Sute de iranieni au murit după ce au consumat metanol crezând că îi protejează de coronavirus

Este absolut șocant ce pot face unii oameni de frica îmbolnăvirii de COVID-19. Numai între 20 februarie și 7 aprilie, câteva sute de iranieni au murit după ce au consumat metanol crezând că îi protejează de coronavirus.

Deși consumul de alcool este în general interzis în Iran, acasă, în privat, fiecare face cam ce vrea. Însă, o dată cu izbucnirea pandemiei, lucrurile au luat o întorsătură inimaginabilă. De teama îmbolnăvirii, iranienii au început să consume metanol, în falsa credință că acesta le poate asigura protecție în fața coronavirusului. De menționat că Iranul se confruntă cu cel mai grav focar de coronavirus din Orientul Mijlociu, cu peste 5.806 de morți și mai mult de 91.000 de cazuri confirmate.

O dată cu izbucnirea pandemiei, guvernul iranian a anunțat că permite fabricilor să producă alcool, fiind astfel deschise nu mai puțin de 40. Însă nu cu scopul de a pune pe piață băutură, ci pentru producerea de dezinfectanți. Numai că unii au găsit de cuviință să bea această substanță, ceea ce a fost fatal pentru circa 700 de iranieni. Potrivit lui Hossein Hassanian, consilier în cadrul ministerului iranian al sănătății, între 20 februarie și 7 aprilie, în spitale au murit 525 de persoane intoxicate cu metanol. Alți cel puțin 200 de iranieni au murit în afara spitalelor, așa încât cifra totală exactă a deceselor este greu de stabilit. În afara celor decedați mai există și aproximativ 90 de persoane care în urma intoxicației și-au pierdut vederea, a precizat purtătorul de cuvânt din cadrul Ministerului Sănătății din Iran, Kianoush Jahanpour. Și în cazul acestora se pare că, în realitate, numărul ar putea fi cu mult mai mare.

Ingestia de metanol provoacă leziuni grave ale organelor dar și leziuni cerebrale. Printre simptomele intoxicației se numără durerile în piept, greața, hiperventilația, orbirea și chiar coma. Etanolul este destinat dezinfectării rănilor, dar se găsește și în băuturile alcoolice produse în mod ilegal. Guvernul iranian prevede pentru producătorii de metanol obligativitatea de a adăuga în el un colorant artificial, tocmai pentru ca populația să îl identifice că este toxic. Însă cei care fac bani din vânzarea lui pentru consum, au găsit soluția: adaugă un strop de înaăbitor pentru a elimina culoarea și a-l vinde ca fiind bun pentru consum.

Foto: 123rf

Citeste și:

Un medic s-a sinucis pentru că nu a mai suportat suferința pacienților infectați cu Covid

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Povesti adevarate