Sportul, o investiție bună pentru viitorul copilului tău. 5 activități recomandate celor mici

O viață activă este importantă pentru copii, pentru a-i ajuta să crească sănătos și să se dezvolte armonios. Limitarea timpului petrecut în fața ecranelor și prezentarea unor obiceiuri benefice, încă de la cele mai mici vârste, ar trebui să fie una dintre prioritățile tuturor părinților. Copiii mici ar trebui să facă minim 15-30 de minute de mișcare pe zi, iar cei peste 5 ani, minim o oră. Activitatea fizică poate avea intensitate diferită, de la medie la ridicată, și ar trebui să includă activități diverse, astfel încât să ajute la dezvoltarea tuturor mușchilor și a oaselor. 

Perioadele de mișcare trebuiesc alternate cu ore de somn, care să permită odihna necesară creșterii. Copiii până la 5 ani trebuie să aibă parte de activitate fizică liberă, nestructurată, bazată în special pe alergare, sărituri, cățărat în copaci sau înot la piscină de adâncime mică. 

Activitatea sportivă îi ajută pe copii să exploreze lumea și să obțină nenumărate beneficii pentru sănătate, printre care: 

 • atingerea și menținerea unei greutăți corporale sănătoase
 • dezvoltarea sistemului osos, muscular și nervos
 • dezvoltarea abilităților motrice, inclusiv echilibrul și coordonarea
 • atingerea unui nivel ridicat de bunăstare mentală și emoțională
 • obținerea unor performanțe ridicate la școală
 • somn mai bun și mai profund
 • eliminarea stresului și dezvoltarea capacităților de gândire strategică
 1. Fotbal

Încă din primul moment în care pot sta în două picioare, copiii adoră să dea cu șutul într-o minge. Profită de această pasiune naturală, pentru a-i dezvolta celui mic dorința de a alerga după minge și de a o lovi cu piciorul. Indiferent dacă ai un băiat sau o fetiță, fotbalul ar trebui să fie una dintre activitățile voastre preferate atunci când ieșiți în aer liber. Cumpără o minge de la Jucărești și meciul poate să înceapă. 

 1. Săritul corzii

NImic nu este mai simplu, decât să iei o bucată de sfoară pe care să o învârți cu mâinile și, simultan, să sari peste ea. Există numeroase modele de corzi, de diferite culori și realizate din materiale precum sfoara sau plastic. Fiecare tip de coarda are anumite avantaje, iar dacă vrei să ridici săritul corzii la un nivel mai înalt, alege un model ce contorizează numărul de sărituri. În acest fel veți putea organiza adevărate competiții, cu premii pe măsură

 1. Înot

Vara este sinonimă cu înotul, însă acest sport poate fi practicat fără probleme și iarna. Beneficiile înotului sunt nenumărate, din acest motiv este recomandat să fie început cât mai devreme. Există programe speciale chiar și pentru bebeluși, care îi ajută să lucreze toate grupele de mușchi, oferindu-le o dezvoltare armonioasă și completă. 

 1. Baschet

Majoritatea parcurilor sunt amenajate cu terenuri de baschet, așa că nu trebuie decât să luați cu voi mingea, atunci când plecați la plimbare. Aruncarea mingiei la coș este distractivă, dar ajută și la obținerea anumitor avantaje importante, printre care: dezvoltarea abilităților motorii, coordonarea ochi mână, stimularea echilibrului și a lucrului în echipă. 

 1. Bicicletă

Plimbările cu bicicleta sunt atât de plăcute, încât este foarte posibil să nu lăsați nicio zi să treacă fără să bifați cel puțin 30 de minute pe două roți. Este un sport ideal pentru copii, ce poate fi practicat încă din momentul în care învață să meargă. Bicicletele fără pedale, pentru echilibru, îi ajută pe cei mici să își lucreze toate grupele musculare, pregătindu-i pentru adevăratele curse de viteză pe care le vor face când vor mai crește puțin. 

Părinții trebuie să îi susțină pe copii să aibă o viață activă și este ideal să îi motiveze prin exemplul personal. Atunci când fac mișcare în mod regulat, copiii sunt mai activi, mai sănătoși, mai fericiți, mai puternici și mai inteligenți. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial