TOP 5 specii interesante de magnolie pentru o grădină ieșită din comun

Magnolia este un arbore de talie mică sau arbust, în funcție de specie. Aceasta face parte din familia Magnoliaceae și este cunoscută ca fiind o plantă cu vechime impresionantă, găsindu-se specimene fosilizate de acum 20 de milioane de ani. Astfel, aparțin genului zeci de specii și, pentru faptul ca este un arbore atât de apreciat, în continuare se obțin altele noi. Dacă ești pasionat de plante sau îți dorești să transformi spațiul exterior al casei, cu siguranță trebuie să afli despre cele mai interesante magnolii.

Iată 5 specii inedite de magnolie, perfecte pentru grădina ta:

În România, magnolia se bucură de o mare popularitate, în ultimii ani fiind prezentă în tot mai multe grădini. Față de alți arbori, magnolia se remarcă prin habitusul plin de flori, impresionante prin dimensiune, formă și culoare. Pe site-ul Verdena.ro găsești numeroase specii de magnolie spectaculoase, gata să devină centru de interes al grădinii tale. 

  1. Magnolia grandiflora Gallissoniensis

Este o specie de magnolie cu foliaj persistent. Frunzele sunt mari, lucioase și de culoare verde, iar inflorescențele albe și parfumate. Perioada de înflorire este și ea ușor atipică, producându-se spre sfârșitul primăverii, din mai până în iunie. Avantajul acestei specii este ca pe lângă momentul înfloririi, aceasta rămâne verde pe tot parcursul anului.

  1. Magnolia Sieboldii

Este o specie arbustivă cu flori albe, diferite de cele clasice de magnolie. Totodată, această specie are un aspect inedit prin fructele de un roșu intens ce apar în urma înfloririi. O altă caracteristică importantă este faptul că momentul la care se produce înflorirea este vara (în iunie-iulie), o perioadă diferită față de cea prezentă la majoritatea magnoliilor. Un lucru interesant este că Magnolia Sieboldii este planta națională a Coreei de Nord. Acest aspect este apreciat de mulți colecționari și astfel stocurile pentru această specie se epuizează rapid.

  1. Magnolie Genie 

Este un arbust ce ajunge la înălțimi de până la 4 metri. Inflorescențele sunt deosebite prin culoare, un purpuriu pudrat și sunt asemănătoare florilor de lalea. Ce este cu adevărat deosebit la aceasta specie este faptul că, în condiții bune de dezvoltare, Magnolia Genie înflorește de două ori pe an, primăvara și mai apoi vara. 

  1. Magnolia acuminata și varietatea sa ‘Seiju

Magnolia acuminata este un arbore ce se evidențiază cu brio de celelalte specii din acest gen prin cromatica deosebită a florilor. Florile acestei specii au culoare verzuie și se aseamănă cu castraveții. Din acest motiv în anumite locuri aceasta magnolie este cunoscută și ca arborele castravete (Cucumber tree). Totodată, Magnolia Acuminata se bucură și de varietatea Seiju care prezintă flori albastru verzui.

  1. Magnolia Stellata 

Este un arbust care atinge 2-3 metri în înălțime și în ultimii ani este din ce în ce mai popular în grădinile oamenilor. Este vedeta oricărui spațiu exterior prin abundența inflorescențelor și prin forma atipică ale acestora (de stea), după care este și denumită. Înflorește la începutul primăverii și poate să fie ușor de confundat de către necunoscători ca fiind o altă specie de arbust. 

Așadar, magnolia impresionează prin diversitatea de specii, care mai de care mai interesante. Fiind o plantă atât de veche, ne încântă cu o mare varietate de culori: alb, roz, galben, roșu, mov și chiar albastru-verzui. Tu ți-ai descoperit magnolia preferată?

Sursă foto: unsplash.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial