Tratamentul de fertilizare în vitro nu este ușor, dar nici supărător! Îți oferă șansa a avea un copil!
Când ne uităm la cauzele infertilității în ziua de azi, prezentate prin datele statistice, aproximativ 50% din grupul de pacienți au anomalii ale spermei, tulburări vasculare, probleme severe cu spermatozoizii. Infertilitatea masculină poate fi provocată și de factori genetici, varicocel sau de traumatisme, boli inflamatorii ale hipofizei, tumori hipotalamice, administrarea exogenă de estrogeni, androgeni și corticoizi.
Conform unu studiu de la NCBI, la femei apar de asemenea numeroase cauze și anume:
- 62,6% au tulburări menstruale
- 58,7% suferă diabet, obezitate, boli tiroidiene
- 50,3% au tulburări hormonale, anovulație, oligoovulație
- 7,9% au probleme cervicale
- Un procent semnificativ se confruntă cu afecțiuni uterine.
Există mai multe tratamente pentru infertilitate, dar cel de fertilizare în vitro de la clinica FIV Embryos le depășește pe toate. Iată care sunt principalele avantaje să alegi această clinică:
- Are o echipă de medici specialiști
- Dispune de un laborator RUA de ultimă generație
- Are cele mai noi echipamente și cele mai avansate metode medicale
- Folosește medicamente speciale prin care sunt stimulate ovarele femeii
- Oferă tratamente de fertilizare în vitro (FIV) și injectarea intracitoplasmatică a spermei (ICSI) (plus alte tehnici specifice de crestere a ratei de sarcina)
- Aici se ține cont de toate aspectele și factorii care pot crește șansele unei femei de a rămâne însărcinată – astfel se face și o evaluare a nutriției și a stilului de viață.
Prin fertilizarea FIV, ovulele de la femeie și spermatozoizii prelevați de la bărbat sunt fertilizați în condiții de laborator, iar embrionii obținuți sunt transferați în uter. Dacă un embrion se atașează de endometru, sarcina începe să se dezvolte.
De regulă tratamentul FIV este recomandat persoanelor care au probleme de fertilitate feminină, iar tratamentul ICSI este pentru rezolvarea problemelor legate de fertilitatea masculină (de numărul și calitatea spermatozoizilor).
Imediat ce s-a luat decizia de a face tratamentul de fertilizare în vitro, femeia trebuie să se pregătească și fizic dar și psihologic pentru asta. Ea trebuie să evite stresul, să facă plimbări în natură pentru mișcare, să aibă o alimentație corectă și să evite toți factorii de risc. În acest fel șansele de a avea un copil cresc.
Alimentația poate afecta procesul de tratament FIV, de aceea ea trebuie să conțină produse proaspete, bio, sănătoase. Trebuie evitate produsele de tip fast-food sau alimentele procesate.
Și viitorul tată are anumite responsabilități: trebuie să renunțe la fumat, să aibă o relație bazată pe armonie și o bună comunicare cu viitoarea mamă și să o susțină în ceea ce face.
Înainte de tratamentul în vitro se fac o serie de examinări și teste necesare și pentru femeie și pentru bărbat. Se pot face o serie de tratamente pentru a reduce riscul de anomalii congenitale sau de avort spontan. Acest lucru este posibil mai ales la femeile care au pierdut deja un copil în urma unui avort spontan.
Succesul tratamentului FIV depinde de o serie de factori și anume:
- Vârsta mamei – cu cât mama este mai tânără cu atât va fi mai mare șansa de a rămâne însărcinată prin această metodă
- Prezența unor boli (cum este tensiunea arterială sau obezitatea) ce pot afecta sarcina
- Cauza infertilității
- Starea și calitatea embrionului poate influența procesul de dezvoltare.
În această metodă de tratament FIV medicii recomandă:
- Renunțarea la alcool și la unele medicamente ce pot afecta negativ fertilizarea
- Renunțarea la fumat pentru că acesta reduce șansele unei femei de a concepe un copil prin FIV cu 50%.
Avantajele fertilizării în vitro sunt:
- Timpul de obținere a sarcinii este mai scurt
- Procedura nu este ușoară dar nici stresantă
- Se ține cont de vârsta pacientei
- Riscul de sarcină multiplă este mic datorită regulii de a transfera doar un embrion
- Ceilalți embrioni pot fi congelați, în scopul de a fi utilizați în viitor pentru o nouă sarcină
- Există posibilitatea de a testa genetic embrionul (PGT) și de a oferi cuplului explicații cu privire la procesul de fertilizare realizat.
Specialiștii spun că femeile cu endometrioză severă au mai puține șanse de a rămâne însărcinate decât cele cu infertilitate inexplicabilă. De asemenea, ei recomandă fertilizarea în vitro femeilor cu vârsta înaintată, pentru că are mai multe șanse de succes decât înseminarea artificială.