Tatiana Stepa, vocea de aur din Lupeni. GALERIE FOTO

tatiana stepa

În 1982, o tânără cu chip diafan și cu voce de înger era remarcată de poetul Adrian Păunescu, după ce interpretase o primă melodie pe scena Cenaclului Flacăra. Pentru Tatiana Stepa a fost doar începutul unei cariere de excepție.

Imediat a fost cooptată în cenaclu, devenind membră a marii familii din care, de-a lungul timpului, mai făcuseră parte interpreți precum Mircea Vintilă, Doru Stănculescu, Valeriu Sterian, Florian Pittiș, Anda Călugăreanu, Vasile Șeicaru sau Ștefan Hrușcă.

Tatiana Stepa a activat în Cenaclul Flacăra doar 3 ani de zile, până în 1985, când acesta a fost interzis. Motivul invocat a fost o busculadă produsă pe stadionul din Ploiești, în timpul unui spectacol, care s-a soldat cu cinci morți și zeci de răniți.

Adevărul despre relația cu Ștefan Hrușcă

În această perioadă, s-a vorbit mult despre o idilă între ea și Ștefan Hrușcă. Într-unul dintre ultimele interviuri acordate de Tatiana Stepa, aceasta a declarat că nu știe dacă relația dintre ea și Ștefan Hrușcă ar fi putut fi numită de dragoste.

Cu siguranță, însă, ceea ce i-a apropiat au fost asemănările trăsăturilor de caracter. Erau amândoi personalități la fel de stinghere, care nu se puteau regăsi în agitația cotidiană. A fost o prietenie deosebită, clădită pe asemănările firilor lor.

Artista din mina Lupeni

După interzicerea Cenaclului, Tatianei nu i-a rămas altă opțiune decât să se întoarcă în localitatea natală, Lupeni, unde o așteptau părinții și copilul de doar 3 ani, Cătălin. Pentru că oferta locurilor de muncă în localitate nu era deloc variată, artistei nu i-a rămas decât varianta de a se angaja în mină. Tânăra plăpândă, care avea în jur de 1,60 m, a muncit 11 ani în mina Lupeni, din care o bună perioadă la încărcat vagoneți.

Din 1996 s-a stabilit în București, unde s-a angajat tehnoredactor de carte. Cei mai apropiați oameni de sufletul ei au fost Romulus și Ileana Vulpescu, pe care cu mândrie i-a numit “părinții ei de București”.

Nu a renunțat, însă, nicio clipă, la dragostea pentru muzică. A participat la toate festivalurile de folk din țară, inițial singură, apoi împreună cu Magda Pușkaș, împreună cu care a înființat grupul Partaj.

Cea mai mare iubire, Andrei Păunescu

Tatiana Stepa a declarat în nenumărate rânduri că iubirea pentru fiul poetului Adrian Păunescu a fost unică. Și a investit atât de mult în relația cu Andrei Păunescu încât nu a mai fost capabilă să mai iubească pe altcineva cu aceeași intensitate.

Despărțirea de fiul poetului Adrian Păunescu s-a produs după ce ar fi aflat de la niște prieteni că Andrei așteaptă un copil de la o tânără cu care avea o relație în paralel.

Sfârșitul

În 2004, Tatiana Stepa a fost diagnosticată cu cancer de col uterin. Dacă s-ar fi operat, ar fi avut șanse să trăiască încă multă vreme, însă nu ar fi mai putut avea niciodată copii. Tatiana a exclus varianta operației, sperând că, poate, Dumnezeu o va mai binecuvânta și cu un al doilea copil.

Cruntul diagnostic nu a împiedicat-o să mai urce pe scenă. A cântat cu aceeași dragoste ca la debut până în ultima clipă. Ultimul recital l-a susținut la vama Veche, în cadrul festivalului Folk You, pe 31 iulie 2009. La doar o săptămână, pe 7 august 2009, avea să înceteze din viață la vârsta de 46 de ani.

Muzica interpretată de Tatiana Stepa a fost o punte între două generații: generația în blugi a anilor ’80 și generația de iubitori de folk a anilor 2000 îi știau toate cântecele și i le interpretau cu emoție la fiecare spectacol.

Sursă foto: pagina de facebook In memoriam Tatiana Stepa

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete