Top 3 atracții reprezentative ale stațiunii Bușteni

Încet-încet, primăvara își intră în drepturi, iar natura revine la viață în nuanțe de verde crud și miresme îmbietoare de flori colorate. O escapadă relaxantă la munte este tot ce ai nevoie pentru a surprinde astfel de peisaje încântătoare, iar Bușteni – alegerea ideală.

Stațiunea supranumită „Poarta Bucegilor' îți cucerește toate simțurile, iar Villa Ermitage este  locația ideală pentru o vacanță de poveste. 

Crucea de pe Caraiman, atracție-simbol

Una dintre cele mai reprezentative imagini asociate stațiunii Bușteni este Crucea Eroilor, care comemorează militarii români căzuți la datorie în Primul Război Mondial, monument ce veghează împrejurimile de la loc de seamă, din vârful Muntelui Caraiman. Drumul spre cruce pornește din zona Babele și este unul facil, chiar și pentru cei mai puțini experimentați în drumeții montane. Spectacolul naturii este garantat, iar peisajele care te înconjoară sunt răpitoare, fie că întâlnești zăpadă sau petice de verdeață și gingașele flori-de-colț. 

O altă atracție deosebită în Bușteni este și Mănăstirea Caraiman, aflată la doar 50 metri de Villa Ermitage. La poalele masivului cu același nume, mănăstirea cu hramul Înălțării Sfintei Cruci, un loc încărcat de spiritualitate, îți oferă un bun prilej să iei o pauză de la grijile cotidiene și să te conectezi cu de-ale sufletului. 

De altfel, povestea ridicării edificiului de cult este una înduioșătoare și merită cunoscută, pentru a putea înțelege și mai bine importanța mănăstirii și motivul pentru care aceasta este vizitată de pelerini din toate colțurile țării. Părintele Gherontie Puiu, cu înclinare spre credință de mic copil, dar greu pus la încercare de-a lungul vieții, a avut o revelație despre misiunea sa pe Pământ. Maica Domnului i-a apărut în vis și l-a îndemnat să ridice o mănăstire pe un plai cu vedere spre Crucea Eroilor, lângă o apă curgătoare, în dreptul unui brad cu șase ramuri. Astfel, în anul 1998, a apărut un lăcaș de cult minunat, într-un colț de paradis al Bușteniului.

Atracție cu iz regal

O vacanță în Bușteni este cu siguranță incompletă fără vizitarea maiestuosului Castel Cantacuzino, situat în cartierul Zamora, și a parcului care îl înconjoră. Construcție finalizată în anul 1911, la cererea prințului Gheorghe Grigore Cantacuzino, castelul poate fi astăzi explorat pe îndelete. Ridicat în stil neoromânesc, din piatră și cărămidă, edificiul este bogat decorat cu vitralii și ornamentat cu mozaicuri policrome, ceea ce recreează în mod autentic atmosfera de reședință boierească. 

Aleile parcului îți poartă pașii spre frumoasele fântâni arteziene și spre grotele antropice, situate la baza dealului din fața castelului. În curtea interioară mai poți vizita Biserica din lemn, ctitorie a familiei Cantacuzino, și Turnul de Vânătoare, folosit pentru observarea vânatului. După vizitarea acestor locuri importante din punct de vedere istoric, te poți delecta și cu o încărcare cu adrenalină în cadrul Parcului de Aventură [email protected]

Rezervă-ți acum vacanța la Villa Ermitage din Bușteni, la prețuri începând cu numai 150 lei / noapte / twin room, și descoperă atracțiile uimitoare pe care le are stațiunea de oferit,. În plus, te vei bucura de toată ospitalitatea și atenția gazdelor, care te fac să te simți ca în sânul familiei și te îmbie la depănat amintiri în fața șemineului de epocă, cu un pahar de vin în mână. 

Sursa foto: villaermitage.ro

de Geanina Ichim

Vezi şi care sunt cele mai importante stațiuni balneare din România și ce afecțiuni se pot trata!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vacanta