Simona Halep, primele declarații despre copil. De ce a mers la psiholog?

Simona Halep

Într-o discuție pe care a avut-o cu Andi Moisescu în cadrul podcast-ului „500 de apropouri', Simona Halep a făcut câteva dezvăluiri legate atât de cariera ei, cât și de viața personală.

Campioana română de 29 de ani a declarat între altele că „cea mai tare senzație' de când activează în circuitul profesionist de tenis WTA i-a oferit-o momentul consumat în ziua de 7 octombrie 2017, la Beijing. Simona o învingea atunci pe letona Jelena Ostapenko în semifinalele turneului găzduit de capitala Chinei și devenea, în premieră, numărul 1 mondial.  Simona a petrecut pe cea mai înaltă poziție a clasamentului WTA nu mai puțin de 64 de săptămâni.

După cum scrie Sport.ro, dubla câștigătoare de Grand Slam – Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019 – i-a dezvăluit lui Andi Moisescu faptul că o bucurie similară cu cea de acum trei ani i-ar mai putea-o aduce doar nașterea unui copil.

„Viața unui sportiv este rutină. Chiar dacă ești acasă, tot faci ce este bine pentru tenis, inclusiv în timpul vacanțelor. Mi se întâmplă tot timpul când am, de exemplu, zece zile de vacanță, să mă gândesc că trebuie să alerg, trebuie să mă duc la sală, pentru că, dacă nu alerg trei zile la rând, atunci când o să reîncep, o să fiu out total din condiția mea fizică. Efectiv, orice zi din viața ta, dacă vrei să fii la nivel înalt, este dedicată sportului pe care îl practici și cred că asta m-a și adus în punctul cel mai înalt', a spus Simona.

„Cele mai fericite zile din viața mea în tenis au fost atunci când am câștigat Roland Garros la junioare, când am devenit și numărul 1 și a fost ultimul turneu pe care l-am jucat la junioare, deci am încheiat junioratul in top. După, vin finalele de Grand Slam pe care le-am câștigat și, bineînțeles, semifinala de la Beijing în care am bătut-o pe Ostapenko și am devenit numărul 1 WTA. Cred că a deveni numărul 1 a fost, poate, cea mai tare senzație pe care am trăit-o pentru că aveam trandafirii aceia în brațe și parcă nu mai voiam să le dau drumul. Erau ai mei și voiam să stea acolo. A fost cel mai puternic moment', a mai adăugat jucătoarea noastră, una dintre cele mai constante din toate timpurile.

Simona Halep își dorește un copil

Întrebată ce sau cine i-ar putea aduce o bucurie similară cu cea trăită în 2017, Simona a răspuns fără ezitare: „Să am un copil! Cred că o să depășească orice senzație pe care am avut-o eu în tenis. Am spus-o mereu: viața mea bate tenisul. Am trăirile mele, împlinirile mele, iar tenisul este ca o completare. Este ceva ce mi-am dorit să fac și mi-am dedicat toata viata acestui sport, dar ramane limitat, adica nu poate sa ia fata vietii mele,” a adaugat Halep.

„Aici nu e ca-n tenis. Orice fac în viață, am un plan. Dar, ajustez orice plan de-al meu persoanei de lângă mine, familiei și așa mai departe. Am învățat, oarecum, în ultimul an să trăiesc zi de zi și să ma bucur de fiecare zi', a explicat Simona, cea care se află într-o relație de un an și jumătate cu Toni Iuruc, un om de afaceri aromân.

„M-am maturizat și sunt împlinită', a încheiat Halep.

În cadrul aceluiași interviu, Simona a declarat că performanțele sale excepționale sunt și rezultatul unei pregătiri psihologice pe măsură. De altfel, ea a mărturisit că a fost nevoită să apeleze la serviciile unui psiholog care să o ajute să elimine anumite reacții necontrolate pe care le avea în timpul meciurilor.

„Darren a spus mereu că un antrenor bun trebuie să-l facă pe jucător să-şi dea seama singur de ceea ce face greşit pe teren şi să se corecteze el acolo. De aceea nici nu am vrut să facem on-court coaching foarte des. La mine cel mai greu lucru de progresat, cea mai grea parte a fost atitudinea: să nu mai fiu negativistă pe teren, să nu mă mai critic şi, atunci când sunt într-un moment greu, să fiu eu alături de mine, adică să nu dau şi eu în mine, că suficient dă adversara, suficient dă situaţia respectivă, eu să mă protejez cumva. Aici am progresat mult, dar am şi lucrat cu o doamnă psiholog. Când mă uit la meciurile de acum 2-3 ani mi-e ruşine uneori. Mi-e ruşine de mine pentru că puteam să fac astfel de lucruri, dar nu le controlam foarte bine şi de aceea le făceam, dar încerc să mă accept şi cu momentele acelea!, a mai spus Simona Halep în cadrul emisiunii „500 de apropo-uri'.

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Vedete