Trucuri pentru podele strălucitoare

Să ai podele strălucitoare nu este o activitate casnică tocmai ușoară, însă este necesară pentru a te putea bucura de o locuință curată, chiar și atunci când nu ai oaspeți. Descoperă în rândurile de mai jos ce trucuri ai la îndemână pentru a reuși să faci asta. 

Ține cont de tipul de podea

Materialul din care este realizată podeaua este mai mult decât important în dorința ta de a-i reda strălucirea binemeritată. Reține și faptul că, de cele mai multe ori, un detergent universal nu este cea mai bună idee. Mai degrabă mergi pe soluții de curățare speciale pentru tipul tău de podea. 

De exemplu, podelele din lemn sunt deosebite în designul interior, fie că vorbim de lemn masiv sau stratificat, însă sunt și foarte pretențioase. Mulți detergenți conțin chimicale care pot afecta structura acestui material. Pe de altă parte, după cum bine știi, lemnul și apa nu fac o echipă prea bună. Evită pe cât posibil ca o cantitate însemnată de apă să pătrundă în podeaua din lemn. 

Una dintre cele mai comune podele, mai ales pentru baie, hol sau bucătărie, este cea din ceramică, respectiv gresie. Deși este foarte rezistentă în timp, poate rămâne pătată dacă nu este curățată la timp sau se poate decolora de la un detergent puternic și folosit necorespunzător. 

În plus, dacă ții cont de tipul podelei, vei putea îngriji corespunzător și, totodată, prelungi viața acesteia. 

Cum să cureți podelele locuinței

Să scapi de praful de pe podea este relativ simplu, cu o mătură sau un aspirator, însă să aduci strălucire ei necesită cunoașterea câtorva trucuri utile de care să ții cont la următoarea curățenie: 

  1. În primul rând, aspiră foarte bine podeaua de praf, păr, noroi și alte impurități. Mai apoi treci la operațiunea de spălare. Dacă vrei să aspiri și să speli ușor, alege un aspirator vertical fara fir. În situația în care folosești mopul, ai în vedere să ai două găleți: una cu apă curată și detergent, alta doar pentru clătire. 
  2. Așa cum am precizat și mai sus, detergentul joacă un rol esențial. Îți recomandăm să nu folosești detergenți universali, ci mai degrabă unii speciali pentru fiecare tip de podea. Totodată, nu experimenta curățarea și lustruirea suprafeței cu detergenți care nu inspiră încredere. De asemenea, mai poți apela și la soluții naturale. Spre exemplu, pentru o podea ceramică poți folosi apă cu oțet de mere și bicarbonat de sodiu. 
  3. Dacă este nevoie, poți apela inclusiv la soluții de restaurare a podelelor, în special la cele din lemn, care se degradează în timp. Totuși, pentru a le aduce culoarea și strălucirea inițială ai nevoie fie de pricepere și răbdare, fie de ajutorul unor specialiști în domeniu. 

Alte trucuri pentru podele îngrijite

  • Folosește un mop dintr-o fibră de calitate, care să nu lase urme neplăcute sau chiar scame pe podea. Mopul trebuie să fie umed, respectiv foarte bine stors.
  • După ce ai curățat, spălat și lustruit podeaua, evită să calci pe ea până la uscarea ei naturală completă. Pentru o uscare mai rapidă, deschide larg ferestrele încăperii. 
  • Evită să pui prea multă soluție de tip ceară pentru lustruit, deoarece îți vei transforma podeaua într-un adevărat derdeluș. De altfel, ceara pe un parchet laminat nu este cea mai bună idee. Urmează întotdeauna instrucțiunile de folosire și testează pe o porțiune a podelei pentru a vedea rezultatul. 
  • Să previi și să protejezi este o bună practică pentru podelele din orice locuință. Dacă îți plac covoarele, și acum ai opțiuni variate, le poți folosi fără să stai pe gânduri. Pe lângă asta, covoarele au un rol estetic și oferă o senzație plăcută atunci când pășești pe ele, mai ales dacă ne gândim la cele pufoase. 

Așadar, fiecare podea are nevoie de produse de curățare dedicate, precum și de o activitate  atentă de îngrijire. Asta dacă vrei să-și păstreze frumusețea cât mai mult timp. 

Sursa foto: Shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu iProspect

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial