Tudor Chirilă a vorbit despre greșelile făcute de părinți: „E o generație care crește cu părinții în weekend”

Tudor Chirilă a vorbit despre părinții care ajung să își petreacă timp cu copiii doar în weekend. Actorul își dorește să aibă o relație frumoasă cu băieții săi și are întotdeauna grijă la comportamentul pe care îl are față de ei.

Invitat la podcastul lui Mihai Bobonete, Tudor Chirilă a vorbit deschis despre un subiect sensibil pentru mulți părinți. Actorul consideră că a țipa la un copil este același lucru ca și cum l-ai lovi. El le cere scuze băieților lui de fiecare dată când are o atitudine nepotrivită față de ei.

„Frica asta mă însoțește permanent. Cred că eforturile noastre în spre a fi niște părinți mai buni sunt mai conștiente decât efoturile alor noștri. Ai noștri plecau de la ideea clară că sunt niște părinți buni, că tot ce fac, ei fac pentru noi, fără să îi mai intereseze dacă ne afectează într-un fel pozitiv sau negativ. Drumul spre iad este pavat cu bune intenții. Cred că asta este valabil pentru orice părinte, mai puțin pentru cazurile exagerate cu bătăi, droguri ș.a.m.d. (…) De foarte multe ori cădem. Pentru mine e un must să am o relație cu ei în care lor să nu le fie frică de mine, de personalitatea mea. Cred că să ridici tonul e echivalent cu o palmă. Vezi cum un copil de 6-7 ani se sperie când ridici tonul. De fiecare dată încerc să îmi cer scuze, pentru că chiar cred că e important să nu apăsăm copiii cu o falsă iluzie că noi suntem niște statui de nedărâmat. După aceea cu asta o să se lupte ei, cu statuile astea pe care o să încerce să le dărâme în viața lor. Cred că și eu am încercat să dărâm statuia tatălui și a mamei', spune Tudor Chirilă, potrivit Libertatea.

În ziua de astăzi, părinții au ajuns să își petreacă tot mai puțin timp cu copiii lor, pentru că au un program încărcat, iar micuții la fel. Mulți ajuns să fie părinți doar de weekend, lucru ce afectează evoluția copiilor.

„Familia asta mi-a permis să fac toate tâmpeniile. Câtă încredere dăm noi copiilor noștri? Mai mult, câtă încredere dă școala, sistemul de educație copiilor noștri? Care stau de luni până vineri mai mult cu alții decât cu noi. Adică pleacă de acasă și 8 ore nu-i mai vezi. Copiii noștri sunt niște corporatiști, niște bugetari, niște angajați de mici. Ți-l ia de acasă de la 9 și se întoarce acasă la 4 obosit, la 6 e avioane și la 8 jumătate trebuie să își facă un duș. Mai sunt 4 ore pe care poți să ți le petreci cu copilul, asta dacă părintele ajunge acasă la 4. Sunt părinți care nu își permit luxul acesta. E o generație care crește cu părinții în weekend și cele două ore, dacă ajungi acasă la 6. Responsabilitatea școlii să te facă să ai încredere în tine este uriașă'.

tudor-chirila-si-mihai-boboneteSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

Iată ce poți citi în ediția de print a revistei Avantaje, aprilie 2023:

  • DOSARUL SPECIAL al lunii este dedicat bărbaților, cuceritorii moderni: Daniel Pavel (Survivor), Denis Roabeș (The Motans), Maurice Munteanu (fashion editor). Uneori seducători, uneori fermecători, inteligenți, sexy sau doar talentați și atrăgători, alteori histrionici și interesant-romantici sau arbitrar-irezistibili, intimidanți sau siguri pe ei, sunt, deseori în secret și fără a fi supermen, învingători perfecți într-o lume bulversată de valori și nonvalori.
  • Vrei să reduci din kilograme fără să urmezi o dietă drastică și, evident, nesănătoasă? Poți să reintri în formă fără prea mult chin. Iată 25 de tips&trick-uri prin care poți slăbi rapid.
  • Vechile mănăstiri sunt locurile sacre din România care te cuceresc indiferent de câte ori ai merge acolo. Un spațiu parcă fără timp, cu peisaje incredibile, oameni cu sufletul cât roata carului și tradiții păstrate de veacuri.
  • De ce înșală o femeie? Ce motive au femeile atunci când decid să-ți înșele partenerul?
  • Să aflăm mai multe despre boala de reflux gastroesofagian
  • De mai mult de 2000 de ani încoace multe obiecte au fost asociate cu persoana și povestea Mântuitorului din Nazaret. În ediția de aprilie veți citi un amplu reportaj despre locațiile unde se află astăzi relicvele sfinte.
  • Răsfoiește revista aici: https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete