Mănăstiri din România de vizitat

Mănăstiri din România de vizitat
Sucevita, “Manastirea linistii” din Moldova.

Relaxare in familie
O minivacanta in preajma sarbatorilor, dedicata frumosului, relaxarii si unui ragaz de meditatie, poate sa para o propunere neobisnuita. Dar o poti lua in calcul si nu vei regreta nici o clipa…

Cu siguranta ca, in drumurile tale, pasii te-au puratat pe langa multe dintre manastirile risipite prin toate colturile tarii. Ai intrat, ai admirat pictura icoanelor si te-ai recules in racoarea zidurilor vechi, dar poate ca nu te-ai gandit sa ramai si sa petreci aici cateva zile, inconjurata de liniste si calm.

Locuri si peisaje deosebite, o cura de aer nepoluat, colturi de tara pe care nu le-ai vazut inca, obiective mai putin cunoscute si netrecute pe ghidurile turistice, mancare romaneasca traditionala, gatita cum se cuvine, dupa tipicul gastronomic al zonei, proaspata, gustoasa si mai ales sanatoasa. O baie de frumusete cu picturi, fresce si comori ale artei ortodoxe romanesti.

Pentru a te bucura din plin de toate aceste minunatii, anul acesta poti opta pentru o cazare in incinta manastirilor, o varianta accesibila si care iti permite sa te bucuri de conditii surprinzator de moderne, care concureaza si, de multe ori, chiar le depasesc pe cele ale unor hoteluri de la mare sau munte.

Neamt, manastirea ctitorita de Stefan cel Mare.

Camere intotdeauna curate, luminoase, cel mai adesea cu spatiu generos, costuri de cazare si masa relativ mici, multa liniste si relaxare. Si, poate mai mult ca orice, o atmosfera speciala, un ritm al vietii incetinit (in comparatie cu clocotul nebun al vietii moderne), ca o intoarcere calma catre tine insuti, fie ca esti o persoana religioasa, fie ca nu.

Atmosfera pe care o poti gasi doar in pacea dintre zidurile lacasurilor de cult. Cazarea la manastiri presupune un loc de dormit si trei mese pe zi, iar preturile variaza, in functie de conditii, undeva in jurul a 30-40 lei de persoana, pe zi.

Insa, odata cazata in incinta manastirii, va trebui sa respecti anumite reguli monastice, impuse de orice lacas divin. Indiferent daca este vorba de o biserica de monahi sau de monahii (de calugari sau de calugarite), trebuie sa pastrezi o tinuta decenta, iar distractiile zgomotoase nu sunt permise. Desigur, ai posibilitatea si sa te cazezi la pensiunile din apropiere, dar aici preturile sunt mai mari, mai cu seama daca includ cele trei mese zilnice.

Biserica fara turla a Manastirii dintr-un lemn.

Nordul Moldovei. Neamt, Agapia, Humor, Moldovita. Prin frumusetea si unicitatea lor artistica, manastirile din Bucovina ocupa un loc aparte, fiind considerate adevarate comori ortodoxe romanesti. De la Voronet, „Capela Sixtina a Estului, la Neamt, bogata ctitorie a lui Stefan cel Mare, la Humor, Agapia ori Sucevita, drumurile catre oricare dintre ele sunt un prilej de incantare in orice moment, iar facilitatile de cazare sunt multiple.

De vizitat: Varatecul cu mormantul Veronicai Micle, Agapia cea pictata de Nicolae Grigorescu, Sihastria, unde se afla mormantul parintelui Cleopa si pestera Sf. Teodora, Putna, locul de veci al lui Stefan cel Mare si chilia lui Daniil Sihastrul, Moldovita, cu celebrele fresce exterioare ale Genezei si Infricosatei Judecati.

Ramnicu Valcea. Arnota, Bistrita, Cozia, Manastirea dintr-un Lemn. Alta zona incarcata de frumusete si unde ai de vazut o multime de obiective impresionante este cea a Valcei. Aici poti gasi cazari de exceptie in aproape oricare dintre manastirile Episcopiei Ramnicului.

De vizitat: Manastirea dintr-un Lemn, cioplita din trunchiul unui singur stejar, unde a fost gasita o icoana a Maicii Domnului, din care se mai gasesc doar alte trei asemanatoare in lume. Mai poti admira comorile de arta ale manastirii Cozia, ctitoria lui Mircea Voievod, necropola lui Matei Basarab, de la Arnota, pestera Liliecilor, pestera Sf. Grigorie Decapolitul, si Schitul Papusa, de langa manastirea Bistrita.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta