Tudor Chirilă nu vrea să le ia telefoane băieților săi. Ce a observat artistul la colegii copiilor lui

Tudor Chirilă este foarte atent la educația copiilor lui. Antrenorul de la „Vocea României' a povestit ce discuție a avut cu băieții săi despre telefoane.

Artistul își educă băieții să stea cât mai departe de rețelele de socializare și telefoane, tablete sau calculatoare. Tudor Chirilă îi învață pe cei doi băieți să se bucure de lucrurile simple și de natură.

Recent, antrenorul a povestit ce discuție a avut cu băieții săi despre telefoane. Tudor Chirilă a observat că de fiecare dată colegii copiilor lui stau pe telefoane până ajung în clasă.

„La școala copiilor mei s-a pus la un moment dat întrebarea «ce vă place?/ce nu vă place?» La școală, la părinți, la mediu, la context și așa mai departe. Foarte mulți copii au spus că «nu ne place că părinții noștri stau foarte mult pe telefon».

Adică ăsta e, cumva, și exemplul pe care noi îl dăm lor. Telefoanele au devenit niște calculatoare portabile, iar eu le spun mereu copiilor mei când mai aduc vorba.

Din păcate văd alți copii de vârsta lor, 8 ani, 6 ani, cu telefoane până la școală, pentru că nu au voie cu telefoane în clasă, dar îi văd până la școală și mă întreabă: «dar noi când o să avem telefon?».

Voi, telefon o să aveți și mâine. «Aaa, păi dă-ni-l pe al tău». Nu, nu, ăla e calculator. Calculator o să aveți mai târziu. Dacă vreți telefon, Nokia 1611, alea vechi de ani de zile. Ia cărămidă cu antenă, pune-i cartelă și du-te cu cărămida la școală.

Și vezi ce faci cu el. Că, de fapt, nu este vorba despre telefon, este vorba despre tot ce aduce: este vorba despre social media, aplicații, jocuri, poze și scrolling', a mărturisit Tudor Chirilă la Radio 3Net.

Cum își educă Tudor Chirilă băieții

Tudor Chirilă a dezvăluit ce vrea să-i învețe pe copiii lui în vârstă de 7, respectiv 5 ani. Juratul de la Vocea României ar vrea ca micuții să nu considere munca o povară.

tudor-chirila-1SeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Mi-aș încuraja copiii către artă, pentru că ea te eliberează. Nu trebuie să confundăm faptul că este greu cu aspirațiile pe care ți le dă ea. I-aș încuraja. Nu cred că voi crește niște copii care să-și dorească să rupă ușa la ora 17:00. Mie nu-mi plac oamenii care rup ușa la ora 17:00. Mie îmi plac ăia pentru care munca e o pasiune și care nu simt că la 17:00 au obosit și trebuie să se ducă la bere.

Dacă le place să muncească, să muncească în continuare. Munca nu trebuie să fie o corvoadă. Eu asta le spun copiilor mei în fiecare zi deja. Sunt destul de mari să înțeleagă că nimic nu se poate face fără multă repetiție și că dacă vrei să fii bun trebuie să repeți în orice vrei: bucătărie, arhitectură, orice.

Atunci când există pasiune în ceea ce faci, nu simți că muncești, nu simți când trece timpul', a declarat artistul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete