Soluțiile la care să apelezi când nu îți permiți să îți schimbi mașina

Mulți șoferi își doresc, la un moment dat, să își schimbe actuala mașină cu un model îmbunătățit, dar, din cauza anumitor factori, precum lipsa banilor, această dorință nu se îndeplinește. În astfel de situații, trebuie găsite soluții alternative, fără a face un efort financiar mare. Așadar, dacă și tu ești în căutarea unui automobil nou, dar nu îți poți permite unul în clipa de față, iată ce poți face ca să depășești acest impas.

Mergi cu mașina la un service auto specializat

Una dintre cele mai la îndemână soluții la care poți apela este să  duci mașina la un service auto, ca să afli dacă prezintă defecțiuni. În plus, mecanicii te vor îndruma cum să o întreții cât mai bine, ca să nu mai ai probleme pe viitor. Drept urmare, ar putea să îți recomande schimbarea uleiului, a filtrelor și a altor componente care se uzează în timp. În acest fel, vei putea îmbunătăți performanțele automobilului tău și vei evita problemele mai grave care pot apărea. De asemenea, poți cere o reparație a anumitor componente sau înlocuirea acestora.

Apelează la programe dedicate automobilelor

Dacă te-ai săturat de mașina ta veche, care nu mai dă randamentul pe care ți-l dorești, și vrei să conduci un model nou, care nu poluează, poți accesa programul Rabla Plus. Cu ajutorul acestuia, ai posibilitatea să achiziționezi un automobil electric nou. De aceea, informează-te corespunzător, află care sunt criteriile necesare, vezi cum poate fi accesat un astfel de proiect și care este valoarea voucherului de care poți beneficia. 

Economisește pentru un autoturism mai bun

Dacă nu îți permiți încă o mașină nouă, poți încerca să economisești bani, pentru a-ți putea achiziționa una mai bună pe viitor. În acest fel, vei conduce un model fiabil, care o să îți ofere un confort suplimentar. Pentru a pune bani deoparte, e indicat să renunți la anumite cheltuieli. De exemplu, poți să le reduci pe cele pentru mâncare sau pentru divertisment. De asemenea, ai putea încerca să obții un venit suplimentar prin intermediul unui job part-time. 

Folosește metode alternative de transport

Dacă nu îți permiți o mașină nouă la momentul actual, încearcă să găsești alternative cu privire la condus. De exemplu, poți folosi mijloacele de transport în comun. Acestea sunt opțiuni mai ieftine, în comparație cu cheltuielile pe care le ai din cauza combustibilului. Pe de altă parte, atunci când vremea îți permite, te-ai putea deplasa cu bicicleta sau cu alte mijloace de transport personal, cum ar fi trotineta sau hoverboard-ul. 

Acestea sunt opțiuni mai ieftine și mai ecologice decât a avea o mașină și te pot ajuta să faci mișcare și să îți îmbunătățești sănătatea. În plus, ai putea călători alături de prieteni sau colegi și să împărțiți costurile legate de carburant. După cum vezi, soluții există, important este să o alegi pe cea care ți se potrivește. 

Așadar, dacă nu îți permiți o mașină nouă, există mai multe variante la care poți apela. Poți merge cu automobilul la un service auto pentru o verificare minuțioasă, poți să beneficiezi de ajutor financiar din partea statului, ca să achiziționezi un model nou, electric, sau poți să economisești bani pentru a-ți cumpăra un autoturism mai bun. Pe de altă parte, dacă este necesar, caută alternative la transportul cu mașina, cum ar fi mijloacele de transport în comun. Indiferent de opțiunea pe care o alegi, important este să faci o alegere informată și să te asiguri că îți poți permite costurile aferente. Vezi care sunt nevoile tale pe termen scurt și alege varianta optimă. 

Sursă foto: Shutterstock.com 

(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Autovit

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial