Tratamentul parodontozei, avantaje vizibile din prima zi – la propriu și la figurat!

Peste 80% din populația României se confruntă cu diverse stadii ale bolii parodontale. Cauza principală a acestui procent alarmant este igiena orală precară. Există însă și o veste bună! Schemele moderne de tratament pentru parodontoză vin cu o soluție optimă, chiar și în cazurile cele mai complexe. 

Pentru a te bucura de succesul procedurilor medicale specifice, trebuie să ții cont de două condiții esențiale: să te prezinți la medic cât mai repede după ce ai constatat modificări la nivelul gingiilor și să respecți cu strictețe toate recomandările medicului specialist. 

Avantajele unui tratament parodontoza sunt vizibile încă din prima zi. Pe lângă faptul că îți salvează dantura, împiedicând căderea dinților sau necesitatea extracțiilor, acesta îmbunătățește evident aspectul gingiilor și al dinților, încă de la prima ședință de igienizare. Respirația urât mirositoare este dată uitării, iar întreaga cavitate bucală capătă un tonus proaspăt. 

Desigur, prezentarea la cabinetul stomatologic. imediat ce sunt constatate sângerările gingivale, modificarea culorii naturale a gingiei, inflamațiile și disconfortul la nivelul acesteia, reprezintă o condiție de bază. Cu cât este amânat mai mult timp tratamentul de specialitate, cu atât gradul de complexitate al intervențiilor crește. De aici până la căderea dinților nu mai este decât un pas. Dacă îți dorești să te bucuri mereu de un zâmbet natural impecabil, acordă o atenție sporită semnalelor transmise de corp și ia măsurile necesare imediat! 

Abordarea unui tratament pentru parodontoză diferă de la caz la caz. Doar o consultație de specialitate poate determina situația exactă și faza în care a ajuns boala. Așadar, programează-te pentru un control avizat și scapă de pericolul de a-ți pierde dinții, din cauza acestei afecțiuni extrem de agresive!

Cât de simplu poate fi rezolvat stadiul incipient?

Faza incipientă o recunoști cu ușurință atunci când gingia este inflamată, fără ca rădăcina dintelui să fie dezgolită. În acest caz, se intervine doar prin ședințe de igienizare și prin câteva noțiuni elementare ce țin de curățarea corectă a danturii acasă. 

Vei afla ce pastă de dinți să folosești pentru a ajuta la vindecarea gingiilor, care sunt aparatele pe care le poți utiliza pentru a menține o igienizare cât mai bună în timp și cum să întrebuințezi eficient dușul bucal, periile interdentare și ața dentară. În faza incipientă, ședințele periodice de monitorizare a evoluției stării gingiilor și de igienizare profesională sunt absolut necesare.

Ce se întâmplă atunci când inflamația a pătruns și în zona dintre gingie și dinte?

În cazuri mai avansate, când este constatată pătrunderea inflamației în zona dintre gingie și dinte, aplicarea unui tratament pentru parodontoză constă în îndepărtarea țesutului osos perimat de sub gingie. Manopera se numește “chiuretaj în câmp închis” și are rolul de a curăța în profunzime frontul dintre gingie și os, cu ajutorul unui instrument special. 

Deși procedura poate inspira teamă unora, prin denumirea sa, aceasta nu este deloc dureroasă, fiind efectuată sub anestezie, și nu reprezintă niciun motiv de îngrijorare! În funcție de stadiul bolii, intervenția poate fi repetată la 2-3 luni.

Mai poți face ceva dacă dinții au început să se miște?

În stadiul foarte avansat al bolii parodontale, când dinții se mișcă deja, semnalând astfel că osul care îi susține a început să fie serios afectat, schema de tratament parodontoză include, pe lângă manoperele menționate anterior, și substanțe de tip antibiotic, pentru o vindecare cât mai rapidă. Medicamentele de ultimă generație, cu efecte excepționale, ajută la regenerarea țesuturilor pierdute și la stabilizarea dinților. Prezintă-te, așadar, la cabinetul stomatologic cât mai curând și oprește evoluția acestei boli, în timp util!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial