Trenduri în inovarea socială

La nivel mondial există în prezent mai multe domenii în care inovarea socială poate aduce îmbunătățiri. Social Innovation Academy a identificat în raportul Social Innovation Trends 2020-2030.

The Next Decade of Social Innovation următoarele domenii în care inovațiile sociale pot reprezenta soluții viabile la problemele existente:

Demografia și inovarea socială 

Fenomene ca îmbătrânirea populației sau migrația, precum și alte schimbări demografice, necesită o atenție din ce în ce mai mare sporită. Sistemele sociale clasice riscă să devină nesustenabile. De aceea există preocuparea de a găsi soluții, prin inovație socială.

Dezvoltarea durabilă și inovare socială

Inovarea socială reprezintă o modalitate de a susține dezvoltarea durabilă în întreaga lume, iar accentul trebuie pus pe identificarea tipurilor de inovare potrivite pentru îndeplinirea obiectivelor de dezvoltare durabilă.

Urbanizare și inovare socială 

Marile orașe se dezvoltă rapid, iar necesitatea existenței unor soluții sustenabile pentru un management urban eficient a condus la căutarea și la identificarea de soluții inovative în scopul construirii de societăți inteligente, verzi, durabile, echitabile, incluzive și rezistente.

Dezvoltarea tehnologică și inovarea socială

În prezent se urmărește identificarea de modalități pentru consolidarea societăților deschise și colaborative.

Economia circulară și Inovarea socială

Inovațiile sociale pot constitui soluții pentru minimizarea presiunii asupra ecosistemelor.

Educație și inovare socială 

Odată cu dezvoltarea domeniului economiei sociale a apărut necesitatea de a promova dezvoltarea competențelor și abilităților privind inovarea socială la toate nivelurile sistemului de învățământ.

Impactul social și inovarea socială

Scopul final al oricărei inovații sociale este de a produce o schimbare reală în societate. Cunoașterea, măsurarea impactului social și promovarea valorii sociale a inițiativelor dezvoltate reprezintă una dintre cele mai mari provocări în domeniul inovației sociale.

Democrație și inovare socială

Inovarea socială oferă noi soluții pentru dezvoltarea abordărilor participative, pentru îmbunătățirea încrederii instituționale, pentru participarea civică și pentru incluziune.

Gen și inovare socială

Inovarea socială poate fi folosită pentru a promova o mai mare egalitate de gen. Inovația socială constituie un instrument de conștientizare, de formare a coalițiilor și de advocacy pentru reducerea sărăciei și dezvoltare umană.

Sănătate și inovare socială

Inovarea socială în domeniul sănătății poate fi legată de o gamă largă de activități, de la noi produse la noi servicii sau noi forme de guvernare a sistemelor publice de sănătate.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial