Tehnica Disney – Generatorul de idei stralucite!

Tehnica Disney – Generatorul de idei stralucite!

DisneylandMetoda ofera oportunitatea analizarii complexe a unei idei, iar maniera in care o face permite amplificarea punctelor forte si identificarea mecanismelor de diminuare a riscurilor. In acelasi timp metoda iti ofera o viziune completa asupra punerii in practica a ideii respective.

V-ati intrebat vreodata cum au fost create celebrele desene animate cu "Tom si Jerry" sau "Chip si Dale"? Unul dintre "secretele" celor de la Walt Disney care a fost conceput chiar de fondatorul companiei, consta in metoda de concepere si creatie. De fapt, este un brainstorming mai avansat care consta in urmatorii pasi:

 

  1. Echipa de productie intra intr-o camera comoda ce are peretii roz. Membrii echipei incep sa viseze la tot ce le trece prin minte legat de un viitor desen sau film animat. Aceasta camera se numeste "camera visatorului". O persoana noteaza toate ideile generate de catre echipa, oricat de absurde si nerealizabile ar parea la prima vedere.
     
  2. Echipa se muta apoi intr-o a doua camera ce inspira energie, aceasta avand peretii de culoare verde. Aici se incearca realizarea si doar realizarea tuturor ideilor generate in prima camera. Se concep astfel planuri si strategii. Aceasta camera se numeste "camera realizatorului". Se noteaza toate planurile concepute.
     
  3. Ultima camera in care se muta echipa este una neprimitoare cu peretii urati ce ofera un confort minim. In aceasta locatie se critica visele si planurile de realizare concepute in primele doua camere, si doar se critica.

Scopul este ca pana la urma Visatorii, Realizatorii si in primul rand Criticii sa se puna de acord si sa fie toti multumiti. Visatorii pot sa mai lase de la ei, realizatorii sa isi ajusteze planurile in functie de critici, iar criticii sa fie mai intelegatori. Se trece prin aceste camere ori de cate ori este nevoie pentru a se ajunge la un consens.
 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Huff
VIVA!
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Cariera