Strălucește de sărbători: top 5 sfaturi pentru a te simți excelent

Zilele încărcate de semnificație ale sărbătorilor de iarnă, inclusiv cele în care facem pregătiri, sunt de regulă cu suișuri și coborâșuri prin prisma agitației, aglomerației sau aspectelor neprevăzute. Pentru ca atmosfera de sărbătoare să nu îți fie străină în nicio zi, planificarea corectă și o notă personală în tot ce faci ar putea fi lozul câștigător pentru a te simți cu adevărat bine. Iată în ce direcții să îți îndrepți atenția pentru a acoperi cu brio toate aspectele specifice acestei perioade.

Cadouri inspirate

La întrebarea despre cadourile de Crăciun (pe care evident că le aduce Moș Crăciun, pentru cei mai mici din familie) răspunsul este simplu: pregătirile trebuie să înceapă din timp. Cel mai bine ar fi să ai o listă clară (pentru cine și ce anume). Unde nu ești sigură de situație, apelează la alte persoane care ar putea avea cunoștință de unele preferințe sau te-ar putea îndruma către cadoul perfect.

Fie că alegi Gucci sau orice alt brand de top, preferat de către destinatarul cadoului, asigură-te că ai informații actualizate pentru ca surpriza să fie totală. Cu siguranță, efortul tău va fi apreciat din suflet. 

Ținute potrivite

Meteorologic vorbind, condițiile nu mai sunt atât de complicate ca acum câțiva ani, când temperaturile extrem de scăzute nu ofereau prea multe variante în ce privește ținuta de sărbătoare. Acum însă, primează locul și compania în care te găsești, așa că fii atentă și la confort, dar și la context. Evident, dacă petreci împreună cu familia, acasă, pe canapeaua comodă din livingul încălzit la foc de lemne, nici nu se pune problema să te simți altfel decât 100% confortabil, într-o ținută lejeră.

În cazul în care petreci între prieteni, stabiliți împreună aceste detalii, iar în cazul în care asiști la o cină festivă, alege să respecți dress code-ul sau menține nivelul de eleganță chiar și prin alte culori decât verde sau roșu. Nu uita că accesoriile pot da culoare chiar și unei clasice ținute negre, iar machiajul trebuie să accentueze trăsăturile de care suntem încântate. 

Pregătiri eficiente

Se spune că sărbătorile, mai ales cele de iarnă, trebuie să te prindă pregătit. Tocmai de aceea gospodinele au, de regulă, atât de multe treburi în perioada sărbătorilor, încât parcă li se consumă toată energia și nu mai rămâne mare lucru pentru zilele propriu-zise de sărbătoare. De aceea, cel mai indicat este să știi exact programul.

Curățenia, dacă este menținută la un nivel rezonabil, poate fi făcută și cu săptămâni înainte, pentru a nu te aglomera în ultimele zile. În realitate, musafirii tăi nu vor analiza nivelul prafului de pe șemineu, ci mai degrabă s-ar bucura să audă o glumă amuzantă de la tine. Fă din timp proviziile corecte pentru toate consumabilele, iar dacă totuși ți-a scăpat ceva, alege să nu te îngrijorezi.  

Relaxare necondiționată

Poate fi greu de crezut, dar relaxarea este cu atât mai importantă cu cât agitația crește. Nu uita de hidratare și de mișcare, alege să nu sari peste momentele de meditație, citit sau peste baia cu spumă pe care ai plănuit-o pentru serile reci de decembrie. Eventual fă o ieșire completă din ritm și înainte de Crăciun programează-ți o zi la spa și masaj. Efectele vor fi vizibile, la propriu, chiar până la anul. 

Bilanț constructiv

Apropierea finalului de an ne duce cu gândul la tot ce ne-am pus în plan și am reușit să realizăm. Dacă obiectivele au fost atinse sau depășite, înseamnă că meriți un real răsfăț, iar rezultatul este confirmarea faptului că faci ceea ce trebuie. În cazul în care nu prea s-a potrivit planul inițial cu ceea ce ai reușit să realizezi, nu te demoraliza. Analizează exact ce nu a funcționat conform așteptărilor și nu înceta să manifești dorințe și pentru anul ce vine, cu încredere, dar și măsuri sau schimbări concrete. 

Toate aceste elemente contribuie la starea generală de bine din preajma sărbătorilor de iarnă. Bucuria dată de lucrurile simple trebuie să fie autentică și să primeze în perioada sărbătorilor. Nu uita că de sărbători și oamenii trebuie să fie fericiți. 


Sursă foto: Pixabay

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial