Tips&Tricks: Organizează-ți eficient cărțile din bibliotecă 

Chiar dacă România nu se află în topul țărilor în care oamenii iubesc să-și petreacă timpul liber cu cartea în mână, biblioteca este un element esențial în decorul casei. Fie că vorbim de pasionații de literatură sau de cei care sunt, mai degrabă, fascinați de tehnologie, biblioteca trebuie să aibă un loc special în locuințele noastre. 

Cărțile aduc un plus de personalitate în orice încăpere și reușesc să contureze o atmosferă caldă și reconfortantă. Fie că citești S.F, romane de dragoste, cărți de dezvoltare personală, carti bisericesti sau orice alt tip de literatură, asigură-te că le păstrezi într-o anumită ordine, astel încât să-ți fie mult mai ușor să găsești cartea preferată atunci când ai la dispoziție câteva minute de relaxare. 

Cărțile citite și cele necitite – un prim pas spre organizare 

Dacă ai foarte multe cărți, cel mai probabil nu ai apucat să le citești pe toate. Astfel, o primă modalitate de organizare a bibliotecii de acasă ar fi să mizezi pe două categorii: cele citite și cele necitie. Creează un raft special pentru cărțile noi și, în acest fel, nu se vor amesteca și îți va fi ușor să găsești ceea ce ai nevoie.

Organizează cărțile în funcție de limba în care sunt scrise

Chiar dacă cele mai multe persoane au biblioteca plină de cărți în limba română, există și persoane care iubesc biblioteca internațională, astfel că au cărți în enegleză, franceză, italiană sau spaniolă. Dacă și tu ești una din aceste persoane, îți poți sorta cărțile în funcție de limba în care sunt scrise. 

Organizează cărțile în funcție de editură 

Știai că există o mulțime de persoane care nu rețin titlul cărților sau autorul, dar știu la perfecție editura? O modalitate perfectă pentru a menține ordinea este sortarea cărților în funcție de editură. Acest tip de organizare poate fi utilă chiar și pentru tine.

Sortează cărțile în funcție de subiect 

Sigur că există o mulțime de alte modalități prin care poți sorta cărțile, iar unul dintre acestea este organizarea în funcție de subiect. Cu siguranță, în biblioteca ta există cărți de ficțiune, cărți de dezvoltare personală, romane, cărți bisericești și multe altele. Dacă optezi pentru sortarea în funcție de subiect, cu siguranța îți va fi mult mai ușor să găsești un anumit volum. 

Culoarea copertei – o altă variantă de a face ordine pe rafturi 

Există și foarte multe persoane care au o memorie vizuală foarte bine dezvoltată. Dacă și tu te regăsești în această categorie, atunci poți opta pentru sortarea cărților în funcție de culoare. Îți va fi foarte ușor să găsești un anumit volum doar căutând după culoarea copertei. 

Adaugă elemente de decor

Pentru că biblioteca e un element esențial în casa ta, ai putea opta și pentru câteva elemente de decor. Adaugă câteva ghivece mici cu plante verzi, conuri de brad, statuete sau vase cu design deosebit. 

Nu uita de lumânările parfumate și aromaterapie 

De altfel, pentru a completa atmosfera caldă și reconfortantă, optează și pentru câteva lumânărele parfumate pe care se le așezi printre cărți sau în spațiile goale. În plus, dacă dispui de suficient spațiu, poți așeza un fotoliu în fața bibliotecii, dar și un lampadar. 

Așadar, există numeroase modalități prin care poți organiza cărțile în biblioteca de acasă. Tot ce trebuie să faci este să o identifici pe cea care ți se potrivește.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial