Sinead O’Connor a murit la 56 de ani. Detalii mai puțin știute despre viața ei. Cum a fost găsită de polițiști?

Sinead O’Connor a murit la doar 56 de ani, după ce ani de zile s-a luptat cu probleme de sănătate mintală. Familia sa a confirmat, miercuri seara, vestea tristă, dar până acum nu s-a aflat cauza morții.

„Vă anunțăm cu mare tristețe moartea iubitei noastre Sinead. Familia și prietenii ei sunt devastați și cer să le fie respectată intimitatea în aceste momente grele', a fost anunțul trist al familiei.

Poliția a fost chemată miercuri la locuința artistei, după ce a fost găsită inconștientă. Oamenii legii au confirmat că artista a murit în casa ei din Lambeth, în sued-estul Londrei.

„Poliția a fost chemată la ora 11:18, miercuri, 26 iulie, în urma unui apel care semnala existența unei femei găsită inconștientă la o adresă rezidențială din zona SE24', se arată în declarația poliției.


„Ofițerii s-au deplasat la adresă. O femeie de 56 de ani a fost declarată decedată la fața locului. Rudele apropiate au fost anunțate. Moartea ei nu este tratată ca fiind suspectă. Se va întocmi un dosar pentru Corerer.', mai scris în comunicat.

Artista a devenit cunoscută pentru hitul „Nothing Compares 2 U'. Sinead a avut un palmares de zece albume, iar Nothing Compares 2 U a fost single-ul nr. 1 pe plan mondial în Billboard Music Awards în 1990. A primit, anterior, în acest an premiul inaugural pentru album clasic irlandez – Classic Irish Album – în cadrul galei RTE Choice Music Awards.

Moartea artistei vine la mai puțin de doi ani după ce fiul ei, Shane, s-a sinucis, în ianuarie 2022. În ultimul mesaj postat pe Twitter pe 17 iulie, Sinead a făcut publică o fotografie cu fiul ei, însoțită de un mesaj tulburător: „Am trăit ca o creatură de noapte de atunci. A fost iubirea vieții mele, lampa sufletului meu'.

Sinead O’Connor s-a născut la 8 decembrie 1966, în cartierul Glenageary, o zonă din suburbiile orașului Dún Laoghaire–Rathdown, în Irlanda. Copilăria ei a fost marcată de divorţul părinţilor, iar apoi de moartea mamei într-un accident. La vârsta de 15 ani, a fost remarcată de Paul Byrne, bateristul trupei irlandeze In Tua Nua, colaboratori ai trupei U2, potrivit stirileprotv.ro.

Chiar de la începutul carierei, Sinead O’Connor a fost o figură controversată. Şi-a compromis multe relaţii în industria muzicală, după o dispută cu cei de la U2, a căror muzică o cataloga „bombastică'.În iunie 2021, Sinead O’Connor a anunţat că renunţă la turnee şi că se retrage din industria muzicală, confirmând, totodată, că albumul de studio, „No Veteran Dies Alone', este ultimul, conform site-ului contactmusic.com. Artista a scris, în câteva mesaje publicate pe reţeaua Twitter, că renunţă la industria muzicală deoarece se simte „obosită'.

Familia abuzivă a avut un efect profund asupra sănătății mintale a lui Sinead. Cicatricile sentimentale dobândite încă din copilărie au afectat-o chiar și în ultimii ani de viață. Când avea 15 ani a fost forțată să petreacă 18 luni într-un azil protestant, după ce a fost acuzată de furt din magazine și absentism.

Primul ei album, „The Lion and The Cobra', a fost lansat în 1987 și a atins statutul de album de aur.

Albumul s-a bucurat de un mare succes internațional în 1990, datorită piesei „c', scrisă de Prince.

A refuzat să cântre imnul național american la un concert

În același an a stârnit indignare după ce a refuzat să i se cânte imnul național american înainte de concertul ei de la Garden State Arts Center New Jersey. Oficialii au fost informați de decizia ei cu doar câteva minute înainte de a urca pe scenă și au acceptat cu reticență. Ea a sfârșit prin a fi interzisă la mai multe posturi de radio din New York după această decizie.

„Sincer, nu port lipsă de respect față de America sau față de americani, dar am o politică de a nu face să se cânte imnurile naționale înaintea concertelor mele în nicio țară, nici măcar în țara mea, pentru că nu au nimic de-a face cu muzica în general”, a spus ea, conform dublinlive.ie.

A boicotat premiile Grammy

În 1991, ea a boicotat premiile Grammy și a refuzat să accepte premiul pentru cel mai bun album alternativ, explicând că, în opinia ei, ceremonia era impregnată de comercialism.

A rupt fotografia cu Papa Ioan Paul al II-lea

În 1992, în timpul apogeului succesului său, Sinead, pe atunci în vârstă de 25 de ani, a șocat lumea când a rupt o fotografie a Papei Ioan Paul al II-lea în cadrul emisiunii Saturday Night Live din SUA, în semn de protest față de abuzurile sexuale asupra copiilor în Biserica Catolică. Rasă în cap și îmbrăcată într-o rochie albă, ea a interpretat o versiune a melodiei „War', lansată în 1976 de Bob Marley, adaptând versurile pentru a aborda problema abuzurilor clericale asupra copiilor.

Spectacolul a avut loc la aproape un an după ce cântăreața a câștigat un premiu Grammy pentru videoclipul Nothing Compares 2 U și a fost a doua ei apariție la Saturday Night Live în doi ani. Aceeasta avea să fie și ultima ei apariție, deoarece a fost trecută pe lista neagră a emisiunii, potrivit stirileprotv.ro.

Ulterior, Sinead și-a regretat gestul. „Îmi pare rău că am făcut asta, a fost un lucru lipsit de respect. „Nici măcar nu l-am întâlnit vreodată pe Papă. Sunt sigură că este un om minunat. A fost mai mult o expresie a frustrării”, a explicat artista.

Sinead a devenit preot în 1991

În 1991, ea a șocat din nou, după ce a anunțat că a devenit preot, după ce a fost numită „Maica Bernadette Mary' în cadrul unei ceremonii organizate de biserica latină Tridentină. Sinead O’Connor la Lourdes, în Franța, unde a fost hirotonită preot în Biserica Tridentină Latină și a adoptat numele de Maica Bernadette Mary O’Connor. Ea a fost criticată după ce s-a aflat că a donat 150.000 de lire sterline (165.217 euro) episcopului Michael Cox, care a hirotonit-o.

Sinead a recunoscut că este lesbiană în anul 2000

Sinead a recunoscut că este lesbiană în anul 2000. Ea a explicat că a avut relații amoroase cu băieți deoarece nu s-a simțit „neapărat foarte confortabil' cu privire la faptul că este lesbiană.

Ea a declarat pentru revista Curve Magazine că își dorea să devină în cele din urmă celibatară.

În 2005, în timpul unui interviu pentru Entertainment Weekly, ea a declarat că se considera „trei sferturi heterosexuală și un sfert gay”.

În 2014, ea a declarat pentru Pride Source că nu crede în etichete și că, dacă se îndrăgostește de cineva, nu i-ar păsa dacă este femeie sau bărbat.

Sinead, scrisoare acidă pentru Miley Cyrus

În 2013, ea a publicat o scrisoare deschisă adresată cântăreței americane Miley Cyrus despre tratamentul femeilor în industria muzicală și despre rolul pe care îl joacă sexualitatea în acest context, în urma lansării hitului „Wrecking Ball' al fostei vedete pentru copii.

„Mesajul pe care continui să-l transmiți este că este cumva cool să te prostituezi… nu este deloc cool, Miley. Este periculos. Femeile trebuie să fie apreciate pentru mult mai mult decât pentru sexualitatea lor. Te-aș încuraja să trimiți mesaje mai sănătoase colegilor tăi, că ei și tu valorați mai mult decât ceea ce se întâmplă în prezent în cariera ta', a spus ea.

Artista spunea că suferă de depresie și că are gânduri sinucigașe. Mai mult, în anul 2020, a anunțat pe rețelele de socializare că va urma un program de recuperare din cauza traumelor, stresului și celor 34 de ani în care a fost dependentă de cannabis. Artista se convertise la islam și se prezenta sub numele Shuhada Sadaqat.

Foto:Hepta

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Vedete