Sucul proaspăt de portocale – un aliment esențial pentru sănătatea organismului

Sucul de portocale este savurat în întreaga lume. De fapt, sondajele arată că este cel mai popular suc de fructe din lume. Producătorii de suc de portocale fabrică anual cantități impresionante din această băutură în fiecare an. 

Sucul de portocale este disponibil în magazinele alimentare de la diferite branduri și sub diferite forme, dar, dacă vrei să profiți la maxim de Beneficiile sucului de portocale poți să cumperi fructe și să le storci acasă ca să bei un suc proaspăt.

O formă populară de suc de portocale disponibilă în magazine este concentratul de suc de portocale congelat. Pentru a consuma acest produs, trebuie să amesteci concentratul cu apă rece. Această metodă a devenit larg răspândită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, mai ales în America, atunci când Asociația Statelor Unite de Produse Lactate (USDA) s-a asociat cu omul de știință alimentar Richard Stetson Mores pentru a crea un un concentrat de portocale care să merite încrederea consumatorilor.

Sucul de portocale conține mulți nutrienți benefici, în special vitamina C, dar ar trebui să iei în considerare și cantitatea de zahăr din fiecare porție. De fapt, chiar dacă nu ai probleme cu obezitatea și nici nu suferi de diabet, cel mai bine ar fi să cauți suc de portocale produse exclusiv din zeamă de fructe.

Informații nutriționale

O cană de suc proaspăt de portocale conține:

– Calorii: 112 grame

– Proteine: 2 grame

– Grăsimi: 0 grame

– Carbohidrați: 26 grame

– Fibre: 0 grame (dacă nu conține pulpă)

– Zahăr: 21 grame

Sucul de portocale este de asemenea o sursă bună de: vitamina C, vitamina A, calciu, fier și acid folic.

Sucul de portocale cu pulpă este o sursă bună de fibre. Studiile au arătat că fibrele ajută organismul să mențină sănătatea digestivă și pot reduce riscul de apariție a unor afecțiuni precum diabetul, bolile de inimă și unele tipuri de cancer.

Potențialele beneficii ale sucului de portocale pentru sănătate

Sucul de portocale este hrănitor, dar este important să limitezi consumul lui datorită conținutului său ridicat de zahăr. 

Cercetătorii au descoperit că consumul moderat de suc de portocale poate avea multe beneficii pentru sănătate cum ar fi:

Suport pentru sistemul imunitar

Sucul de portocale este o sursă excelentă de vitamina C – o cană conține o cantitate de vitamina C dublă față de valoarea zilnică recomandată. Vitamina C susține sistemul imunitar și poate fi eficientă în lupta împotriva răcelii comune. Pentru un aport suplimentar de vitamina C, poți de asemenea să consumi suplimente alimentare ca cele disponibile în oferta farmaciavedra.ro.

Reducerea riscului de malformații congenitale

Acidul folic din sucul de portocale susține dezvoltarea sănătoasă a fătului în pântecele mamei sale. Organizațiile americane de sănătate sugerează că femeile însărcinate ar fi bine să ia cel puțin 400 mcg de acid folic în fiecare zi pentru a preveni defectele tubului neural.

Risc redus de pietre la rinichi

Sucul de portocale conține un nivel ridicat de citrat de potasiu. Acest nutrient se leagă de calciul din urină, creând un mediu în care pietrele la rinichi sunt mai puțin probabil să se dezvolte.

Potențialele riscuri ale consumului de suc de portocale

Sucul de portocale este o sursă excelentă de diverse vitamine și minerale. Cu toate acestea, ca toate sucurile din fructe, și sucul de portocale conține o cantitate semnificativă de zahăr, care poate crește nivelul de zahăr din sânge. Acest lucru poate fi foarte periculos pentru persoanele care prezintă simptome hipoglicemice, cum ar fi amețeli, atunci când consumă o cantitate mare de zahăr într-un timp scurt. 

Controlul greutății

Concentrația mare de zahăr din sucul de portocale, în special în sucul de portocale care conține zahăr adăugat, îl transformă într-o băutură bogată în calorii. Pentru persoanele care urmează o dietă cu un aport caloric limitat pentru a pierde în greutate, alimentele cu conținut scăzut de calorii și dense sunt mai eficiente.

Alternative mai sănătoase

Caută să cumperi doar suc de portocale care nu conține zahăr adăugat. De asemenea, ia în calcul și sucul de portocale integral, cu pulpă în interior, care conține și multe fibre sănătoase. Poți găsi chiar și variante de suc de portocale fortificate cu un plus de calciu sau vitamina D, nutrienți care nu se găsesc în mod natural în sucul de portocale.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial