Specialiştii ne oferă sfaturi pentru păr şi make-up

par

Părul, mereu în schimbare

Şi părul a avut de suferit în această perioadă, când prins, când sub fulare sau căciuli din materiale care îl electrizează, trecând de la temperaturi foarte scăzute la unele mai crescute în decurs de câteva minute. În aceste condiţii, nici nu e de mirare că nemulţumirea ta atinge cote ridicate când, purtat liber, acesta nu se mai aşază în nici un fel.

De ce? Pentru că părul a fost privat, în această perioadă, de vitamine, lumină şi protecţie, la care s-a adăugat şi uscatul şi coafatul excesiv. Ce este de făcut?

Foloseşte în mod corect produsele de  îngrijire a părului. Camelia Negrea, stilist Pantene, sugerează ca după ce te speli cu şampon şi te clăteşti, să ştergi părul cu ajutorul unui prosop, pentru a elimina apa în exces, şi abia apoi să aplici balsamul.

Nu folosi balsamul şi masca în cadrul aceleiaşi spălări, alternează-le. Pentru ca efectele măştii de păr să fie vizibile cât mai repede, înfăşoară părul pe care ai aplicat masca într-un prosop umezit cu apă foarte fierbinte, apoi stai aşa cinci minute. La final, clăteşte cu apă călduţă spre rece. Măştile naturale sunt o variantă de fortifiere a părului primăvara

 Achiziţionarea unui nou set de make-up  

La început de sezon, curăţenia se face nu doar în dulapuri, ci şi în trusa de cosmetice. În cazul în care, pe perioada iernii, nu ai folosit un fond de ten cu factor de protecţie, acum este momentul potrivit să îţi alegi unul din această categorie. Pielea feţei trebuie să fie protejată în permanenţă de efectele neplăcute ale razelor solare.

În ceea ce priveşte culoarea, alege-o, dacă e posibil, la lumina naturală, comparând-o cu nuanţa pielii de la baza maxilarului.

Degeaba se potriveşte nuanţei mâinii, criteriul cel mai frecvent întâlnit pentru alegerea fondului de ten, pentru că mâinile nu au aceeaşi culoare cu faţa.

În sezonul primăvară-vară de anul acesta, se poartă tenul impecabil, aşa că ai mare grijă la alegerile pe care le faci.

Lasă deoparte nuanţele maronii atunci când vine vorba despre rujuri. În tendinţe, anul acesta, este portocaliul, de la cel mai blând, care bate spre nuanţe de piersică, până la cel mai sălbatic. Renunţă la gândul că nu este o culoare potrivită ţie.

Sigur vei găsi nuanţa care să îţi contureze buzele în cel mai frumos mod posibil. Eyeliner scrie pe ochii noştri şi anul acesta, iar cheia este să exersezi, să exersezi, să exersezi! Şi sunt convinsă că rezultatul va fi pe măsură.

Pentru obraji alege pudrele minerale, cu câţiva stropi de strălucire, care vor contura subtil, dar eficient, figura. Cât despre culorile de make-up, să-nceapă distracţia! Alege nuanţe fresh, proaspete, mate sau sidefate, pentru un plus de culoare şi prospeţime.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Frumusete