Trebuie să purtăm ochelari de soare. Dar …eu port deja ochelari de vedere

E cât se poate de clar că purtarea ochelarilor de soare nu e un moft, nu e ceva ce ține doar de modă, este indicată de medicii oftalmologi. Asta pentru că ochelarii de soare ne protejează de razele UV dăunătoare care pot fi cauza foto-îmbătrânirii și a unor boli ale ochiului la vârste mai înaintate. Știm deja că trebuie să îi purtăm și vara și iarna, atunci când lumina soarelui e puternică, când petrecem timp la suprafața unei ape, pe zăpadă, acolo unde aceste suprafețe reflectă razele soarelui. 

Să nu uităm că e important ca ochelarii de soare să aibă lentile de calitate, să ne fie confortabili, poate mai degrabă decât să poarte un logo celebru. Sunt mai mult un mijloc de protecție decât un accesoriu fashion. Și, nu uitați că și iarna sunt la fel de importanți.

Dar ce fac cei care deja poartă ochelari de vedere? 

Nu e nicio problemă. Au mai multe soluții, una mai interesantă ca alta. 

Prima, cea mai versatilă și confortabilă, ar fi să își facă ochelari cu lentile fotocromatice (lentile heliomate). Lentilele lor de vedere, fie ele pentru distanță sau pentru aproape, bifocale sau progresive, se vor întuneca în funcție de intensitatea luminii de afară și vor redeveni incolore când purtătorul merge la interior. Așa, ochelarii de soare sunt mereu cu ei, la momentul când au nevoie de ei, cât de întunecați e necesar, fără niciun gest în plus. Orice tip de lentilă poate avea tratamentul care să o facă fotocromatică, iar costurile pentru această opțiune suplimentară pot fi de câteva zeci de lei. De asemeni, lentilele fotocromatice pot avea diferite grade de întunecare, diferite viteze de revenire la starea incoloră, pot fi și cu efect oglindă. Și, evident, se pot alege diferite nuanțe care să se asorteze așa cum dorește utilizatorul. 

A doua variantă sunt așa-zișii ochelari clip on, adică un tip de rame de ochelari care au o ramă complementară care se aplică, în general magnetic, pe cea de bază și care are lentile de soare. Pe rama principală se montează orice lentile are nevoie utilizatorul, iar când simte nevoia ochelarilor de soare, aplică pur și simplu rama cu lentile de soare. Aceste tipuri de rame sunt foarte fine, astfel încât, chiar și cu rama suplimentară adăugată, ochelarii sunt ușori și plăcuți la purtat, fără să se observe că sunt practic duble. Ochelarii clip on pot avea și sisteme de prindere altfel decât magnetice, pe clips sau prin presare. De asemeni, exista ochelari cu clip on magnetic care au chiar un set întreg de rame suplimentare, unele cu lentile de soare obișnuite și cu efect oglindă, alta cu lentile pentru condus, chiar și una cu lentile cu protecție pentru calculator. Acest tip de rame costă între 200 si 700 de lei în funcție de material, complexitate, sistem de prindere. Această variantă este foarte nimerită pentru adolescenți cărora nu li se recomandă lentilele fotocromatice. Ei pot deveni cu ușurință cool' când ies din școală și își aplică rama cu lentile de soare, eventual mirror.

Puteți comanda și purta ochelari de soare cu dioptrii pe care să îi puneți în locul celor cu lentile clare atunci când vă aflați afară și trebuie să vă feriți ochii de razele dăunătoare.

Mai există și soluția purtării unor ochelari de soare supradimensionați care se așează peste ochelarii de vedere, dar e mai puțin comodă decât celelalte. 

De reamintit este și faptul că trebuie să protejăm de soare ochii copiilor cel puțin cu aceeași grijă cu care îi protejăm pe ai noștri. Nu uitați să le cumpărați copiilor ochelari de soare de calitate și să observați ce haioși sunt și cât de încântați vor fi că arată bine și că nu îi mai deranjează lumina puternică.   

E:\Downloads\pexels-rodnae-productions-5531324.jpg

Purtători de ochelari de vedere sau nu, tineri sau mai puțin, fani ai modei sau mai relaxați, la plajă sau pe stradă, trebuie să ne îngrijim de sănătatea pe termen lung a ochilor noștri și să purtăm într-un fel sau altul ochelari de soare. 

Cum facem asta? Ne informăm cât mai bine pentru că acum internetul ne ajută, vedem care dintre soluții se potrivește cu nevoile noastre, dar și cu bugetul. Pentru asta trebuie să găsim un magazin de ochelari bun unde putem comanda ușor, unde avem explicații pe înțeles la fiecare pas. Așa putem alege ce ne trebuie, vedem cât costă fiecare opțiune, putem compara variantele. Apoi verificăm să avem și un preț bun pentru că, fiți atenți, pot fi diferențe de preț foarte mari de la un magazin la altul. Comandăm ochelarii. Apoi ne bucurăm că vedem bine, ne simțim confortabil și avem și ochii protejați de razele dăunătoare ale soarelui. 

Sursa foto: images.pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial