Tratăm sau nu dinții de lapte ai copiilor? Live la ora 12.00 cu dr. Irina Morariu, medic stomatolog pediatru

Dinții de lapte numiți și dinții temporari cresc și se dezvoltă într-o perioadă de timp specifică fiecărui copil. Primii dinți de lapte apar de regulă, la vârsta de 6 luni, iar ultimii în jurul vârstei de 3 ani, la fiecare 6 luni erupând câte un grup dentar.

Dinții de lapte au un rol esențial în dezvoltarea dentiției permanente, dar și în procesul vorbirii și al masticației, astfel că este important să le acordăm o atenție deosebită.

Dr. Irina Morariu (de4kids.ro), medic stomatolog pediatru va fi în direct la ora 12 în studioul Avantaje unde va discuta cu Florentina Mușat, (redactor șef Avanataje) despre necesitatea tratării dinților temporari eliminând miturile specifice care învăluie acest subiect.

Potrivit unui studiu efectuat în 2014, în România, 75% dintre copiii cu vârste cuprinse între 5 și 13 ani au carii pe dinții de lapte, iar 40% dintre cei până în 13 ani prezintă carii la nivelul dinților permanenți.

Atunci când cariile apar la vârste fragede, șansele ca și rădăcina dintelui permanent să fie afectată sunt foarte mari, existând chiar riscul pierderii precoce a dintelui.

Iată de ce prevenirea apariției cariilor pe dinții de lapte trebuie să fie o preocupare majoră pentru părinți.

Cu toții știm că medicii stomatologi recomandă periajul dentar de cel puțin de două ori pe zi și folosirea aței dentare, după vârsta de 4 ani, însă cariile pot fi prevenite și cu ajutorul alimentației.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro