Tradiții românești de Mărțișor

Tradiții românești de Mărțișor

Imediat după perioada sărbătorilor de iarnă, începem sa ne gândim la culorile și veselia următorului  anotimp, Primăvara.

Primăvara, acoperind cu mâinile ei ghioceii- vestitori, s-a rănit la un deget din cauza mărăcinilor. Din deget s-a prelins o picătură de sânge fierbinte care, căzând peste floare, a făcut-o să reînvie. În acest fel, Primăvara a învins Iarna, iar culorile mărțișorului simbolizează sângele ei roșu pe zăpada albă.

1

Designerii Meli Melo – Paris au pregătit modele unice cu printuri tradițional românești. Pentru că este vorba de tradiție și pentru că ne dorim să o păstrăm, este important să nu deviem de la ceea ce reprezintă această sărbătoare și să alegem modele originale, unice, cu semnificație. Gasesti aceasta colectie speciala in toate magazinele Meli Melo. Le poti comanda si ONLINE, simplu si rapid, pe www.melimelo.ro , iar noi vom avea grija sa le livram insotite de snurul traditional, oriunde in tara.

3

Pe langa colectia cu motive traditionale romanesti, gasesti multe alte modele reprezentand simboluri de primavara, in forme multiple, dimensiuni diverse și stiluri pentru toate gusturile. Toate pregătite special pentru sărbătoarea începutului de sezon.

2

În prezent, mărțișorul este purtat întreaga lună martie, după care este prins de ramurile unui pom fructifer. Se crede că aceasta va aduce belșug în casele oamenilor. Se zice că dacă cineva își pune o dorință în timp ce atârnă mărțișorul de pom, aceasta se va împlini numaidecât. La începutul lui aprilie, într-o mare parte a satelor României și Moldovei, pomii sunt împodobiți de mărțișoare.

Anul acesta, alege din zecile de modele disponibile în magazinele Meli Melo – Paris, sau comandă-le ONLINE, pe www.melimelo.ro. Primăvara este la un pas distanță!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Frumusete si Moda