Tradiții de Paște în Spania

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători anuale din Spania și este o perioadă plină de tradiție. Oamenii din toată țara se adună pentru a celebra liturghia și a organiza procesiuni religioase.

Spre deosebire de multe alte țări, Paștele în Spania se concentrează mult pe importanța religioasă, mai degrabă decât pe o perioadă pentru ciocolată și vânătoare de ouă! Există multe alte tradiții de Paște în Spania și astăzi vă vom împărtăși câteva dintre ele. Echipa Zboaragratis.ro te ghidează către o vacanță fabuloasă in Spania.

Paștele în Spania este cunoscut ca Semana Santa (Săptămâna Mare), sau Pascua de Resurrección. Semana Santa este o perioadă pentru pace și solemnitate, în care oamenii se întâlnesc cu prietenii și familia pentru a plânge moartea lui Isus Hristos. Nu vă lăsați păcăliți, vor fi organizate în fiecare familie, sat, oraș mai mic sau mai mare adunări și sărbători, cu o vacanță  de cinci zile pentru majoritatea oamenilor din țară.

Care sunt tradițiile spaniole de Paște

Postul 

Paștele este precedat de 40 de zile de post numit Cuaresma (Postul Mare). Postul Mare începe în Miercurea Cenușie și se termină în Joia Mare (începutul sărbătorilor legale de Paște în Spania). Postul Mare cuprinde șase duminici, inclusiv Duminica Floriilor, și fiecare zi de vineri este o perioadă de abstinență de la carne și produse din carne. 

Procesiuni în Duminica Floriilor

Duminica Floriilor este începutul Săptămânii Mari în Spania. În tradiția catolică, aceasta celebrează intrarea lui Isus în Ierusalim. Fiecare oraș și sat din Spania organizează o Procesiune în Duminica Floriilor, în care adepții poartă pe umeri sculpturi lucrate manual din palmier și  statui care îi reprezintă de regulă pe Isus mama sa, Fecioara Maria.

Tradiții de Vinerea Mare în Spania

Vinerea Mare onorează ziua în care Iisus a fost răstignit. Este tradițional ca oamenii să se adune  în fața bisericilor și catedralelor pentru a comemora evenimentele care au dus la răstignire. Adesea, procesiunile din Joia Mare vor continua până când vor ajunge la biserică sau catedrală în dimineața Vinerii Mari.

Bocitoarele 

Persoanele care jelesc moartea lui Iisus sunt o altă parte a procesiunilor de Paște din Spania. Îmbrăcate în negru și de obicei femei, poartă voal și țin în mâini lumânări. 

Mâncăruri  și băuturi tradiționale de Paște în Spania

Paștele este văzut ca un moment în familie în Spania și este o perioadă pentru a ne întâlni, pentru a mânca și a reflecta.

Pe parcursul Cuaresma, este obișnuit să mănânci cod care este adesea sărat și atârnat la uscat, înainte de a fi consumat. Codul este consumat într-o varietate de moduri, cum ar fi cu salsa verde sau sos de rosii. O varietate de produse dulci sunt, de asemenea, savurate în timpul Cuaresma, ca pâinea prăjită dulce, cu zahăr.

Monas de Pascua este un tort tradițional de Paște în Spania. În mod tradițional, prăjitura are forma unei gogoși mari acoperite cu ouă fierte, totuși, în ultimii ani, acestea au fost adesea înlocuite cu ouă de ciocolată și decorațiuni colorate (gândiți-vă la ouăle de Paște!).

Pentru cei mai aventuroși, ce zici de o tocană de spanac și năut, cu supă de usturoi pentru început? Mmm!

Te gândești să călătorești în Spania de Paște? E firesc să călătorești. Echipa Zboaragratis te ghidează și îți pune la dispoziție cele mai faine oferte de vacante de Paște în Spania.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial