TOP 3 metode SIMPLE, dar eficiente prin care îți poți menține câinele sănătos și fericit

Cu toții știm că un câine este cel mai bun prieten al omului. Acesta, dacă îi oferi atenția necesară, poate deveni un membru important al familiei. În primul rând, acesta este un prieten care nu te va trăda niciodată și își dorește mereu, chiar și în cele mai inoportune momente să îți fie alături. În al doilea rând, un câine de dimensiuni medii și mari este un excelent paznic al locuinței și, mai ales, al celor dragi. În al treilea rând, câinele poate deveni un bun prieten al copiilor petrecând timp cu aceștia și oferindu-le afecțiune. Prin urmare, cu atâtea beneficii pe care un câine, un prieten, le aduce în viața noastră, cum să nu îi oferim și noi cel mai bun tratament posibil?

Oferă-i câinelui tău ceea ce merită

Satisfacerea nevoilor unui câine nu reprezintă o sarcină prea complicată, dar necesită, bineînțeles, puțină voință, implicare și atenție. Ținând cont de avantajele pe care le ai atunci când animalul tău este sănătos și fericit, aceste cerințe sunt nesemnificative.

1.     Scoate-l la plimbare

Plimbările reprezintă activități necesare pentru a-ți menține câinele sănătos și fericit. Acestea trebuie realizate regulat, mai ales în cazul în care locuiți la bloc, iar câinele nu are loc să alerge și să se joace prin curte. Chiar dacă aveți o curte spațioasă, plimbarea animalului de companie rămâne la fel de necesară. Prin această activitate, câinele se poate obișnui cu oamenii sau cu prezența altor animale și, pe viitor, împreună cu un program de dresaj, nu va reacționa agresiv în momentul în care veți avea oaspeți, ba dimpotrivă, va fi mereu în centrul atenției. Beneficiile unei plimbări nu sunt simțite doar de câine, ci și de proprietarul acestuia. Aceste momente ale zilei pot fi o modalitate plăcută pentru noi de a face mișcare, dar și de a evada puțin din stresul cotidian care poate deveni sufocant.

2.      Folosește hrană de calitate

Noi căutăm să consumăm alimente de cea mai bună calitate, fiind conștienți că acestea sunt potrivite pentru a rămâne sănătoși. Atunci, de ce nu am căuta aceleași alimente și pentru animalele noastre de companie, mai ales dacă acestea au devenit, prin alegerea noastră, un nou membru al familiei. Pentru a ne asigura că prietenul nostru, câinele, va fi mereu vioi și bucuros, trebuie să ne asigurăm că alimentația acestuia îi oferă aportul necesar de vitamine și minerale pentru a-i menține sănătatea la nivel optim. De aceea, avem responsabilitatea de a achiziționa hrana din magazine de încredere, care au produse pentru animalele de companie. Astăzi, nu mai avem nicio scuză pentru a nu alege cea mai bună hrană pentru câine, ținând cont de ajutorul pe care ni-l oferă internetul și cumpărăturile online. Magazinele de specialitate au site-uri pe care poți găsi de la jucării până la hrană uscată pentru câini și de unde, printr-un simplu click, poți comanda orice pentru câinele tău din confortul propriei locuințe. Un astfel de site peste care merită să arunci o privire este Petmaster.ro.

3.     Oferă-i afecțiune, dar nu îl sufoca

Afecțiunea este o componentă importantă a unei relații, indiferent că vorbim de oameni sau de o relație dintre un om și animalul său de companie. Totuși, aceasta trebuie oferită cu simț, pentru a nu-l sufoca pe celălalt. Chiar dacă nouă ne vine să ne jucăm încontinuu cu animalul nostru, asta nu înseamnă că și acesta își dorește același lucru. Pentru o relație sănătoasă e important să respectăm și dorințele câinelui nostru, spațiul său intim și perioadele în care își dorește sau nu să fie mângâiat.

În concluzie, dacă ținem cont de aceste sfaturi utile, putem fi siguri că prietenul nostru patruped va rămâne sănătos și fericit mult timp.

Sursă foto: StockSnap.io

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial