Tot ce trebuie să știi despre dedurizarea apei

O fi organismul nostru dur și capabil să ne apere de tot felul de factori externi, dar nu va avea nicio șansă în fața expunerii pe termen lung în fața apei foarte dure. De aceea este important să vorbim despre ce înseamnă un proces eficient de dedurizare a apei. Cu cât vei avea o apă mai dură în instalație, cu atât sănătatea îți va fi afectată mai mult, dar și sistemul tău sanitar va suferi împreună cu orice dispozitiv prin care circulă apă menajeră.

Ce este apa dură?

Apa din instalația ta este mai dură pe măsură ce gradul de minerale dizolvate din compoziția acesteia este mai mare. Cele mai dăunătoare minerale pentru instalații sunt magneziul și calciul. Acestea sunt responsabile și pentru depunerile de calcar pe cere le întâlnești în instalație. Afecțiunile de sănătate care pot apărea dacă ești expus prea des la apă foarte dură sunt cele legate de piele sau păr, dar și cele de tract urinar.

De cealaltă parte, toate obiectele de uz casnic sau tot ceea ce reprezintă o componentă a unei instalații de țeavă pot fi afectate de duritatea apei. În primul rând, țevile prin care trece o apă atât de dură poate să sufere niveluri diferite de degradare datorită depunerilor de calcar. Durata de viață a instalației de încălzire poate fi redusă drastic dacă nu se iau măsuri de dedurizare. Defecțiunile vor apărea mai des și automat vei cheltui mai mulți bani pe reparații.

Dedurizarea apei

Dacă apa este dedurizată, nivelul de depuneri este mai mic, ești mai în siguranță pentru că intri în contact cu o apă care nu mai este dăunătoare, iar sistemul tău de încălzire va fi mai curat. Dedurizarea apei se poate face cu ajutorul unei stații de dedurizare care are ca scop reducerea nivelului de magneziu și calciu din apa care trece prin sistem. Dacă vei instala un astfel de dispozitiv instalației tale, vei observa câteva îmbunătățiri pe termen lung care vor face investiția să merite.

Țevile instalațiilor din locuința ta vor avea o durată de viață mai lungă, la fel și aparatele de uz casnic ce au nevoie de apă pentru a funcționa. Este important ca electrocasnice scumpe precum centrala termică, boilerul, un rezervor apă potabilă, mașină de spălat să nu se strice mai repede decât ar trebui.

Stația de dedurizare este soluția?

Nu există niciun dezavantaj care ar putea apărea după instalarea unei astfel de stații de dedurizare. Dacă este utilizată așa cum trebuie, va reduce nu doar particulele de magneziu și calcul, dar și particulele metalice, rugină și chiar și de nisip. Nu te vei mai lovi de probleme cauzate de depunerile de calcar pe instalația din locuința ta. și vei duce un stil de viață mai sănătos.

Dacă vei instala o stație de dedurizare și un rezervor de apă potabilă, nu vei mai fi nevoit să consumi apă îmbuteliată, deci implicit vei putea să mai economisești niște resurse financiare.

Concluzie

Apa dură are efecte mult mai vizibile decât ceea ce ți-am enumerat în acest articol, dar este important să știi că nu este niciodată prea târziu să iei inițiativă.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Advertorial