Șoc: 1 din 4 copii din școlile din România este victimă a bullying-ului, în mod repetat

Vlogger-ul Vlad Vaida, urmărit de 1,2 milioane de români pe TikTok, a lansat o amplă campanie anti bullying pe Social Media. Sub numele  „STOP BULLYING', campania are ca scop să atragă atenția asupra unui fenomen care ia amploare, mai ales în rândul adolescenților. 

Vlad Vaida și-a invitat membrii comunității de pe Tik-Tok să-i trimită video-uri în care să povestească dacă și cum au fost victime ale bullying-ului. În doar trei zile, vloggerul a primit sute de mesaje pe care ulterior le-a postat, sub protecția anonimatului, pe contul său. Clipurile au strâns peste cinci milioane de vizualizări în doar câteva ore. Ulterior, fiecare dintre cei care și-au povestit experiența, va avea parte și de sfatul de specialitate al unui psiholog. Vlad Vaida a decis să fie ambasador al acestei cauze după ce el însuși a fost victimă a bullying-ului. Potrivit unui studiu Salvați Copiii, 1 din 4 copii din școlile din România este victimă a bullying-ului, în mod repetat. 

„Știu din proprie experiență că bullying-ul poate să aibă multe fețe – însă toate au un lucru în comun: provoacă suferință. Foarte multe dintre aceste răni nu știu să strige după ajutor și au nevoie de o voce. O modalitate de a combate bullying-ul este să vorbești despre el, să îți folosești vocea. Prin această campanie devin vocea celor care strigă după ajutor, vreau să le ofer o alternativă. Oamenii își trimit povestea pe e-mail ([email protected]) sau prin mesaj privat iar eu o spun în public, păstrând anonimatul', spune Vlad Vaida. 

Un alt obiectiv al acestei campanii este ca un număr cât mai mare de oameni să înțeleagă nivelul crescut al bullying-ului în România.

„Fenomenul e prezent peste tot: la școală, pe internet, chiar și la locul de muncă. Vreau ca oamenii, mici și mari, să înțeleagă faptul că fenomenul nu trebuie ascuns sub preș. Trebuie încurajați să vorbească despre ce li se întâmplă, pentru a putea spune STOP. Dar, pentru că știu că victimelor le e greu, lucrez cu psihologul Graziella Dan, care va reacționa cu sfaturi la poveștile cărora eu le dau voce. Nu vreau să punem la zid agresorii, ci să îi ajutăm să înțeleagă unde și de ce greșesc', mai spune Vlad Vaida.

Cifre despre campania „STOP BULLYING'
Campania a fost lansată pe Tik Tok și poate fi urmărită aici: https://www.tiktok.com/tag/vorbestedeschis.
În primele două zile, videoclipurile postate sub #vorbestedeschis au strâns 5 milioane de vizualizări. În prezent, ne apropiem de 8 milioane și este doar începutul. Aproape două sute de victime și-au făcut deja curaj să își trimită poveștile. 
Clipurile arată așa: https://vm.tiktok.com/ZM8x4uy9W/
În următoarea fază, campania va fi lansată pe Instagram și, în final, pe YouTube. 

Datele îngrijorătoare despre fenomenul de bullying
În România, fenomentul numit „bullying' a atins cote alarmante. La nivel european, țara noastră este pe locul trei în clasamentul celor 42 de state în care se înregistrează fenomenul, potrivit unui raport al Organizației Mondiale a Sănătății din 2019. Datele statistice arată că peste 400.000 de mii de elevi români sunt excluși din grupul de colegi, peste 300.000 sunt umiliți în public și aproape 400.000 sunt amenințați cu bătaia. Peste 200.000 sunt loviți în mod repetat.
Când spunem „bullying' ne referim, astfel, la un comportament ostil față de o persoană din partea unei alte persoane sau din partea unui grup. Deși nu are o traducere exacta în limba română, cuvântul poate fi transpus ca „terorizare'. Victima este intimidată, batjocorită fără ca la bază să fie o problemă reală. Care, oricum, nu ar putea justifica un astfel de comportament. De multe ori, agresiunea are loc pe termen lung.

Despre Vlad 

Pe Tik Tok, Vlad Vaida este urmărit de peste 1,2 milioane de persoane. Clipurile postate de el pe rețeaua de socializare au strâns, în total, peste jumătate de milliard de vizualizări și 90 de milioane de like-uri. A devenit celebru după seria „Ești român dacă…'. 
Vlad Vaida este activ și pe Instagram, unde are o comunitate formată din 220.000 fani, dar și pe YouTube, unde 50.000 tineri îi urmăresc activitatea. 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Educatie