SOIREES DE LA MODE, Editia 33 – “140 de Ani de CHANEL”

Homepage  / Moda

Noua Ediție a SOIREES DE LA MODE a celui mai longeviv Eveniment de Fashion Creativ din România, a avut ca temă: 140 de Ani de CHANEL' – Sărbătorind nașterea și Creația lui COCO CHANEL – născută Gabriele Bonheur – unul dintre marii designer ai Istoriei Modei, un Icon absolut, un Revoluționar al Modernizării Ideii de Fashion și al luptei de emancipare a femeii.

CHANEL a rezistat trecerii timpului devenind: BRAND – asta si prin cele 4 decenii de coordonare de catre marele KARL LAGERFELD. El a fost cel mai complex si de impact continuator al unei Case de mode renumita din intreaga istorie a genului.

Impreuna au impus lumii o serie de Iconuri devenite déjà atemporale: de la Petit Robe Noire' la Tinutele Alb-Negru, de la Camee la Eliberarea Femeii – de corsetarie prin rochiile simple, tricotajele si garderoba masculina asimilata de cea feminina – pantaloni in principal si sacourile devenite emblematice, ca Chaneliene'– si pana la Concepte revolutionare care astazi sunt esente ale Modei actuale, ale Conceptului de Modernism: Simplitatea / Comoditatea / Egalitatea sexelor / Stilul / Trendurile / Sustenabilitatea, etc.

Citate COCO CHANEL: O Moda care nu ajunge pe strazi, nu este Moda'! Luxul nu este o provocare pentru saracie, ci o provocare pentru vulgaritate'! Nu fac Moda. Eu sunt MODA'! Moda se schimba, dar Stilul ramane'! Eleganta nu inseamna sa-ti pui o haina noua'! Femeria este mai aproape de nuditate cand este bine imbracara'! Simplitatea este cheia Elegantei Adevarate'! O Femeie poate sa fie prea imbracata, dar niciodata prea Eleganta'! Eleganta apare atunci cand Interiorul este la fel de Frumos ca Exteriorul'! Cea mai frumoasa culoare din lume este cea care arata bine pe tine'! Nu fi ca restul lumii. Fii Diferit'! Viața mea nu mă satisfăcea, așa că mi-am creat-o singură'!

Evenimentul a avut la bază creațiile unora dintre cei mai talentati designeri români ai momentului, inspirați de Tema Editiei cu nr. 33: 140 de Ani de CHANEL' – si iconografia si conceptele ei specifice, baza a Istoriei Modei.

Designerii ce au prezentat au fost: Aleha Toncea / Alexandra Calafeteanu / Antonia Nae / Raluca Soare / Romanita Iovan / Iulia Gorneanu + Mihaela Cretescu / Loredana Ciangau / Mihnea Covaci / Denis Predescu / Larisa Croitoru (New) / Sara Andreea Griguta (New) / Ana Maria Saragia / Alina Margineanu (New) / Sabina Georgescu / Cristina Oprea / Svetlana Karahan (New) / Vali Cioban (New) / Cera Mihailescu.
Accesorii: Atelier Danessa si Alina Bancila (Aleha Toncea) / Make-up: Echipa Laura Perian. Hair: Echipa Erika Gonczi. Locatie: Sala LE DIPLOMATE' – Intercontinental Athenee Palace. Premiul ELYSEE – AVANPREMIERE Pentru cea mai apropiata de Tema Colectiei' la Editia a 33 a a SOIREES DE LA MODE a fost atribuit designerului Aleha Toncea.

Alexandra Calafeteanu și muza colecției ei, Alexandra Preda Șurtea

Rafinament cu o doză de întrăzneală ar fi expresia potrivită pentru a descrie colecția vestimentară inspirată de viața și creația lui Coco Chanel. Alexandra Calafeteanu, incurajeaza prin ținutele sale alegerea unor item-uri care nu doar să arate impecabil, dar și să te facă să te simți confortabil. Rochii, taioare și fuste ce urmaresc linia corpului, cu taieturi, umeri supradimensionați și transparențe, gândite să evidențieze ce este frumos.

„Nu sunt moartă. Doar dorm. Sunt nemuritoare.' sau Cred în a patra dimensiune și într-o a cincea,' sunt motto-urile pe care mi le amintesc încă de mică, iar pentru mine aceste cuvinte sunt o inepuizabilă sursă de inspirație”.

O călătorie ezoterică printre talismanele purtătoare de noroc ale lui Coco Chanel

Superstiții născute din nevoia de a se simți în siguranță, de a crede că nu pierde niciodată totul și că ceva totuși se întâmplă în lumea de dincolo'. Simbolismul, la Chanel, a devenit literă de lege. Panglica înnodată într-o fundă, leul (pentru a se proteja), numărul 5, comete (pentru a străluci), florile și grâul (pentru a-și aminti de anii tinereții… ) sunt tot atâtea elemente purtătoare de noroc pentru Casa de lux Chanel. Toate acestea formează universul magic și protector pe care Gabrielle Chanel l-a construit, de-a lungul vieții sale, transpunând aceste talismane prețioase în colecțiile casei sale de modă, care sunt adevărate surse de inspirație pentru noi toți.

alexandra-preda-surtea-foto-Remus-Nicolaescu-1SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 6)

Alexandra Preda Șurtea (managerul spitalului privat MaDonna Maria din Craiova) este muza colecției-capsulă, protagonista coperții revistei Avantaje din luna septembrie, 2021, invitată la cele mai elegante și exclusiviste petreceri din lume, cum ar fi Prix de Diane Longines din Paris, este singura romancă invitată la lansarea colecției de primăvară-vară de la Moire Gallery din Milano din 2023, de către echipa casei e modă Oscar de la Renta. Alexandra poartă cu un rafinament și o eleganță aparte piesele din colecțiile lui Coco Chanel, piese vintage sau actuale și este totodată un client fidel al casei Chanel de foarte multi ani.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Moda