Skiathos – insula pădurilor de pini și a plajelor spectaculoase

Skiathos – insula pădurilor de pini și a plajelor spectaculoase

Skiathos este privită pe drept ca fiind cea mai cosmopolită dintre insulele grecești. În ciuda suprafeței sale reduse de numai 49 kmp, această bucată de pământ din Marea Egee însumează un număr foarte mare de plaje, dar și alte locuri deosebite cu care să-ți umpli timpul odată ce ai ajuns aici.

Dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de vara viitoare, poți rezerva încă de pe acum un sejur în Skiathos, profitând de Ofertele Early Booking 2020 proaspăt lansate de AeroVacanțe. Pachetele turistice cu zbor charter din Timișoara au tarife tentante de la 299 euro/persoană și includ: 7 nopți de cazare cu mese conform programului ales, transfer aeroport-hotel-aeroport și asistență turistică!

Drumeții montane și jeep-safari

Un mod interesant prin care poți surprinde frumusețea pitorească a insulei Skiathos poate fi o drumeție pe Muntele Karafiltzanaka. Traversează pădurile bătrâne de pini, platani și chiparoși, presărate cu izvoare cristaline spre punctul de belvedere, aflat în cel mai înalt punct al muntelui, de unde marea ți se dezvăluie în toată splendoarea sa. Potecile sunt marcate și ușor accesibile, însumând aproximativ 200 de km structurați în circa 25 de trasee. 

La fel de aventuroasă poate fi și o excursie de tip jeep-safari. Pornește de la Plaja Aselinos, traversând o plantație de rozmarin și oregano, spre Panagia Kounistra, una dintre cele mai importante mănăstiri din Skiathos, ce este amplasată în mijlocul unei păduri dese de conifere. Edificiul de cult este remarcabil prin stilul său arhitectural bizantin, fiind realizat integral din piatră la începutul secolului al XVII lea și dedicat Fecioarei Maria. 

Continuă traseul spre Mănăstirea Evangelistria, ce stă cocoțată pe un deal, aflată la numai 4 km distanță de capitala Skiathos. Ultima oprire pe traseul poate fi la Plaja Nikotsara, unde poți experimenta săriturile de pe stânci în apele cristaline ale Mării Egee.

Horse Safari și parasailing 

O activitate din ce în ce mai căutată de către turiștii care își petrec vacanțele la mare este horse safari. Plimbările pe cal la malul mării sunt aducătoare de relaxare, în plus îți oferă prilejul excelent de a descoperi plaje virgine și peisaje luxuriante deosebite. O astfel de activitate poate fi experimentată pe plaja Mandraki, un colț de paradis sălbatic cu nisip auriu, foarte fin. Drumul până la plajă este extrem de plăcut și începe de la stația de autobuz 24, străbătând o pădure de conifere unde vei observa dune de nisip impresionante și specii de plante pe cale de dispariție.  

Dacă ești pasionat de sporturi nautice și vrei să îmblânzești valuri în sesiuni antrenante de parasailing, Plaja Banana este unul dintre locurile pe care nu trebuie să le ratezi în Skiathos. Fâșia de nisip auriu este împărțită în Banana Mare și Banana Mică, cea din urmă fiind vizată de turiștii care practică nudismul, plaja fiind ascunsă într-un golfuleț intim protejat de stânci și pini. Banana Mare, una dintre cele mai populare din Skiathos, îți oferă facilități turistice excelente, precum centre nautice, taverne, șezlonguri cu umbreluțe și poartă distincția de „Steag Albastru'.

de Mădălina Isar

Sursa foto: pixabay.com

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Vacanta