SOS: Angajam mame sociale!

Persoanele care doresc sa devina mame sociale SOS trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 25 si 48 de ani, studiile liceale terminate si sa poata locui sase zile pe saptamana intr-o casa familiala SOS. Mama sociala creste 5-7 copii pana cand acestia devin independenti sau se pot intoarce la familia biologica.

Profesia de parinte social este recunoscuta si inregistrata in Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR). Cunostintele necesare pentru a profesa in acest domeniu sunt insusite de catre persoanele selectate in cadrul programului de formare "Scoala Mamei". La finalul acestui program, ale carui costuri sunt suportate de catre SOS Satele Copiilor, candidatele pot prelua responsabilitatea unei familii SOS.

A fi mama sociala este mai mult decat o profesie. Inseamna altruism, empatie si motivatie puternica de a te dedica pe termen lung, cu rabdare si atentie, cresterii si educarii copiilor din casele SOS. Este puterea de a sprijini un copil care stie prea putin ce inseamna familie, dragoste si vise. Este determinarea de a oferi o sansa, de a reda speranta si zambetul unui copil care a invatat prea devreme ce inseamna suferinta.

„Personal, puteam sa fac in toti acesti ani lucruri mai mult sau mai putin importante; cu siguranta, nimic nu ar fi dat un sens atat de profund vietii mele si sentimentul ca am trait mai multe vieti intr-una singura. Nimeni pana la acesti copii nu mi-a aratat cate chipuri are suferinta. Le sunt recunoscatoare ca m-au acceptat in viata lor, ca mi-au dat atatea lectii de viata si m-au ajutat sa invat”, a spus Iulia Mira, mama sociala in cadrul SOS Satele Copiilor Bucuresti de 17 ani.

Posibilitatea de a avea alaturi o mama „de profesie”, o persoana care are calitati deosebite si care a urmat o pregatire de specialitate, este sansa copiilor aflati in dificultate sa aiba un viitor.

„Foarte multe femei se sperie. Cred ca aici sunt singure. Trebuie sa stie ca, de fapt, langa noi mai sunt si alti oameni, oameni bine pregatiti care ne ajuta. Incepand cu managerul de caz, directorul de Sat, precum si tante, psiholog, pedagog. Noi suntem o echipa.”, a spus Angela Chirca, mama sociala in cadrul SOS Satele Copiilor Bucuresti.

Pentru a intra in procesul de selectie, persoanele interesate trebuie sa trimita o scrisoare de motivatie care sa raspunda la intrebarea: „De ce doresti sa fii mama sociala?" si un CV la adresa: Str. Natatiei, nr. 66 B, sector 1, Bucuresti sau la adresa de e-mail: [email protected]. De asemenea, pentru a afla mai multe informatii pot suna la numarul de telefon: 021 668 00 88 sau pot accesa blogul dedicat campaniei: www.fiimamasociala.blogspot.com.

De-a lungul celor 20 de ani de activitate, SOS Satele Copiilor Romania a oferit sprijin copiilor aflati in dificultate. Anual, organizatia desfasoara campania „Fii mama sociala!” prin intermediul careia recruteaza mame sociale pentru cele trei Sate SOS aflate in Bucuresti, Cisnadie (judetul Sibiu) si Hemeius (judetul Bacau).

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri