Theona Bălan: mamă, blogger, trainer, autor

theona balan

La doar 29 de ani, am trăit cât alții în 60, cu multe suișuri şi coborâșuri: căsătorie, divorț, un copil de 5 ani, o schimbare majoră de profesie, o afacere și o nouă relație de cuplu.

theona balan

M-am îndrăgostit, m-am grăbit către altar crezând că el e cel cu care vreau să îmi petrec tot restul vieții, am devenit mama unui băiețel, apoi am trăit multe dezamăgiri care s-au împletit cu toate neliniștile și fricile maternității. Totul a fost accentuat de naștere, depresia postnatală și toate schimbările
care au venit odată cu noul rol.

Am trecut prin toate acestea fără să am alături dragostea, sprijinul sau măcar prezența celui căruia îi dăruisem două daruri neprețuite: inima mea și un copil. Am plâns, m-am învinovățit, după care mi-am luat inima în dinți și am acceptat situația. Acest pas m-a ajutat să trec la următorul: decizia de a merge mai departe și de a-mi dori mai mult pentru mine și pentru copil.

Scrisul a fost ca o terapie pentru mine în acea perioadă dificilă și m-a ajutat să scot afară toată suferința și amărăciunea ce se adunase în sufletul meu. Am salvat ceea ce am scris pe o platformă de blog gratuită, fără să mă gândesc că cineva va citi vreodată ceea ce am scris. La scurt timp am început să primesc emailuri de la femei care se regăseau în povestea mea și care mă rugau să continui să scriu pentru că le ajuta.

Deși la început mi s-a părut dificil să împărtășesc public din trăirile și experiențele mele personale, energia care mi se transmitea prin mesajele primite a fost mai puternică. Astfel s-a născut blogul http://FemeiaDeSucces.ro și apoi cartea „Femeia de Succes – Călătoria ta, de la prăpastie la fericire.

Această carte e mai degrabă un manual cu soluții şi pași concreți care să ajute femeia să depășească mai ușor fiecare încercare și etapă grea din viața ei: adolescența, căsătoria, maternitatea, divorțul, viața după divorț și care face trecerea către o femeie independentă, liberă, activă social. Totul a luat o amploare mare într-un timp destul de scurt și la doi ani după primele scrieri și după divorț mi-am dat demisia și am transformat pasiunea pentru scris și dorința de a ajuta cât mai multe femei într-un job full time.

Așa am început să organizez workshopuri și tabere pentru femei. Aici le ajut prin metode practice (pe care eu le-am aplicat în perioada mea de dezvoltare) să iasă pentru totdeauna din poziția de victimă lipsită de încredere, să scape de manipulare și dependență și să își descopere adevăratul potențial pentru a trăi o viață împlinită, indiferent de încercările prin care au trecut.

Pe plan personal trăiesc de trei ani o relație frumoasă cu un om minunat care mă susține în tot ceea ce fac și care e un tată extraordinar pentru David. Sunt recunoscătoare pentru tot ceea ce trăiesc azi și pentru fiecare experiență din trecut, pentru că fără ele nu aș mai fi ajuns aici. Abia acum am înțeles că atunci când viața îți dă o palmă știe ea de ce o face…

Text: Daniela Palade Teodorescu

Foto: Dan Borzan

Stilist: Florentina Mușat

Machiaj: Iulia Filip

Coafură: Getts Hair Studio

Rochie: C&A

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Povesti adevarate