Top 10 activități în aer liber pentru copii

Cu toate că vremea nu este tot timpul ideală, obținerea unui echilibru sănătos între timpul petrecut în interior și cel în aer liber este foarte important. Activitățile în aer liber sunt o modalitate excelentă de a stimula creativitatea și de a promova o bună sănătate fizică și mentală. Dacă vă întrebați care sunt cele mai bune activități în aer liber pentru copii, iată topul nostru cu cele mai bune 10 opțiuni:

1. Drumeții și excursii scurte. Drumețiile și excursiile scurte sunt o modalitate excelentă de a explora mediul înconjurător și de a vedea lucruri noi. Acestea oferă, de asemenea, copiilor șansa de a se bucura de mișcarea în aer liber și de a se bucura de natură. Drumețiile montane pun sângele în mișcare și necesită un oarecare efort fizic, dar sunt extrem de benefice pentru organism.

2. Ciclism. Ciclismul este o modalitate minunată de a ne bucura de aer curat și de a ne îmbunătăți sănătatea fizică. Sportul este foarte important pentru sănătatea copiilor, iar ciclismul este un sport benefic și minunat, odată descoperit, creează dependență.

3. Jocuri în aer liber. Jocurile sportive în aer liber sunt o modalitate excelentă de a practica un sport, de a se bucura de mișcare și de a se distra în același timp. Copiii pot juca fotbal, baschet, volei sau alte jocuri pentru a petrece cât mai mult timp în aer liber.

4. Picnicuri în familie. Picnicurile sunt o modalitate minunată de a ne bucura împreună de aer curat și de a petrece timp de calitate în familie. Copiii pot organiza singuri o excursie distractivă și să pregătească un coș cu merinde pentru picnicul petrecut în natură.

5. Pescuit. Pescuitul este un mod excelent de a ne bucura de aer curat, fiind de asemenea foarte relaxant. Copiii pot învăța despre ecosistemele acvatice și pot să-și dezvolte cunoștințele lor despre viețuitoarele din ape. De asemenea, bucuria de a prinde un pește este foarte mare. Peștii pot fi eliberați, nu trebuie capturați.

6. Observarea naturii. Observarea naturii este o modalitate excelentă de a învăța despre lumea înconjurătoare și de a petrece timp în aer liber. Copiii pot observa și studia animalele, plantele și alte organisme în mediul lor natural. Mergeți în natură cu un binoclu, telescop sau alte mijloace pentru observarea mediului înconjurător. Cu siguranță cei mici vor fi încântați.

7. Camping. Campingul este o modalitate de a petrece mai mult timp în natură. Copiii își doresc să doarmă în cort, să se joace în aer liber și să exploreze împrejurimile. Ei pot învăța să facă foc, să gătească în natură, să meargă în drumeții etc.

8. Plimbări prin păduri. Explorarea pădurilor este o modalitate excelentă de a ne bucura de aer curat și de a ne bucura de natură. Copiii pot urma poteci, pot căuta plante și animale și pot învăța despre ecosistemele înconjurătoare. Pădurile sunt minunate primăvara, odată cu apariția ghioceilor și a altor flori, dar și vara sau toamna, când puteți culege împreună ciuperci comestibile (activitate recomandată doar pentru cunoscători). 

9. Construirea unui adăpost. Copiii pot folosi materiale naturale, cum ar fi crengi sau frunze, pământ, pentru a construi un adăpost și pot învăța despre mediul înconjurător și despre cum trăiau strămoșii noștri, doar cu ce găseau în natură. 

10. Sporturi de iarnă. Deoarece iarna stăm mai mult în case, este important pentru sănătatea copiilor să le găsim activități în aer liber. Chiar dacă ieșim pe dealuri la săniuș sau practicăm un sport de iarnă, cum ar fi schiul sau patinajul, copiii vor beneficia de aer curat și în perioada anotimpului rece.
Indiferent de activitatea pe care copiii o aleg, petrecerea timpului în aer liber va asigura copiilor o bună sănătate fizică și mentală. Aceste activități în aer liber sunt distractive, sănătoase, iar copiii își consumă energia într-un mod benefic. Puteți să amenajați chiar în curtea proprie un spațiu de joacă pentru copii, iar astfel aceștia vor ieși zilnic la joacă și vor petrece timp în aer liber. Vă recomandăm produsele noastre de exterior, căsuțe pentru copii de diferite dimensiuni, tobogane, leagăne și altele, deoarece sunt produse calitative, la prețuri accesibile.

Sursa foto: headrushtech.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial