care îl conduc. Și tot așa, cercul vicios se învârte, iar noi stăm pe loc.

Se fumează în instituțiile publice, se fumează în spitalele de copii (știu bine ce spun), pacienții (părinți) prin veceuri, medicii în birouri sau cabinete. E un semnal prost, rău. E un semnal că totul este flexibil, totul e negociabil și mai ales că suntem dispuși la zero autocenzură atunci când vine vorba de privilegii pierdute chiar dacă păstrarea lor e în detrimemntul altora iar lecția pe care o predăm este că respectarea unei legi este excepția.'

tudor-chirila-2SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

Fanii actorului a sărit în apărarea lui, după ce mulți l-au criticat pentru postarea făcută. Pe de altă parte, multe persoane s-au arătat indignate de faptul că unii oameni nu respectă legea sub nicio formă.

„Sute de comentarii, sute de distribuiri. Și totuși eu am aflat de postarea asta citind o cu totul alta unde Tudor Chirilă apare ca turnătorul de serviciu, pârâciosul clasei. Mi s-a suit sângele în cap de nervi. Nu el trebuie arătat cu degetul.

Și îl tot caut pe-ăla care să spună “ai dreptate, vere, și eu sunt cretin. Și eu fac tâmpenii. Dar ce zici tu acolo e 100% adevărat.” Să mi-l arătați, vă rog, când îl găsiți. V-o spune o fumătoare înrăită care – de câte ori poate – fentează această lege. Mă ascund ca o bestie și o încalc. Merci. Pa', a scris pe Facebook actrița Natalie Ester.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete