Transporturi eficiente cu basculante moderne pentru activități industriale și agricole

Cele mai versatile utilaje pentru transport de mărfuri sunt camioanele basculante, utilizate pe scară largă în domenii precum industria extractivă, industria prelucrătoare, construcții și agricultură. Alegerea basculantelor moderne reprezintă cheia pentru eficiență în activitatea logistică, de aceea este important să fie cunoscute caracteristicile acestora și criteriile de selectare.

Specificațiile tehnice pentru camioane basculante sunt capacitatea de încărcare, domeniul de aplicare, tipul corpului basculant, tipul sarcinii axiale și dimensiunile mașinii. Aceste vehicule pot fi autobasculante standard, cu cel puțin două osii, patru axe, opt roți și două axe de direcție în față și două axe motorizate în spate.

Printre cele mai performante modele de basculantele europene standard sunt cele numite „centipede', care au șapte osii. În această situație, axa față este de direcție, cele două axe din spate sunt propulsate și ultimele patru sunt osii portabile.

Mulți operatori economici utilizează modele de basculantă 8×4 din Germania, achiziționate de la distribuitori specializați în autovehicule și utilaje industriale, cum este truck1.ro. Acestea se încadrează în clasa de emisii Euro 6, folosesc combustibili de tip diesel, au cutie de viteze automată, putere a motorului de peste 400 CP și caroserii cu o capacitate mare de încărcare.

Sunt recomandate și autobasculantele de tip semi trailer, ce au remorca prevăzută cu palan hidraulic. Acestea asigură o sarcină utilă mare, însă nu pot fi utilizate în spații denivelate sau în pantă, deoarece devin instabile când sunt ridicate în poziție de descărcare.

Firmele specializate în distribuirea și comercializarea utilajelor industriale oferă o gamă largă de autobasculante articulate, subterane sau de carieră, în funcție de specificul și necesitățile fiecărui domeniu industrial.

Autobasculantele de carieră mai sunt denumite și basculate off road și se folosesc pentru operațiuni de încărcare, transport și descărcare de minereuri, pietriș, nisip și alte materiale specifice lucrărilor din cariere și mine de extracție. De obicei sunt asamblate pe șantier și nu pot rula pe drumurile publice.

Autobasculantele articulate sunt utilizate pentru transporturi și construcții rutiere. Reprezintă vehicule importante în lanțul de aprovizionare, iar calitatea lor determină eficiența la nivelul întregii activități logistice. Se impune dotarea flotelor de mașini industriale cu modele de basculante prevăzute cu echipamente speciale ce protejează de suprasarcini, asigură o aderență superioară și fiabilitate în operare, indiferent de nivelul de dificultate al căii de rulare.

Camioanele basculante pot avea descărcarea pe spate, lateral și în zona inferioară, de aceea sunt recomandate pentru transportul multor tipuri de mărfuri, cu diferite dimensiuni, caracteristici fizice și chimice, grade de fragilitate, periculozitate și perisabilitate.

Capacitățile de transport ale basculantelor moderne variază de la 10 tone la peste 50 de tone, iar cele mai des utilizate sunt modelele de autobasculante ce se încadrează în jurul a 30 de tone. Acestea pot fi utilaje triaxiale, cu diverse formule de roți și configurații de punți de la 6×6 și 6×6, până la 8×4.

Basculantele moderne pentru activități agricole și industriale sunt dotate cu unitate de comandă digitală pentru încălzirea auxiliară, panou de control, indicatoare digitale, ventilație și încălzire de tip aer condiționa, senzori de ploaie, cameră foto și compartimente ergonomice de depozitare.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial