Topul orașelor din România pe care ar trebui să le introduci în destinațiile de vacanță anul acesta

Planurile de vacanță nu trebuie să fie condiționate de o perioadă anume, poți să îți plănuiești viitoarele excursii chiar la început de an. Este o perioadă bună să te gândești ce ai vrea să explorezi și, de ce nu, să cauți deja modalități de transport și de cazare.

Destinațiile din afara țării sunt cele mai vânate, dar nu trebuie uitate nici cele din România. Avem orașe frumoase, care merită vizitate și care adăpostesc locuri ce te vor încărca cu energie. Îți propunem o listă cu orașele din România unde poți să petreci o vacanță reușită, indiferent dacă o faci iarna sau în mijlocul verii. 

Brașov

Brașovul nu mai are nevoie de prezentări. Un oraș încărcat cu monumente istorice, liniște și peisaje minunate, care este vizitat de foarte multă lume în fiecare an, fiind și o destinație perfectă în orice anotimp. În ultima perioadă, în Brașov, turiștii s-au transformat în localnici, iar ofertele imobiliarele din Brasov au fost la mare căutare. 

O combinație între trecut și viitor, în Brașov poți începe cu o plimbare liniștită în Centrul Vechi, unde găsești o multitudine de localuri care pot satisface orice pofticios. De acolo, poți să pornești spre Vârful Tâmpa, pentru a admira orașul de sus. Va merita din plin orice efort până să ajungi acolo. Strada Sforii, Biserica Neagră sau Dealul Cetății nu trebuie nici ele ratate. 

Timișoara 

În vestul țării, te asteaptă un oraș istoric cu o cultură bogată. Orașul de pe Bega, așa cum mai este numit, adăpostește o varietate de obiective turistice, clădiri cu detalii impresionante, muzee și piețe. O simplă plimbare pe străzile Timișoarei se poate transforma într-o adevărată excursie.

Nu trebuie să te oprești doar la asta, ci poți să ajungi în Piața Unirii, la clădirile declarate monumente istorice, care poartă numele de Casele Canonicilor. Piața centrală din Timișoara, Piața Victoriei, găzduiește câteva teatre importante: Teatrul Maghiar, Național sau German. 

Fabrica de Bere, Parcul Buziaș, Muzeul Satului Bănățean sau Parcul Rozelor trebuie și ele, de asemenea, incluse în vizita oricărei persoane care ajunge în Timișoara. 

Alba-Iulia

Prin prisma obiectivelor turistice, dar și a valorii istorice, Alba-Iulia este vizitată de foarte mulți turiști anual. Când ajungi aici, este indicat să îți faci un traseu strategic de vizită, pentru că vei avea unde să îți petreci timpul liber. S-ar putea să nu îți ajungă zilele să vizitezi tot, dacă planifici un city break de weekend. 

Ce nu trebuie să ratezi, de îndată ce ajungi în Alba-Iulia: Catedrala Ortodoxă a Încoronării, Muzeul Roman Principia, Muzeul Național al Unirii, Museikon sau Traseul celor 3 Fortificații. 

Oradea

Tot un oraș vestic, Oradea se remarcă mai ales prin clădirile impresionante în stil Art Noveau. Orașul mai este încărcat cu monumente istorice la fel de uimitoare, cum ar fi: Bazilica Romano-Catolică (cel mai mare edificiu în stil baroc de pe teritoriul României), Palatul Episcopal Greco-Catolic, Palatul Vulturul Negru, Palatul Apollo, Teatrul de stat Regina Maria. 

Oradea este unul dintre cele mai dezvoltate orașe din țară și datorită acțiunilor administrative care au fost luate în ultima perioadă. 

Sibiu

De îndată ce prezinți orașele României, nu ai cum să uiți de Sibiu. La fel ca și Brașov, menționat mai sus, Sibiul nu are nevoie de prezentări mărețe. Stilul boem și monumentele arhitecturale, au ajutat Sibiul să obțină titlul de Capitală Culturală Europeană acum câțiva ani.

În Sibiu se desfășoară și unul dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din țară, dar și un festival important de teatru (Festivalul Internațional de Teatru). Dacă ajungi aici, nu trebuie să ratezi nici Palatul Brukenthal, Casa Lutsch sau Piața Mare. Iar dacă ai vizitat de prea multe ori aceste monumente, te poți bucura de o simplă plimbare pe străduțe, sau de preparate tradiționale, în localurile minunate ale Sibiului. 

Indiferent pe care dintre ele le alegi ca destinație, trebuie neapărat vizitate în acest an. Sunt orașe încărcate cu peisaje pitorești, de unde vei pleca cu energie care îți va ajunge pentru multe zile.

Sursa foto: www.shutterstock.com

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Storia

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial