TOP 3 lucruri importante pe care NOII PĂRINȚI trebuie să le știe despre asigurarea de viață

A avea un copil mic îți poate schimba viața în moduri la care nu te-ai fi așteptat vreodată. Când copilul tău plânge, înveți modul corect de a-l ține în brațe și de a-i calma temerile, iar fiecare nouă ispravă este motiv de a sărbători alături de el. Desigur, pe lângă momentele de distracție, există și o mulțime de responsabilități reale de care trebuie să ai grijă. La urma urmei, copilul nu va rămâne mic pentru totdeauna. Deci, depinde de tine să iei deciziile corecte, astfel încât să poți susține copilul pe tot parcursul evoluției sale. 

Iată ce trebuie proaspeții părinți să știe despre asigurările de viață și importanța lor pentru viitorul copilului:

  • Asigurările de viață sunt accesibile

Este un lucru obișnuit ca oamenii să supraestimeze costurile unei asigurări de viață. De exemplu, într-un sondaj recent, 44% dintre respondenți în vârstă de 30 de ani au supraestimat costul asigurării de viață pe termen lung. Adevărul este că aceste polițe sunt mult mai accesibile decât ai putea crede, mai ales dacă alegi serviciile de asigurări oferite de Asirom – procesul de aplicare este foarte simplu și poate fi realizat online, în doar câțiva pași. Astfel, salvezi timp prețios și stai liniștit că viitorul copilului tău va fi în mâini bune. 

  • Creșterea unui copil este costisitoare

Potrivit unor studii, părinții cu venituri medii din țările dezvoltate cheltuie cel puțin 15% din economiile lor pentru îngrijirea copiilor. Însă acest lucru variază de la țară la țară. De pildă, în SUA, costurile creșterii unui copil până la vârsta 18 ani pornesc de la 200.000 de dolari pe an. Această sumă include locuința, hrana, educația și îngrijirea copiilor, fiind luat în calcul și faptul că cifrele tind să crească odată cu vârsta. Pe de altă parte, în România, o familie cu veniturii medii (circa 7.000 de lei), în care ambii părinți lucrează, poate cheltui 30% din această sumă în fiecare lună. O asigurare de viață poate acoperi majoritatea costurilor necesare pentru îngrijirea copilului, în caz de deces sau pierderea locului de muncă. 

  • Părinții care stau acasă sunt foarte valoroși pentru societate

Deoarece un părinte care sta acasă nu câștigă un salariu, mulți dintre aceștia cred că o poliță de asigurare de viață nu este necesară. Nimic mai greșit! Mamele și tații care stau acasă s-ar putea să nu aibă venituri, dar trebuie luat în considerare tot ceea ce fac pentru gospodărie – au rol de șoferi, cameriste și bone, îi ajută pe copii să facă temele și prepară majoritatea meselor pentru familie, iar asta este doar minimul necesar. Un studiu american a arătat că, dacă aduni responsabilitățile unui părinte care sta acasă, acesta ar câștiga aproximativ 160.000 de dolari pe an, pentru 92 de ore de muncă pe săptămână. În timp ce părinții sunt de neînlocuit, veniturile unei polițe de asigurare de viață pot fi folosite pentru a ajuta la reducerea decalajului financiar și pentru a plăti pentru acest tip de sprijin.

Pune-ți această întrebare simplă: ar putea partenerul sau partenera să suporte toate cheltuielile legate de copil, în cazul în care nu vei mai fi prin preajmă? Pentru majoritatea oamenilor, răspunsul este nu. De aceea, asigurarea de viață este atât de importantă – oferă siguranța că celălalt părinte poate avea grijă financiar de copii. Însă, într-un final, liniștea sufletească este poate cel mai important beneficiu intangibil atunci când apelezi la o poliță de asigurare de viață pentru familia ta!

Sursă foto: Pexels.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial