Simptomele sarcinii: cum îți dai seama ca ești însărcinată

Unul dintre cele mai frecvente semne că ai putea fi însărcinată este lipsa menstruației. Chiar dacă menstruația ta nu este întotdeauna regulată, este important să știi ce este normal pentru tine și când este ieșit din comun.

Alte simptome timpurii de sarcină pot include modificări ale sânilor, cum ar fi sensibilitate, umflături sau senzație de furnicături. Sânii tăi se pot simți mai plini și mai grei. De asemenea, este posibil să vă confruntați cu o întunecare a mameloanelor și o sensibilitate crescută.

Grețurile matinale, deși nu sunt resimțite de toate femeile, sunt un alt simptom comun în timpul sarcinii timpurii.

Aceasta poate include greață sau vărsături, diaree in sarcina și apare, de obicei, între două și opt săptămâni de la concepție. Oboseala este încă un alt simptom pe care multe femei îl vor experimenta în timpul sarcinii; de obicei, aceasta se instalează în jurul a cinci săptămâni de sarcină, dar poate începe mai devreme pentru unele femei.

Poftele alimentare neobișnuite sau aversiunile față de anumite alimente sunt, de asemenea, frecvente în această perioadă, la fel ca și urinarea frecventă, care poate deveni mai vizibilă în jurul a șase-opt săptămâni de sarcină, din cauza creșterii hormonilor și a fluxului sanguin în tot corpul.

În plus, este posibil să aveți crampe în timpul implantării, care are loc atunci când ovulul fertilizat se atașează de peretele uterului dumneavoastră în jurul a șase până la douăsprezece zile după fertilizare. În cele din urmă, unele semne care ar putea indica o posibilă sarcină sunt amețelile sau stările de leșin din cauza tensiunii arteriale scăzute cauzate de schimbările hormonale din corpul tău.

Dacă bănuiți că ați putea fi însărcinată, este important să confirmați cu o opinie medicală profesionistă din partea medicului dumneavoastră înainte de a lua orice decizie cu privire la sănătatea și stilul de viață de mai departe.

Un diagnostic corect va include o examinare fizică împreună cu teste de laborator, cum ar fi o probă de urină sau un test de sânge, în funcție de cât de departe credeți că vă aflați în procesul de concepție și gestație.

De asemenea, medicul dumneavoastră va discuta probabil și despre orice potențiale modificări ale stilului de viață care trebuie făcute pentru ca dumneavoastră să aveți grijă de dumneavoastră în această perioadă delicată, așa că asigurați-vă că ați primit răspuns la toate întrebările înainte de a părăsi cabinetul lor pentru o mai mare liniște sufletească!

Care sunt simptomele mai putin cunoscute ale sarcinii?

Simțul olfactiv poate fi mult mai accentuat pentru unele femei însărcinate în primul trimestru, ceea ce înseamnă că pot începe să observe mirosuri care până acum erau neobservate. Acest lucru poate fi resimțit atât pozitiv, cât și negativ; multe femei însărcinate raportează că pot simți mirosul alimentelor de la o distanță mai mare decât de obicei, în timp ce altele consideră că anumite mirosuri sunt insuportabile din cauza sensibilității sporite.

Deși nu sunt întotdeauna considerate ca fiind un simptom al sarcinii, durerile de spate sunt frecvente în rândul femeilor însărcinate din cauza greutății suplimentare purtate în partea din față a corpului, ceea ce provoacă un dezechilibru în postură și pune o presiune suplimentară asupra mușchilor spatelui.

Femeile care au mai avut copii înainte pot fi în mod special predispuse la dureri de spate din cauza mușchilor abdominali mai slabi care au fost întinși anterior cu ocazia sarcinilor.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial