Spadasina de aur

medalie romania scrima

Cine sunt mentorii tăi în sport, dar și în viață? Modelele?

Mentorul meu în sport a fost domnul antrenor emerit Dumitru Popescu, cel care m-a crescut, m-a format și m-a iubit ca pe propriul copil. Exemple am avut multe, însă în funcție de vârsta la care mă aflam: Laura Badea, Mihai Covaliu, tatăl meu și, nu în ultimul rând, colegele mele de echipă, Simona Pop, Simona Gherman și Ana Maria Popescu, cu care am și câștigat aurul olimpic.

În viața personală, soțul meu și-a asumat tot un rol de mentor și este cel care m-a susținut cel mai mult în câștigarea aurului olimpic.

Cum e viața ta după JO de la Rio?

Viața mea este la fel. Într-adevar, în programul meu zilnic se regăsesc mai multe evenimente de promovare a sportului, diverse interviuri și pot spune că cei mici mă văd ca pe un model. Acest lucru mă responsabilizează și mai mult.

Te vezi făcând altceva decât scrimă? Cum crezi că va fi evoluția ta de acum încolo?

În 2012, am luat o pauză de la scrimă de aproximativ 2 ani, în care chiar am făcut altceva, mai exact am dezvoltat un proiect împreună cu soțul meu și cu încă doi parteneri, ce constă într-o aplicație pentru smartphone-uri, și în paralel am fost reprezentant medical pentru o companie românească. Experiența acumulată din cele două domenii, dar și modul în care sportul m-a dezvoltat mă vor ajuta, indiferent ce va urma. Momentan, tot timpul meu îl dedic familiei, încercând să mai recuperez din momentele când n-am fost alături de cei dragi în ultimii ani.

Cinci cuvinte care te descriu.

Ambițioasă, sufletistă, perseverentă, încăpățânată, sociabilă.

Cea mai frumoasă amintire de la JO.

Toată experiența de la Rio reprezintă o amintire unică, din care mă voi energiza întreaga viața. Momentul podiumului, când doamna Ana Pascu ne-a înmânat medaliile de aur, a fost cel mai emoționant. Ochii mi-erau în lacrimi și o stare euforică m-a cuprins pe de-a-ntregul. Pe parcursul intonării imnului național, toate plângeam de bucurie , de împlinire, de recunoștință.

Autor: Daniela Palade Teodorescu

Foto: Tiberiu Arsene, Dorin Chioțea, Marius Strâmbeanu

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Povesti adevarate