Sub semnul planetelor lente: Pluto-Neptun-Uranus

Sub semnul planetelor lente: Pluto-Neptun-Uranus

Unele generatii au facut descoperiri importante, altele au revolutionat gandirea sau au schimbat harta lumii. Faci parte dintre cei au marcat omenirea? Afla asta citind despre influentele planetelor lente ale zodiacului.
Pluto, Neptun si Uranus sunt cele mai indepartate planete din sistemul solar. Intrucat au nevoie de ani buni pentru a strabate o zodie, ele reusesc sa imprime unor generatii intregi acelasi “set” de caracteristici.

Influentele lui Pluto si Neptun (planete cu adevarat lente!) se recunosc dupa amprenta discreta si subtila, care persista mai mult timp (12-14 ani). Uranus are o dinamica ceva mai vie, iar marca lui este mai distincta, mai colorata.

Vrei sa stii care sunt trasaturile generatiei tale? Nimic mai simplu. De exemplu, daca esti nascuta pe data de 10 mai 1970, te recunosti in spiritul analitic imprimat de Pluto in Fecioara, intuitia si forta de atractie a celor nascuti sub semnul lui Neptun in Scorpion si spiritul justitiar dat de Uranus in Balanta.

COPIII LUI PLUTO

Semnificatia lui Pluto in Fecioara
(19 august 1957 – 4 octombrie 1971)

Generatie dotata cu mare putere de patrundere, cu spirit practic, critic si analitic, cu abilitati medicale innascute. Interesul pentru mediu si animale este mai dezvoltat decat la alte generatii. Simtul datoriei si al muncii precumpaneste.

Deoarece, intre altele, Pluto guverneaza sexualitatea, iar Fecioara este un semn mental si traditional “steril”, persoanele nascute in aceasta perioada reusesc destul de bine sa-si domine instinctele, dar si procentul de infertilitate este mai mare. De altfel, in timpul trecerii lui Pluto prin Fecioara s-a introdus controlul nasterilor la noi (1966).

Semnificatia lui Pluto in Balanta
(5 octombrie 1971 – 5 noiembrie 1983)

Generatie ale carei energii concentrate pot fi puse admirabil in slujba artei, frumusetii, justitiei, politicii si relatiilor sociale. Persoanele nascute acum au in comun o anume gratie si eleganta, o mare putere de fascinatie, mult discernamant si o judecata dreapta, dar severa.
Cum Pluto este pasional si intens, dar intransigent, iar Balanta este semnul iubirii si al uniunii, combinatia da nastere unei generatii pentru care sentimentele sunt foarte importante, dar care, din cauza lipsei de flexibilitate, e mai predispusa decat altele catre divorturi si rupturi.

NEPTUN ADUCE MISTERUL

Semnificatia lui Neptun in Scorpion
(19 octombrie 1956 – 5 noiembrie 1970)

Generatie care are nevoie de o profunda transformare spirituala. In majoritatea cazurilor, spiritualizarea survine dupa experimentarea viciului: probleme cu alcoolul, drogurile, abuzul de medicamente sau dependenta sexuala.

Subconstientul are o forta covarsitoare. Adesea exista “antene” extrasenzoriale, capacitati subtile de investigare si o mare atractie catre mister. Puterea de regenerare infrange tendinta de stagnare. Sexualitatea este privita ca un ritual, ca o fuziune.

Semnificatia lui Neptun in Sagetator
(6 noiembrie 1970 – 19 ianuarie 1984)

Generatie inspirata si vizionara, capabila sa ajute societatea sa se concentreze asupra valorilor etice, asupra unui ideal religios sau a unui tel spiritual. Mare atractie spre aventura si calatorii indepartate.
Frontierele sunt depasite atat fizic, cat si psihic. In ultimul caz, se remarca anvergura intelectuala capabila sa inteleaga si sa tolereze o mare diversitate de credinte si culturi. In cazurile disonante, pot aparea credulitatea, iluzia, utopia, fanatismul.

Norocul se schimba din 7 in 7 ani

Uranus, planeta independentei si a revolutiei, isi schimba semnul o data la sapte ani, aducand cu sine influente inconfundabile. Sub semnul lui s-au nascut oameni marcanti ai secolului trecut, care au transformat lumea. Dupa aparitia lor, nimic nu a mai fost ca inainte…

1956 – 1962
STRALUCITORII CREATIVI
(10 iunie 1956 – 9 august 1962) URANUS in LEU

Cei nascuti sub acest semn au o personalitate fascinanta, sigura pe sine, plina de forta, entuziasm si vitalitate. Iubesc independenta pana la insubordonare si incearca sa domine in relatiile cu ceilalti. Prefera sa-si creeze propriile standarde, decat sa se adapteze la cele existente.

Dorinta puternica de afirmare si de exprimare, creativitatea, spontaneitatea si o anume tendinta spre exhibitionism sunt atuuri foarte pretioase pentru o cariera de succes in arta sau in lumea show business-ului. Inventivitatea si gustul senzationalului se exprima perfect in jurnalism, iar talentul pedagogic original da rezultate interesante in invatamant.

Sunt persoane care arareori se plictisesc, care gasesc mereu ocupatii interesante pentru timpul liber, stiu sa se distreze, atrag prin talentul de a-si amuza anturajul intr-o maniera foarte personala. Iubesc spectacolele (generatie care a dat un procent important de cinefili).

Neconventionali in chestiunile sentimentale, cei nascuti in acest interval de timp par a avea mai mult succes in legaturile libere sau in aventurile extraconjugale decat in casnicie. Au predispozitie catre iubiri aprinse, dramatice, care adesea incep ori se sfarsesc brusc, in conditii ciudate, sau care sunt influentate de drumuri, de distanta. Sunt frecvente cazurile in care femeile acestei generatii raman insarcinate, nasc sau cresc copii in circumstante iesite din comun. Uranus in Leu poate predispune la pierderi de sarcina, nasteri dificile sau la sterilitate din motive greu de explicat.

Personalitati nascute in aceasta perioada: Madonna, Lady Di, Heather Locklear, Sarah Ferguson.

1962 – 1968
RATIONALII INGENIOSI
(10 august 1962 – 27 septembrie 1968) URANUS in FECIOARA

Inteligenta, ingeniozitatea, inventivitatea, spiritul de observatie, gandirea analitica, simtul practic, indemanarea, stilul original de munca – acestea sunt principalele trasaturi care caracterizeaza aceasta generatie.

Domeniile lor de interes pot fi: cercetarea stiintifica, tehnica moderna, informatica, bricolajul, ecologia, stiintele naturii, chimia, sanatatea. Pentru medicina exista o aplecare anume, indiferent ca e vorba de ramura conventionala sau de cea alternativa (homeopatie, acupunctura, fitoterapie etc.) si indiferent daca e vorba de medicina umana sau veterinara. Uneori, interesul medical poate imbraca forma ipohondriei.

Generatia lui Uranus in Fecioara are un simt al responsabilitatii foarte dezvoltat: ii place sa aiba grija de oameni si de lucruri si nu ezita nici o clipa daca are ocazia sa se implice intr-o cauza sociala. Are un “nas” special pentru afaceri si o buna intuitie in investitii. Simte de multe ori ce fel de colaboratori trebuie sa-si aleaga si cand e momentul propice sa actioneze.

Persoanele cu un Uranus disonant in horoscop au o tendinta exagerata spre critica, accese dese de nervozitate, suspiciune ori chiar manifestari maniacale, cu consecinte neplacute asupra relatiilor cu patronii sau subalternii. Una dintre problemele generatiei respective este ca nu stie sa se relaxeze. Chiar si in timpul liber, pare ca socoteste in minte ce treburi din agenda au ramas nerezolvate sau isi face cumva de lucru. Viata particulara este, in general, discreta. Cel mai frecvent, ratiunea primeaza asupra sentimentelor.

Personalitati nascute in aceasta perioada: Jodie Foster, Celine Dion, Julia Roberts, Elizabeth Hurley, Nicole Kidman, Katarina Witt

1968 – 1974
SEDUCATORII JUSTITIARI
(28 septembrie 1968 – 20 noiembrie 1974) URANUS in BALANTA

Farmecul, gratia, sex-appealul si eleganta dau nota comuna acestei generatii irezistibile. Chiar si acolo unde trasaturile nu au frumusetea canoanelor clasice, tot exista un “ceva” anume, atractiv si seducator.

Dincolo de aspectul agreabil inconfundabil, gasim la aceasta generatie o judecata rafinata, metode de studiu inedite, interese intelectuale originale. Latura artistica a caracterului este adesea foarte dezvoltata, iar exprimarea talentului interpretativ, muzical sau estetic este una de impact, care reuseste sa puna accente moderne, uneori de avangarda, pe un fundal clasic de buna calitate.

Generatia celor cu Uranus in semnul Balantei este interesata de actele de justitie, se revolta spontan contra nedreptatilor si pare a fi menita sa aduca reforme insemnate normelor juridice existente. Are un ascutit simt politic si social.

Din punct de vedere relational, persoanele nascute in acest interval au rareori o viata constanta. Asocierile si iubirile lor se nasc pe neasteptate sau se indreapta in directii surprinzatoare. De cele mai multe ori, oamenii de care se ataseaza trebuie sa aiba ceva iesit din comun. Nu suporta banalitatea, monotonia sau (mai ales!) constrangerea. Iata cateva dintre motivele care explica predispozitia mai frecventa catre divort decat la alte generatii. Uniunile libere, nonconformiste, cu parteneri care sa le respecte independenta, par sa fie mult mai bine tolerate. Factorul bizar, brusc, surprinzator puncteaza deseori nu numai relatiile sentimentale, ci si colaborarile sau procesele.

Personalitati nascute in aceasta perioada: Catherine Zeta-Jones, Claudia Schiffer, Kate Moss, Monica Seles, Tyra Banks

1974 – 1981
DURII PASIONALI
(21 noiembrie 1974 – 15 noiembrie 1981) URANUS in SCORPION

Dotati cu o vointa uriasa, cei nascuti in timpul trecerii lui Uranus prin Scorpion sunt plini de resurse, se mobilizeaza bine, se concentreaza perfect si sunt foarte perseverenti in atingerea scopurilor propuse. Daca li te opui, pot deveni violenti si razbunatori. Au destula forta, curaj si hotarare ca sa se descurce pe cont propriu si prefera o cariera independenta.

Pot fi, la fel de bine, constructivi si reformatori sau, dimpotriva, distructivi, ba chiar autodistructivi. Nu suporta lenea si slabiciunea de caracter. Inteligenti, subtili si intuitivi, au o minte patrunzatoare, care merge pana in adancul lucrurilor, descifrand cele mai ascunse cotloane ale gandirii umane si mecanismele celor mai complicate situatii. Au aptitudini psihologice, strategice, mecanice si stiintifice, dar pot atinge performanta in orice domeniu daca sunt motivati.

Sexualitatea este o chestiune de extrema importanta pentru ei. Inventivi, indrazneti si originali in materie de sex, nu se tem sa rastoarne conventiile si tabuurile. Deosebit de senzuali, posesori ai unor instincte foarte puternice, sunt pasionali, intensi, exigenti, posesivi si gelosi. Intensitatea emotiilor e atat de mare, incat uneori nu reusesc sa-si controleze pasiunile.

Viata lor este presarata adesea cu rasturnari de situatie: accidente, doliu prematur, castiguri sau pierderi financiare subite ori spectaculoase. Din fericire, sunt lucizi si ingeniosi in situatiile critice si au o foarte mare putere de regenerare.

Personalitati nascute in aceasta perioada: Alicia Silverstone, Shakira, Ana Kurnikova, Chelsea Clinton

1981 – 1988
FILOZOFII AVENTUROSI
(16 noiembrie 1981 – 2 decembrie 1988) Uranus in Sagetator

Adolescentii si tinerii zilelor noastre au aptitudini deosebite pentru sociologie, drept, cercetare stiintifica, filozofie sau metafizica. Dotati cu o intuitie profetica, uneori pot fi geniali in previziunile lor. Multi vor simti nevoia sa se inroleze in misiuni umanitare indepartate sau neobisnuite.

In cazul unui Uranus prost configurat in horoscopul personal, pot exista, din contra, indivizi lipsiti de directie, care se razvratesc din te miri ce impotriva ordinii stabilite sau care se lasa vrajiti de superstitii ori teluri fanteziste, bizare sau utopice, dornici, de pilda, sa fondeze sau sa imbratiseze curente religioase curioase.

Generatia lui Uranus in Sagetator are multa energie fizica, o mare atractie spre aventura si o sete nestinsa de departari. Membrii ei vor calatori pe meleaguri straine, curiosi sa exploreze, sa se documenteze. Uneori, voiajele au legatura cu o misiune iesita din comun, alteori e vorba de plecari neasteptate. Peripetiile la drum nu vor lipsi si, in cazul unui horoscop disonant, exista pericol de accidente.

In dragoste, componenta fizica este marcanta, iar sentimentele sunt oneste, directe si putin cam naive.

Personalitati nascute in aceasta perioada: Britney Spears, Thora Birch, Avril Lavigne, Athena Onassis

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3

Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Avantaje.ro