Simptome Kraken. O cântăreața din România a fost testată pozitiv. Iată cum a debutat boala: „M-am speriat”

Noua variantă Covid XBB.1.5, numită Kraken, a determinat creșterea numărului de cazuri în multe state din lume. În prezent, se crede că acestă subtulpină declanșează simptome similare cu tulpinile Omicron anterioare.

Deși este prea devreme pentru a confirma simptomele exacte pe care le provoacă noua variantă, în prezent se crede că semnele de avertizare sunt similare cu cele ale tulpinilor Omicron anterioare.

Experții în domeniul sănătății și oamenii de știință monitorizează acum noua subvariantă pentru a determina dacă aceasta dă naștere la anumite simptome.

Dar Martin Michaelis, profesor de medicină moleculară la Universitatea din Kent, a declarat pentru FactCheck, scrie Express, că „nu există niciun indiciu” că simptomele XBB.1.5 sunt diferite de cele cauzate de alte subvariante Omicron.

Acest lucru înseamnă că simptome mai puțin tradiționale, cum ar fi dureri de gât și secreții nazale, ar putea fi răspândite în timp ce Kraken face ravagii în Marea Britanie.

Când Omicron a apărut pentru prima dată în 2021, s-a afirmat ca o variantă de Covid care declanșează simptome mai puțin tipice, lăsând tusea și pierderea mirosului mai puțin răspândite.

Aplicația Zoe Covid Study App, care urmărește simptomele Covid dominante prin intermediul utilizatorilor aplicației lor, continuă să monitorizeze cele mai frecvente simptome din Marea Britanie.

Potrivit celor mai recente date ale lor din cele 30 de zile care au precedat 5 decembrie, printre simptomele „de top” se numără:

  • Dureri în gât
  • Curgerea nasului
  • Nas înfundat
  • Strănut
  • Tuse
  • Durere de cap
  • Voce răgușită
  • Dureri musculare
  • Alterarea simțului olfactiv

O cântăreață din România a fost testată pozitiv cu noua tulpină, aflându-se în vacanță în Cipru. Maria Andria a ajuns de urgență la spital având febră și stări de vomă.

„Eu eram bine și am leșinat deodată. M-a ajutat bărbatul meu, care m-a pus pe un pat și trebuia să ieșim afară și i-am spus că eu nu mă simțeam bine. Vomitam de foarte multe ore. El voia să mă ducă la spital în noaptea aia și i-am spus că nu mă duc atunci. Vomitam cu sânge… Știam că spitalele nu sunt OK, nici alea private, pentru care plătești și nici de stat și am zis să îmi treacă. M-am speriat și am crezut că am mâncat ceva. Aveam arsuri, mă ardea stomacul. După noaptea aia, făcusem febră și el (n.r. partenerul) s-a dus la muncă și au venit prietenii și m-au dus la spital. Acolo mi-au spus că sunt pozitivă la Covid. Era Covid nou, boala asta nouă', a povestit Maria Andria, la Antena Stars, scrie Spynews.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Stiri