Teama de stomatolog, cum să o învingem pentru totdeauna?

Eşti gata să zâmbeşti? Primul pas pe care trebuie să îl faci este să treci pragul cabinetului nostru unde vei fi întâmpinat de o echipă de profesioniști.' -Dr. Ayman Abboud

Inima începe să vă bată mai tare, vă transpiră palmele şi deja simţiţi cum vă apucă o stare de nelinişte doar când vă gândiţi că este vremea unei vizite la stomatolog? Este foarte posibil să suferiţi de fobie… de dentist. Da, ea există şi nu sunteţi nici pe departe singurul pe care îl cuprind emoţiile atunci când aude de stomatolog! Cele mai recente date arată că peste 60% din populaţie are frică de scaunul de la dentist. Iar cauzele sunt multe, dar nu şi imposibil de înlăturat.

Doctorul Ayman Abboud, medic specialist în chirurgie orală şi implantologie, şi, totodată, fondatorul clinicii de elită, Smile Design Bucureşti, ne lămureşte ce anume cauzează această teamă, dar şi cum poate fi ea învinsă, atunci când calitatea serviciilor şi profesionalismul echipei îşi dau mâna!

CÂTEVA DINTRE CELE MAI COMUNE CAUZE ALE FOBIEI DE DENTIST

Teama de dentist se numără printre cele mai cunoscute fobii din lume. Unele dintre motivele care duc aici ne sunt comune tuturor: frica de durere este prima în clasament. Cu toţii o urâm, asta şi pentru că este puţin probabil să nu fi experimentat, măcar de câteva ori în viaţă, o durere de măsea, de pildă, ca să ne dăm seama cât de îngrozitoare poate fi.

Frica mai apare şi pentru că asociem, involuntar, durerea cu vechile practici din cabinetele dentare. Trebuie să ştiţi însă că astăzi medicina a evoluat atât de mult, încât orice procedură poate fi confortabilă. Durerea este de domeniul trecutului atunci când vorbim despre stomatologia modernă!

Teama de ace, folosite în special la anestezii, ne dă şi ea înapoi de la o vizită la dentist. În general, instrumentele folosite de specialişti ne provoacă frică. Doar că ceea ce trebuie să reţină pacienţii, ne spune doctorul Ayman Abboud, este că astăzi multe proceduri sunt minim invazive, deci pot fi realizate chiar şi în lipsa unei anestezii. Tot la acest capitol se integrează şi frica de… freză, utilizată frecvent în tratamentele stomatologice. Zgomotul şi vibraţiile sale îi fac pe foarte mulţi pacienţi să amâne sau chiar să anuleze o programare.

Experienţele neplăcute din trecutul nostru ori din cel al apropiaţilor ne fac şi ele să credem că orice vizită la dentist va fi, întotdeauna, la fel de traumatizantă. Total greşit! Nu staţi acasă, căci problema doar se va agrava, iar tratamentul va fi şi mai complicat. În medicina dentară, afecţiunile nu se rezolvă niciodată de la sine!

CUM DEPĂŞIM FOBIA DE DENTIST

Sunt câteva lucruri pe care le putem face, în afară de a conştientiza teama de dentist, ca să o şi învingem, ne lămureşte doctorul Ayman Abboud. Întâi de toate, găsiţi medicul potrivit, doctorul care simţiţi că este pe aceeaşi lungime de undă cu dumneavoastră! O bună comunicare cu specialistul îl va ajuta pe acesta din urmă să dezvolte un plan de acţiune adaptat nevoilor fiecărui pacient.

De asemenea, nu uitaţi de exerciţiile de respiraţie. Acestea vă vor ajuta să vă păstraţi calmul pe parcursul programării, vă vor relaxa muşchii şi vă vor încetini ritmul cardiac.

În aceeaşi ordine de idei, cu cât ajungeţi mai des la cabinet, cu atât veţi sesiza că teama se va diminua. Mersul la dentist va deveni o obişnuinţă, aşa cum ar trebui, de altfel, să şi fie. Doctorul Ayman Abboud încurajează vizitele la dentist: o dată la cel mult jumătate de an trebuie să ne asigurăm că dantura noastră este într-o stare excelentă.

Nu în ultimul rând, recompensaţi-vă după fiecare vizită la stomatolog. Acest lucru vă va ajuta să creaţi în minte o legătură pozitivă între mersul la dentist şi activităţile plăcute de după!

DOCTORUL AYMAN ABBOUD, PRIETENUL PACIENŢILOR SĂI

Cu o strategie centrată pe cei care îi trec pragul cabinetului şi cu o echipă formată din specialişti, doctorul Ayman Abboud pune confortul pacienţilor înainte de toate şi îi ajută să depăşească orice disconfort. Cum? Printr-o aparatură modernă, îmbinată cu materiale de calitate, care asigură cele mai bune tratamente stomatologice: „Pentru că ne definește calitatea, vă oferim o experiență diferită la medicul dentist, o experiență plăcută, fără durere, în care veți beneficia de materiale și de aparatură la cele mai înalte standarde.„-Dr. Ayman Abboud

De asemenea, tot pentru confortul pacienţilor, doctorul Ayman Abboud foloseşte anestezia în majoritatea manoperelor, în special în cele care provoacă durere, astfel încât senzaţiile neplăcute să fie minime: „Medicii echipei noastre sunt pregătiți la cele mai prestigioase centre și societăți de perfecționare în domeniul medicinei dentare, atât în țară, cât și în străinătate, fiind astfel în cea mai bună măsură să vă trateze și să vă satisfacă toate nevoile.' –Dr. Ayman Abboud

Tocmai pentru a elimina senzaţia pacienţilor că pierd controlul odată aşezaţi pe scaunul de la dentist, specialiştii de la Smile Design vă vor explica înainte de fiecare tratament ce presupune procedura respectivă, dar şi la ce să vă aşteptaţi, în aşa fel încât nimic să nu vă ia prin surprindere.

O altă… fobie mai puţin serioasă pentru unii, dar la fel de gravă pentru alţii ţine şi de imposibilitatea achitării serviciior dentare. Datorită opţiunilor flexibile de plată de la Smile Design, puteţi uita de această grijă: „Pentru că problemele dentare sunt prioritare şi pentru că uneori amânăm din cosiderente financiare ne-am gândit să vă venim în sprijin concepând variante de rate personalizate.' –Dr. Ayman Abboud

Cu peste un deceniu de experienţă în medicina dentară, doctorul Ayman Abboud a creat conceptul Smile Design din pasiunea de a oferi pacienţilor nu doar un tratament la medicul stomatolog, ci şi o călătorie plăcută spre zâmbetul mult visat: „Ne place să investim în pacienții noștri, cu multă răbdare și pasiune, dăruind timpul și performanțele noastre profesionale sănătății și frumuseții lor.' –Dr. Ayman Abboud

Pentru a afla detalii legate de preţuri, proceduri, dar şi pentru a programa o consultaţie la Smile Design:

-intraţi pe site-ul oficial: https://www.smiledesignbucuresti.ro/

-intraţi pe pagina de facebook: https://www.facebook.com/smiledesignclinica/

-sunaţi la numărul de telefon: +4 0749 414 848

-scrieţi un mail, la adresa: [email protected]

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial