Tonul pentru o alimentație sănătoasă

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de ton sunt recunoscute de lumea medicală mai ales datorită capacității sale de a reduce tulburările cardiovasculare și de a regla nivelul colesterolului din sânge. Și dacă adăugăm rolul important pe care îl are în dietele pentru pierderea în greutate, în stimularea imunității organismului, fiind totodată un protector împotriva diferitelor boli de rinichi, prevenind degenerescența maculară legată de vârstă și reducerea inflamației generale, putem spune că peștele ton este un aliment minune cu beneficii uimitoare de care omul modern ar trebuie să profite din plin.

Gustul delicios al tonului, disponibilitatea globală și componentele sănătoase îl fac un înlocuitor ideal pentru carnea roșie sau pentru cei cărora le place să adauge o varietate de pește sănătos în alimentația lor. Datorită aromei sale unice și calității superioare, tonul RIO Mare a fost întotdeauna alegerea preferată a italienilor în materie de ton, chiar și pentru cei mai exigenți gurmanzi.

Tonul RIO Mare nu conține țesut conjunctiv și este ușor de digerat, el putând sa fie consumat de adulți și copii deopotrivă. De asemenea, tonul RIO Mare conține proteine „nobile', acestea fiind esențiale în construirea și repararea țesuturilor precum și în asigurarea unei bune condiții fizice. Conține mai puțin de 10% grăsimi și nu are carbohidrați, furnizând o energie totală cuprinsă între 100 și 190 de kilocalorii.

Gama RIO Mare oferă opțiuni pentru toate preferințele in materie de gust, principalele sortimente fiind:

Ton RIO Mare în ulei de măsline

Renumit pentru culoarea sa roz specifică și pentru calitatea superioară, asigurată de un proces de selecție riguroasă a fileurilor de ton și de controalele stricte la care acestea sunt supuse pe tot parcursul lanțului de aprovizionare. Este conservat adăugând doar ulei de măsline şi un vârf de cuţit de sare de mare. RIO Mare folosește doar ulei de calitate premium, care poate fi consumat împreună cu tonul, sau poate să fie utilizat la salate sau alte preparate, oferind un plus de savoare. Tonul în ulei de masline Rio Mare poate fi consumat ca atare, constituind un fel principal gustos și hrănitor, dar este și ingredientul perfect pentru crearea unor rețete savuroase.

Ton RIO Mare în suc propriu

Perfect pentru cei care au în permanență atenție la echilibrul dintre valoarea nutritivă și cea energetică (caloriile), dar și pentru cei ce iubesc un gust proaspăt și ușor. Tonul in suc propriu Rio mare este preparat doar cu apă, sare și condimente, asigurand un echilibru perfect între minerale, proteine şi vitamine, cu mai puţin de 1% grăsime. Are doar 101 kcal per 100 g produs întreg.

Ton RIO Mare în ulei de măsline cu chilli

Gustul inconfundabil al tonului RIO Mare, combinat cu chilli italian din regiunea Calabria. Ideal pentru preparate cu paste, dar si pentru salate cu specific mediteranean.

Ton RIO Mare în ulei de măsline extravirgin

Ton RIO Mare în ulei de măsline extravirgin este aliatul excelent pentru preparate tradiționale cu specific mediteranean. Gustul inconfundabil al tonului RIO Mare îmbunătățit cu aroma autentica a uleiul de masline extravirgin de calitate superioara fac ca cele mai simple preparate sa devina apetisante cu ajutorul acestui produs. Poate fi consumat ca atare, constituind un fel principal gustos și hrănitor. Este delicios in salate cu rosii si ceapa verde, dar si in sandwich-uri.

Cele mai gustoase preparate cu ton RIO MARE

Sandviș cu ton Rio Mare și roșii

Timp de preparare: 10 minute

Ingrediente pentru 4 porții: 4 baghete crocante, 320g Ton Rio Mare Leggero, 120g de maioneză light, 2 roșii tari, câteva frunze de salată

Preparare: Tăiați baghetele în jumătate și prăjiți partea cu crusta în sus pe grătar. Tăiați roșiile și rupeți frunzele de salată. Întindeți maioneză pe jumătățile inferioare ale rulourilor. Puneți deasupra câteva felii de roșii, tonul RIO Mare Leggero și frunzele de salată. Închideți sandvișurile și serviți.

Pentru un consum redus de calorii, recomandăm Ton Leggero în ulei de măsline extravirgin. Acesta este aliatul excelent pentru cei care adoră gustul tonului RIO Mare în ulei de măsline, dar care conține cu 60% mai puține grăsimi decat Rio Mare ton in ulei de masline.

Are o textura frageda si compacta

Este bogat in proteine nobile, contine 25g proteine per 100g produs intreg

Doar 102 calorii per portie (60g)

Este Ideal pentru aperitive si pentru preparate proaspete, unde tonul este vedeta si este usor de combinat in salate, cu legume crude sau la cuptor, paste, orez, quinoa, linte.

Pizza cu ton RIO Mare și roșii cherry

Timp de preparare: 40 de minute

Ingrediente pentru 1 pizza: 500 g aluat de pizza preparat,160g Ton Rio Mare cu chilly, 1 ceapă roșie dulce, 300g mozzarella, 200 g roșii cherry, 60ml ulei de măsline extra virgin, 1 lingură de oregano, o legătură mică de frunze de busuioc. 

Preparare

  • Preîncălziți cuptorul la 210°C și tăiați mozzarella cuburi
  • Ungeți o tigaie pentru pizza. Puneți aluatul în tigaie, apăsați cu vârful degetelor și întindeți-l pe părțile laterale ale tigăii. Ungeți ușor suprafața cu puțin ulei de măsline.
  • Tăiați roșiile cherry în sferturi și întindeți-le pe aluat. Tăiați fin ceapa, adăugați roșiile și presărați peste mozzarella tăiată cuburi. Condimentați cu puțină sare, oregano și ulei din abundență.
  • Coaceți pizza în cuptorul încins timp de aproximativ 25 de minute. Adăugați tonul cu câteva minute înainte ca pizza să fie gătită. Acest lucru îi va permite să absoarbă aromele și îl va împiedica să se usuce. Scoate pizza din cuptor, garnisiți cu busuiocul și serviți.

Spaghete cu ton RIO Mare, fistic și coajă de portocale

Ingrediente pentru 4 porții: 350 g spaghetti, 160 g Ton Rio Mare în ulei de măsline, 20 g de fistic în coajă, 1 portocală, 1 cățel de usturoi, 1 legătură mică de pătrunjel, 40 ml de ulei de măsline extra virgin,
sare și piper după gust.

Preparare:

  1. Fierbeți apă într-o oală, adăugați sare când apa începe să fiarbă. Adăugați spaghetele și gătiți al dente.
  2. În timp ce se gătesc pastele, mărunțiți fisticul, dați portocala prin răzătoare și mărunțiți pătrunjelul.
  3. Tăiați în jumătate și faceți sauté din usturoi și uleiul de măsline într-o tigaie mare. Adăugați pastele scurse și câteva linguri din apa în care s-au fiert pastele și faceți sauté din ingrediente timp de un minut.
  4. Adăugați tonul, fisticul, coaja de portocală și pătrunjelul. Asezonați cu piper în abundență, scoateți usturoiul, amestecați bine și serviți.

Spumă de ton

Ingrediente pentru 4 porții: 320g ton Rio Mare în ulei extravirgin de măsline, 100 g brânză moale (robiola sau cremă de brânză), 100 ml smântână, 2 linguri maioneză, 30 g fistic decojit, câteva crenguțe de creson, sare după gust.

Preparare:

1. Amestecați tonul scurs, brânza moale și maioneza într-un castron și mixați până la omogenizare.

2. Bateți smântâna cu un praf de sare până când devine moale și fermă și apoi încorporați-o ușor în amestecul de ton. Puneți-o la frigider până când este gata de servit. Tocați mare fisticul.

3. Folosiți două linguri pentru a așeza spuma pe patru farfurii individuale. Presărați spuma cu fisticul tocat și ornați-o cu creson.

Descoperiti mai multe retete cu ton pe www.riomare.ro.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial