Tratamentul pentru parodontoză îți salvează dantura! 

Parodontoza este o afecțiune stomatologică depistată, în multe cazuri, atunci când ajunge într-un stadiu avansat. Boala parodontală apare, de obicei, în rândul adulților, dar nu este exclus să apară și la copii. La început, simptomele sunt ușor de trecut cu vederea, motiv pentru care multe persoane aleg să nu se programeze la o clinică stomatologică. 

Gingivita este primul stadiu al parodontozei și poate fi recunoscută prin faptul că gingiile se inflamează și încep să sângereze, în special în timpul periajului dentar. În cazul în care și tu ai observat că, aproape la fiecare periaj, gingiile tale sângerează, înseamnă că trebuie să te prezinți la un cabinet stomatologic cu experiență. Tratamentul parodontozei este mai ușor și mai puțin costisitor la debut decât în stadiile avansate. 

Al doilea stadiu al bolii este parodontoza superficială. În acest stadiu, parodonțiul este afectat, adică zona danturii formată din țesutul gingival și osos. Pacienții care au ajuns în această etapă a bolii pot avea frecvent infecții gingivale, fapt care poate pune în pericol integritatea întregii danturi. Dacă aceștia nu se prezintă la medic, pentru a beneficia de un tratament parodontoză eficient, se va instala ultimul stadiu al bolii, care poate determina pierderea danturii. 

Ce presupune tratamentul pentru parodontoză?

În primul stadiu al bolii, soluția este simplă. Vor fi necesare doar ședințe de igienizare profesională. Totodată, medicul specialist te va învața cum să realizezi corect igiena orală. Este important de știut că, pe lângă periajul clasic, realizat de două ori pe zi, trebuie să folosești și metode suplimentare de curățare a danturii. 

tratament parodontoza

Dacă ai ajuns în cel de-al doilea stadiu al bolii, vei necesita un tratament parodontoza complex. Atunci când inflamația a pătruns în zona dintre gingie și dinte, este important să se elimine tot țesutul perimat. Această procedură poartă numele de chiuretaj în câmp închis și presupune curățarea țesutului și clătirea zonei afectate cu substanțe antiseptice. Pare o procedură dureroasă, dar ea este făcută sub anestezie. Apoi, medicul va monitoriza evoluția bolii, iar, dacă va fi necesar, va repeta procedura.

În cazul în care te confrunți cu ultimul stadiu al parodontozei, iar dinții tăi au început să devină mobili, este clar că osul dentar a fost grav afectat de boală. În această situație, medicul trebuie să realizeze o igienizare profesională a dinților, un chiuretaj în câmp închis și să introducă în zona afectată o substanță de tip antibiotic, care să lupte cu bacteriile. 

Metode de prevenție a parodontozei

Este mai bine să previi decât să tratezi! Dacă vrei să eviți necesitatea de a urma un tratament, trebuie, în primul rând, să realizezi o igienă orală corespunzătoare. Pentru a-ți menține dantura în cea mai bună stare, periaz-o de două ori pe zi, folosește ața dentară, apa de gură și dușul bucal. În plus, dacă ești fumător, este recomandat să renunți la acest viciu, pentru că îți poate afecta sănătatea danturii. 

Programează-te la clinicile Dental Excellence pentru a beneficia de un tratament de parodontoză eficient! Specialiștii îți pot salva dantura și îți pot oferi cele mai bune sfaturi de a evita reapariția  bolii. Alege cele mai bune servicii stomatologice și bucură-te de un zâmbet de invidiat!

Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Advertorial