Te gândeşti să apelezi la rinoplastie? Iată ce trebuie să ştii despre această procedură!

Rinoplastia nu este doar o procedură cosmetică ce îţi poate îmbunătăţi aspectul nasului. Este, înainte de toate, o operaţie ce poate veni cu riscuri. De aceea, este foarte importantă alegerea chirurgului plastician la care să apelezi pentru această operaţie. 

În rândurile de mai jos vei afla ce trebuie să ştii despre rinoplastie şi ce întrebări să pui chirurgului pentru a te asigura că obţii rezultatele dorite.

  1. Alegerea chirurgului plastician

Deşi rinoplastia este o procedură cosmetică destul de comună, mulţi chirurgi plasticieni aleg să nu o efectueze, deoarece prezintă multe provocări. În nas, forma şi funcţia sunt strâns legate. O modificare cosmetică a structurii nasului poate avea efecte nedorite asupra respiraţiei. În acelaşi timp, tehnicile chirurgicale specifice concepute pentru a îmbunătăţi respiraţia nazală pot afecta aspectul – în bine sau în rău.

Ca urmare, un procent mic de chirurgi efectuează rinoplastii. Unul dintre cei mai renumiţi şi apreciaţi chirurgi plasticieni de la noi din ţară care efectuează acest tip de operaţie este Dr. Şerban Porumb. Cu peste 23 de ani de experienţă în chirurgia plastică şi estetică şi cu mai bine de 12 000 de intervenţii chirurgicale la activ, doctorul Şerban Porumb este considerat a fi lider expert în intervenţiile de rinoplastie, dar şi de chirurgie mamară, fiind cunoscut în întreaga lume pentru frumuseţea şi naturaleţea rezultatelor obţinute.

  1. Cât costă o operaţie de rinoplastie?

Când vine vorba de rinoplastie preţ, răspunsul depinde de motivele pentru care doreşti sau ai nevoie de operaţie. Intervenţia chirurgicală este considerată electivă şi nu este acoperită de asigurare dacă este efectuată pentru a corecta aspectul nasului. 

O asigurare medicală ar putea acoperi o rinoplastie funcţională dacă există o afecţiune medicală, cum ar fi obstrucţia nazală, sau dacă este necesară o intervenţie pentru a corecta problemele de respiraţie. 

Dacă există probleme funcţionale şi de aspect, o parte a procedurii poate fi acoperită de asigurare, iar o parte nu.

  1. Întrebări pe care sa le pui chirurgului plastician la prima consultaţie

Dacă te gândeşti să apelezi la rinoplastie, primul pas este să mergi la o consultaţie cu un chirurg plastician calificat în această procedură. Chirurgul îţi va evalua nasul şi îţi va pune întrebări, cu scopul de a înţelege estetica personală şi de a-ţi evalua nevoile. 

În timpul examenului fizic, nasul tău va fi privit singur şi în raport cu forma şi dimensiunea feţei tale. Nasul ar trebui să fie în armonie cu caracteristicile feţei. Prin rinoplastie, estetica poate fi îmbunătăţită, păstrând în acelaşi timp frumuseţea naturală. 

Nu îţi fie frică să pui întrebări. Chirurgul tău ar trebui să fie deschis şi receptiv, nu insultat de întrebările şi preocupările tale.

  • Asigură-te că rinoplastia este o prioritate în practica sa;
  • Întreabă-l sub ce fel de anestezie se va practica rinoplastia ta;
  • Întreabă-l despre riscurile pe care le implică această procedură.
  1. Este important să ai aşteptări realiste.

Pozele cu rezultatele rinoplastiei pe care le vezi în mediul online pot să pară că sunt făcute la o zi după procedură. În realitate, este nevoie de timp pentru a observa rezultatele finale; acestea nu apar imediat după ce scapi de bandaje.De asemenea, nu orice nas care ţi se pare atractiv, pe care îl vezi în reviste sau pe internet, ar putea să ţi se potrivească. Poate că există puţine sau deloc asemănări între structurile tale faciale şi cele ale persoanelor din fotografii.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial