Tendințe în îngrijirea tenului: noutăți și inovații pentru o piele perfectă

Fiecare an ori sezon poate aduce noi tendințe în îngrijirea pielii. În ultima perioadă, devin din ce în ce mai populare nutricosmetica, dar și alternarea rutinelor de îngrijire a pielii. Descoperă mai jos în ce constau aceste tendințe de îngrijire blânde cu pielea și care pot ajuta la reechilibrarea ei. 

Alternarea produselor cosmetice cu ingrediente active

Skin cycling', respectiv alternarea produselor cosmetice cu ingrediente active în rutina de îngrijire de seară, este o tehnică dezvoltată de un medic dermatolog, Whitney Bowe. Aceasta constă într-o organizare ciclică a produselor de îngrijire a tenului, utilă pentru rezolvarea multor probleme ale pielii, de exemplu, acneea și rozaceea. Această rutină este organizată pe zile, cu cele mai bune creme pentru ten gras, normal sau uscat, după caz, și tratamente cu substanțe active și perioade de odihnă și reparare pentru piele, după cum urmează:

  • prima zi: demachiere, exfoliere chimică, hidratare
  • a doua zi: demachiere, aplicarea de retinol și hidratare
  • a treia zi: demachiere, aplicarea de acid hialuronic și hidratare
  • a patra zi: demachiere, aplicarea de acid hialuronic, hidratare.

Rutina din cele patru zile este apoi reluată.

Exfolierea chimică este utilă pentru a elimina celulele moarte, a stimula reînnoirea pielii și a-i conferi strălucire. Pot fi folosite produse cu enzime sau acizi din fructe, care sunt mult mai blânde cu pielea decât cele pentru gomaj mecanic și sunt ideale pentru tenul uscat, fragil sau cu probleme. 

Nu ai aflat până acum ce este retinolul? Trebuie să știi că este unul dintre cele mai eficiente ingrediente din produsele antirid, dar este util și pentru exfoliere și pentru diminuarea porilor. O formă de retinoid, derivat al vitaminei A, retinolul oferă fermitate pielii, prin stimularea producției de colagen, de fibroblaste și elastină. Dacă îl incluzi în rutina de îngrijire de seară, nu uita să începi cu produse cu o concentrație mai mică, pentru ca pielea să aibă timp să se obișnuiască. 

Acidul hialuronic este o moleculă prezentă în mod natural în corpul uman, fiind unul dintre constituenții principali ai dermului. Acidul hialuronic umple spațiul dintre celule și piele, oferind acesteia un aspect neted și strălucitor. Are funcție de hidratare și de protejare a pielii de agresiunile externe. Însă nivelul de acid hialuronic din organism scade odată cu vârsta, de aceea este important să fie suplimentat pe cale externă, prin folosirea de produse topice.

Programul skin cycling' se ghidează după niște concepte logice, acelea că și pielea are nevoie de odihnă, dar și că diferitele produse cu ingrediente active folosite pot acționa completându-se unul pe celălalt. Potrivit specialiștilor, efectele acestei rutine de îngrijire pot fi remarcate după maximum două săptămâni.

Dieta de înfrumusețare

În urmă cu un deceniu, nutricosmeticele erau încă o piață de nișă. În prezent, valoarea acesteia se ridică la 4,5 miliarde de dolari. Produsele alimentare cu vitamine, minerale și alți compuși esențială sunt în plin avânt.

O serie de suplimente alimentare pot fi folosite și pentru a completa rutina de îngrijire a pielii, acționând din interior și având scopul de a o hidrata și ai oferi tonus și vitalitate. Există pe piață foarte multe branduri care oferă o varietate mare de produse, de la ciocolată cu colagen la jeleuri pentru piele cu imperfecțiuni. Produsele din categoria nutricosmeticelor pentru piele promovează detoxifierea, hidratarea, menținerea elasticității acesteia și pot fi folosite pentru combaterea ridurilor. De asemenea, există o categorie de produse special concepute pentru bronzarea și pregătirea pielii pentru expunerea la soare, pentru limitarea riscului de arsuri. Totuși, nutricosmeticele nu pot înlocui produsele cosmetice topice, de exemplu, crema hidratantă, ce ar trebui să fie utilizată zilnic, ori pe cea antirid. Ele pot completa, însă, cu succes, îngrijirea pielii.

Toată lumea știe că, pentru a avea o piele sănătoasă și, implicit, frumoasă, este necesară adoptarea unui stil de viață echilibrat și a unei rutine de îngrijire zilnice. Poți să testezi noi tendințe în ceea ce privește metodele de îngrijire a tenului, dar nu uita de regulile de bază, dacă îți dorești o piele cu aspect frumos și sănătos. 

Sursa foto: Freepik

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial