Theo Rose și Florin Salam, puși la zid după ce au cântat manele pentru copiii bolnavi de cancer: „Banii au venit prea târziu”

Theo Rose și Florin Salam au fost criticați după ce au cântat manele pentru copiii bolnavi de cancer. Aceștia au strâns bani pentru micuții care se află în suferință.

Codin Maticiuc a povestit pe pagina sa de Facebook că Florin Salam a mers să cânte gratis la ziua unui copil bolnav de cancer și a donat toți banii din dedicații acestuia pentru operația care i-ar fi putut salva viața. Din păcate, s-au strâns banii prea târziu, iar copilul s-a stins din viață.

„Nebunia lui Salam

Aceasta este povestea lui Florin Salam și a lui Nico, un puști de 12 ani. Nico a suferit de o formă agresivă de cancer de care a fost tratat la Timișoara și care a recidivat în 2012. Forța cu care cancerul lui Nico a lovit a doua oară nu i-au lăsat băiatului decât două șanse: operație la Tel Aviv sau Istanbul. Ambele cam la fel de costisitoare.

Acesta a fost momentul în care tatăl băiatului, Nae Boxeru a încercat să apeleze la toate fundațiile la care a avut acces, unele dintre ele chiar foarte mari. Nimeni nu a fost de acord să răscumpere viața lui Nico.

Descurajat de faptul că băiatul lui nici nu mai putea sta în picioare, Nae nu mai știa încotro s-o apuce. Ideea a venit tot de la Nico, care era mare fan Florin Salam și visa să-l audă cântând la aniversarea lui. Nae s-a dat peste cap și a ajuns la Florin, care i-a spus că vine să cânte gratis la băiatul lui. Mai mult, Salam l-a sfătuit pe Nae să-și strângă prieteni și vecini la ziua pustiului pentru ca să se strângă și bani.

„Florin Salam s-a uitat în plasa cu bani și a mai completat el'

Zis și făcut. Ziua mare a venit și puștiului cu ochi mari și negri i-a fost îndeplinit visul. Regele i-a cântat, mai mult în genunchi împreună cu formația sa, pentru că Nico a stat doar așezat pe un scaun.

La final, Florin Salam s-a uitat în plasa cu bani și a mai completat el ca să fie bani de operația lui Nico.

Din păcate, nu s-a mai putut face nimic, banii au venit prea târziu, nu s-a mai putut face operația și Nico s-a stins. Dorința lui de a-l avea pe Florin la ziua lui a fost și ultima lui dorință.

Ziarele vremii au pus mâna pe câteva filmări de la ziua puștiului. Pentru că știau ca Florin are obiceiul să cânte în genunchi într-o anumită parte a programului au titrat: «Cum îl pui în genunchi pe Florin Salam în fata unui copil, la un chef?». lată aici! Cât de prost au nimerit-o când de data asta regele era în genunchi pentru că sărbătoritul nu mai putea să se ridice. Iată, domnilor, cum îl pui pe Salam în genunchi în fața unui copil și gratis pe deasupra: îl chemi dacă îți e copilul bolnav și vine și cu bani de acasă! Tare, nu?

„Cum putem noi să amestecăm manelele și caritatea? Cum?!? Uite așa, dragii mei. Fix ca Salam. În genunchi'

V-am povestit toate acestea (pe care le puteți căuta și voi pe net ca să vă convingeți) pentru că zilele trecute am fost cu Bogdan de la Ploiești și Theo Rose la copiii de la Fundeni care suferă de aceeași boală ca Nico. Ei le-au cântat și apoi nu vreți să știți ce mi-au auzit urechile sau ce postări am citit de la tot felul de persoane de cultură. Cum putem noi să amestecăm manelele și caritatea? Cum?!? Uite așa, dragii mei. Fix ca Salam. În genunchi.

Și da, toate astea le facem pentru vizibilitate, pentru ca lumea să doneze. Anul ăsta avem proiecte în toată țara de 2 milioane de euro și nu știu zău cum le ducem. Așa că dacă vreți să vă alăturați, puteți da un sms cu textul FACEM la 8845 pentru 2 euro pe lună sau pentru cei care își permit tot cu textul FACEM la 8864 pentru 4 euro pe lună.

Vreau să știți că Nae Boxeru ajută și astăzi copii în memoria lui Nico. Și #spitalepublicedinbaniprivati a fost creat în memoria fetei de la 702.

Poate share-uiți asta. Să ajungă și la oamenii de cultură oripilati de manelele din spitale', scrie Codin pe Facebook.

codin-maticiuc-theo-rose-bogdan-de-la-ploiestiSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 3

„Din păcate, copilul s-a stins, n-a mai ajuns la intervenție'

Theo Rose a mers alături de Codin Maticiuc și Bogdan de la Ploiești în vizită la copiii internați la spitalul Fundeni, iar artista i-a cântat pe cei mici cu câteva piese la cerința acestora. Artista a fost pusă la zid de oamenii din online. Actrița din Clanul le-a oferit micuților cadouri și i-a îmbrățișat.

„Un gest superb. Un gest pe care cred și sper că l-ar face orice om care și-ar permite chestia asta. Adică, să știi că depinde viața unui om de o zi de muncă din viața ta, de o cântare, de 10 dintre cântările tale? N-ai alege să salvezi o viață? 

Din păcate, copilul s-a stins, n-a mai ajuns la intervenție. Ce vreau să zic este că paralela a fost făcută cu un moment devenit viral pe internet, cu mine când cânt piesa Cămășa, la Spitalul Fundeni, secțiunea hematologie pediatrică.

Pentru că o mămică mi-a cerut, dacă pot, să le cânt puțin din piesa asta, pentru că au ascultat-o cu puțin înainte ca noi să ajungem la ei, fără să știe că o să-i vizităm. 

Nici n-am stat să mă gândesc. Atâta timp cât omul se află în situația aia, îi dai tot ce-ți cere. Eu dacă am putut să le fac ceva, să le aduc puțină bucurie…', a spus iubita lui Anghel Damian. 

Theo Rose nu s-a abținut și a reacționat la valul de critici. Artista nu înțelege de ce unii oameni sunt atât de răi și nu sunt empatici.

„Au apărut tot felul de comentarii din partea unor oameni de cultură care condamnă manelele și incultura asociată cu acest gen muzical și care pretind că orice gest venit din direcția asta, nu ar trebui să fie luat în considerare. Am văzut câteva comentarii, erau ceva de genul: «Bravo, manele se cântă la bolnavii de cancer».

Dar ce se cântă nebunilor? Vivaldi?! Ascultătorilor de muzică clasică. Păi da, bă, că n-am știut eu să cânt muzică clasică, că ajungeam mare. Dacă cântam muzică clasică, mă asculta toată România, toți oamenii ăștia mă ascultau. Pfuu, fir-ați ai naibii, că n-am știut eu să vă fac eu vouă pe plac.

Trebuie să fii dobitoc ca să lași un comentariu ca ăsta. Nu vă mai considerați selectivi doar pentru faptul că nu ascultați manele. Sunteți făcuți grămadă', a reacționat Theo Rose.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Vedete