Tipuri de lămpi și cum să o alegi pe cea potrivită pentru camera ta

Decorarea casei sau a apartamentului este captivantă, dar poate fi și o provocare. Sunt atât de multe decizii de luat: stil de design, culoare și preț pentru orice, de la mobilier, covoare și accente până la iluminat. Alegerea unei lămpi este un pas important în crearea unei locuințe frumoase și locuibile. 

Dar ce lămpi ar trebui să cumperi? Există atât de multe opțiuni. Acest ghid a fost creat pentru a te ajuta să navighezi printre opțiunile de lămpi și pentru a-ți oferi o perspectivă asupra factorilor importanți la care să te gândești.

Lămpi de masă

Aceste lămpi de dimensiuni medii sunt cea mai comună lumină portabilă folosită în case astăzi. În funcție de locul în care sunt amplasate, lămpile de masă pot îmbunătăți performanța activității sau pur și simplu pot îmbunătăți atmosfera unei camere. Lămpile moderne de această varietate pot include încărcare USB pentru dispozitive electronice mici.

Lămpi de accent 

Aceste lămpi care sunt de obicei lustre LED oferă de obicei lumină ambientală și fac o declarație personală de stil. Deși sunt funcționale, scopul lor principal este adesea să întărească tema designului interior al unei camere sau pur și simplu să adauge o notă decorativă capricioasă. Lămpile de accentuare au o mare varietate de caracteristici și găsirea celei potrivite depinde cu adevărat de estetica care contează cel mai mult pentru tine. Sunt o modalitate ușoară de a infuza o cameră cu o culoare vibrantă, de a adăuga câteva curbe și textură sau de a celebra o temă care îți vorbește.

Lămpi de lectură 

Te-ai găsit vreodată să apropii o revistă sau ai simțit oboseala ochilor după ce ai terminat un capitol din romanul tău preferat? Dacă da, poate fi rezultatul luminii insuficiente (sau ai putea doar să îmbătrânești). Chiar și într-o cameră decent iluminată, citirea textului poate fi o provocare. Lămpile de lectură oferă o lumină puternic focalizată și se pot adapta la condițiile în schimbare. Ele ar trebui să îți permită să direcționezi lumina către materialul de lectură, indiferent de înălțimea sau poziția cărții.

Lampadare

Aceste lămpi înalte sunt extrem de versatile și pot fi folosite pentru a ilumina întreaga cameră, pentru a crește iluminatul de deasupra capului sau pentru a oferi lumina de lectură atât de necesară. Datorită dimensiunii lor mari, acestea sunt adesea plasate în colț sau în spatele canapelelor și șezlongurilor. Unele lampadare moderne includ comenzi tactile, porturi USB și compartimente de depozitare.

Aceste lampadare sunt ceea ce îți imaginezi de obicei în minte când te gândești la lămpi de podea – un corp înalt cu un fel de umbră. Corpurile lor statuare sunt adesea niște fusuri drepte asemănătoare stâlpilor, dar pot fi mai decorative sau chiar au un design trepied. Bazele sunt de obicei largi sau grele pentru a oferi stabilitate. Cele mai multe lampadare au abajururi standard de tambur și sunt folosite pentru lumina ambientală generală. Cu toate acestea, abajururile în stil farmacie și lampadarele cu braț pivotant se pot ajusta pentru a oferi lumină directă amplă pentru lectură.

Poți alege lampadare cu iluminare spre tavan, direcționează lumina către tavan, unde reflectă și oferă lumină ambientală. Lămpile, numite și Torchiere, seamănă, în general, cu torțe (de unde și numele), deși umbra poate lua o varietate de forme. Deoarece lumina lor este indirectă, aceste lampadare nu sunt deosebit de bune pentru citit. Ele sunt adesea plasate la marginile sau colțurile camerei, în loc de lângă scaune sau canapele. 

Mai poți alege și lampadare cu arc, moderne și elegante, care au un braț lung curbat care se arcuiește cu grație în sus și în afara unei baze grele. Ele sunt adesea folosite în camerele de zi pentru a oferi iluminare generală deasupra capului pentru zonele de lounge largi, cu mai multe scaune, canapele sau chiar o secțiune. De obicei, acestea sunt poziționate în spatele unei canapele sau unei mese, astfel încât umbra să atârne peste centrul zonei de relaxare. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial